Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2021 18:00
*ΕΒΑΛΕ δύο λουκέτα,  για περισσότερη ασφάλεια. Ζ. *ΕΒΑΛΕ δύο λουκέτα, για περισσότερη ασφάλεια. Ζ.

Εν αναμονή
*ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΝ με την ελπίδα χθες οι Λαρισαίοι, ότι θα δουν σήμερα μια άσπρη μέρα.

Να χιονίσει μέσα στη νύχτα. Κατά τα μετεωρολογικά φαινόμενα, το χιόνι αναμενόταν να περικυκλώσει τη Λάρισα.
Το αν θα εισβάλλει κιόλας, εκκρεμούσε για τις επόμενες δύο-τρεις νύχτες.
(Γενικότερα λέει οι μετεωρολόγοι αδημονούν για τον ‘’Λέανδρο’’ όπως ο κόσμος για τον ντελιβερά.)
***
*ΚΙ αν χιονίσει στην πόλη τελικά, μετά την αρχική χαρά θα ξεκινήσει η στάνταρ γκρίνια για τα συνεπακόλουθα προβλήματα. Βέβαια οι περισσότεροι δεν θα μπορούν να μιλήσουν για αποκλεισμό στα σπίτια τους, καθώς αυτό εντέλλονται να κάνουν εδώ και καιρό.
Ζ.

Υπερβολές
*ΗΡΘΕ και το κρύο, είναι και τα ανοιχτά παράθυρα, προκύπτουν παρεξηγήσεις στα σχολεία.
Τι είπε ο δάσκαλος; Να ντύνετε καλά τα παιδιά σας από το σπίτι.
Τι άκουσε η μαμά; Να σιγουρεύεστε, πως έχετε αφήσει μια τρύπα στο πρόσωπο, ανάμεσα από τα ρούχα, για να μπορεί το παιδί να αναπνέει.
Ζ.

Υπονομευτικά
*ΤΟ εμβόλιο γίνεται λοιπόν μόνο στα νοσοκομεία, άντε όχι στα φαρμακεία είναι και η απαίτηση βαθιάς κατάψυξης για τη διατήρησή του, ούτε όμως και στα κέντρα υγείας, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, αφού δεν υπάρχει λένε υποστηρικτικός μηχανισμός αν κάτι στραβώσει.
Εμβόλιο πάντα παρουσία ειδικού γιατρού και σε νοσοκομειακό χώρο. Τι φοβούνται άραγε τόσο πολύ; Κι ενώ έχουν γίνει ήδη εκατομμύρια εμβολιασμοί παγκοσμίως και σχεδόν εκατό χιλιάδες στην Ελλάδα.
Κι αν δείχνουν ότι ανησυχούν οι αρμόδιοι, ο απλός άνθρωπος τι πρέπει να κάνει τότε;
***
*- ΜΑ είναι με τα καλά τους; αντέδρασε γνωστός Λαρισαίος γιατρός.
- Θέλουν να τρομάξουν τον κόσμο;
Πόσο ρίσκο παίρνει κάποιος με το εμβόλιο; Κατά τα άλλα κάνουν προσπάθειες και μεγάλη καμπάνια να πείσουν αρνητές και επιφυλακτικούς...(Βέβαια, προς το παρόν δεν έχουν και εμβόλια...)
Ζ.
Μπίτσι;
*ΒΓΗΚΕ στην πόρτα της αυλής η γιαγιά στο χωριό του κάμπου.
- Πασιάκουμ’, η κουρουνουϊός μπίτσι; Να βγου όξου;
- Άσι μανιά, μας μπίτσι ντιπ...
Ζ.

Τηλεπίτα
*ΤΙ μετακίνηση να έβαλαν άραγε σε sms οι δημοτικοί σύμβουλοι για να πεταχτούν ως την είσοδο του Δημαρχείου, απ’ όπου θα έπαιρναν το κομμάτι της πίτας που τους αναλογούσε; Το 6 για περίπατο, το 2 για προμήθεια αγαθών ή ως τοπικοί άρχοντες κινούνται ελεύθερα; Σε μια πόλη όπου έτσι κι αλλιώς όλοι πηγαινοέρχονται ολημερίς κατά το δοκούν.
Θεωρήθηκε λιγάκι υπερβολικό να κόψουν πίτα εν μέσω καραντίνας ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης με τον πρόεδρο Δ. Δεληγιάννη, αυτοί οι δύο με το μαχαίρι στο χέρι και οι υπόλοιποι, όσοι ενδιαφέρθηκαν, στην οθόνη του υπολογιστή τους, τηλεπίτα.
(Η κοπή της πίτας είναι έθιμο με σκοπό την κοινωνική συνάθροιση και τα εξ αυτής θετικά.
 Άμα δεν υπάρχει συνάντηση...)
***
*ΝΑ περάσουν λοιπόν οι δημοτικοί παράγοντες να πάρουν το κομμάτι τους από την είσοδο, δεν γινόταν να τους το στείλουν με μέηλ.
Κι ο τυχερός που θα έβρισκε το φλουρί, θα έπαιρνε δωροεπιταγή 150 ευρώ από κατάστημα ρούχων.
Ακόμα δεν βρέθηκε ποιος κέρδισε αλλά δεν είναι βιάση, έχουμε καιρό μέχρι ν’ ανοίξουν τα μαγαζιά...
Ζ.
Ψαγμένες
*ΤΗΝ είχαν εξελίξει πολύ τη φιλοσοφική τους συζήτηση οι Λαρισαίες.
- Άλλοι πάνε σε ψυχίατρο κι άλλοι σε ψυχολόγο. Εγώ είμαι τόσο μπροστά που πάω σε αναισθησιολόγο.
***
*- ΝΑ είστε ανώτεροι. Αν κάποιος σας πετάει πέτρες, πετάξτε του ένα λουλούδι. Με τη γλάστρα μαζί.
***
*- ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ που μιζεριάζουν με το τίποτα, προτιμώ εκείνους που γελάνε με τα πάντα.
Ζ.

Και ντόπιοι
*ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ η υπουργός Παιδείας όρισε και τις συνθέσεις των κεντρικών υπηρεσιακών συμβουλίων. Τα οποία όμως θα είναι κουτσά αφού οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αποσύρουν, επί ποινή διαγραφής, τους τοποθετηθέντες αιρετούς. Ναι, αυτούς που προέκυψαν, από τις μη-εκλογές, αυτές όπου μετείχε το 5% των εκπαιδευτικών αλλά που το αυτί της Ν. Κεραμέως ουδόλως ίδρωσε. Το πολύ να κάνει τα πενταμελή υπηρεσιακά, τριμελή και να ρίξει την ευθύνη στους συνδικαλιστές.
***
*ΣΤΟ ΚΥΣΔΕ λοιπόν, το υπηρεσιακό της Δευτεροβάθμιας, δεν υπάρχει ντόπια παρουσία. Μετείχε στο προηγούμενο, μεταξύ των τριών υπηρεσιακών, η Βασιλική Ζιάκα, διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, η οποία δεν ορίζεται στο τωρινό. Άγνωστο τι άλλαξε σε πέντε μήνες.
Στο νέο ΚΥΣΠΕ, το κεντρικό συμβούλιο της Πρωτοβάθμιας, ορίζονται ως αναπληρωματικά μέλη, εκ των υπηρεσιακών, η Κατερίνα Καραγιώργου κι ο Γιώργος Πολύζος, διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Μαγνησίας.
***
*ΣΗΜΕΙΩΤΕΟ ότι όλα αυτά είναι επιπλέον πόντοι και σημεία καθώς επί παραδείγματι, εκτός των δύο προαναφερθέντων, υπάρχει και η διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Λένα Ξυνοπούλου. Αυτή η τριπλέτα φέρεται ως επικρατέστερη για το τιμόνι της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Ξυνοπούλου-Καραγιώργου-Πολύζος ενδιαφέρονται να γίνουν Δοδοντσάκης στη θέση του Δοδοντσάκη. Και τώρα πια δεν έχει άλλα στην επιλογή, ο πλέον ημέτερος επικρατεί, το γνωστό δόγμα των κατά τα άλλα αρίστων.
***
*ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ επίσης, η υπουργός ορίζει και δύο Θεσσαλούς στις θέσεις των αιρετών, οι οποίοι προφανώς θα παραιτηθούν. Ο Νίκος Φασφαλής που είναι Λαρισαίος και υπηρετεί στη Θεσσαλονίκη και ο Βασίλης Παληγιάννης, Τρικαλινός και υπηρετεί στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα παραιτούνται οι αιρετοί που ορίστηκαν στο τοπικό ΠΥΣΠΕ Λάρισας και θα ακολουθήσουν οι παραιτήσεις στο ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας μόλις συγκροτηθεί.
Ζ.

Αλλαγή φύλου
*ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι καιροφυλακτεί ο πρόεδρος Β. Ζ. , έχει το πάθος της αλιείας ο Λαρισαίος γιατρός, μαργαριτάρια βγάζει με ιδιαίτερη προτίμηση στις γενικές θηλυκού γένους. Χθες διάβαζε στην εφημερίδα την επιστολή δημοτικού συμβούλου της Καρδίτσας ο οποίος ανακοίνωνε την παραίτησή του «λόγω προκυψάντων επαγγελματικών υποχρεώσεων». Οι οποίες υποχρεώσεις σίγουρα δεν είναι προκύψαντες αλλά προκύψασες, των προκυψουσών...
Ζ.

Επιστολή πάσα
*ΜΕΤΑ τη νέα ακατανόητη ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ για το πολύπαθο έργο της Μεσοχώρας και τις θεσσαλικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, προκύπτει τώρα, με χρονική απόσταση πια και πιο ψύχραιμα και άρα μεθοδικά, η επιστολή Θαν. Νασιακόπουλου προς Κυρ. Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος των Θεσσαλών δημάρχων, μιλώντας προφανώς και ως εκπρόσωπος των άλλων φορέων της Περιφέρειας, δεν ζητά απ’ τον πρωθυπουργό το σύνηθες, να φέρει δηλαδή μια ακόμη νομοθετική ρύθμιση που να παρακάμπτει τις αιτιάσεις του ΣτΕ. Προφανώς θα προκύψει κι αυτό, ως τυπικό επακόλουθο.
Ωστόσο τον καλεί «να εισάγει προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή των Ελλήνων όπου όλα τα κόμματα οφείλουν να τοποθετηθούν δημοσίως ώστε να προκύψει μια συγκεκριμένη και οριστική πολιτική απόφαση». (Οι θέσεις των κομμάτων πάντως είναι γνωστές. Και οι διαφορές τους. Στη θεωρία πάντα, διότι από πράξη ο Αχελώος έχει χορτάσει).
***
*ΤΟ αίτημα Νασιακόπουλου πάντως, μπορεί να εκληφθεί και ως πάσα του προέδρου της ΠΕΔ προς τον Κυρ. Μητσοτάκη. Με στόχο την απομόνωση ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση στη Βουλή καθώς θα βρεθούν απέναντί του και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, δημιουργώντας κλίμα σε μια χρονιά που από πολλούς θεωρείται εκλογική. Ακόμη κι έτσι να είναι όμως, ας φέρει το θέμα στη Βουλή ο Κυρ. Μητσοτάκης επιδιώκοντας να σκοράρει εις βάρος του Τσίπρα.
Η υπόθεση του Αχελώου ωφελημένη θα βγει καθώς ο πρωθυπουργός κάτι θα υποχρεωθεί να δρομολογήσει στο έργο για να γίνει πιστευτός.
Ζ.

Κεφάτοι
*ΕΙΧΑΝ έμπνευση οι Λαρισαίοι μαθητές, παραμένοντας ακόμη αποκλεισμένοι.
- Η σοκολάτα υγείας δεν αρρωσταίνει άραγε ποτέ;
***
*-ΔΕΝ πήγες σχολείο χθες Γιωργάκη. Κρύψου γιατί βλέπω ότι έρχεται η δασκάλα σου.
-Εσύ κρύψου παππού. Της είπα ότι πέθανες.
***
*-ΚΟΠΕΛΙΑ πού έφτιαξες τέτοια κορμάρα;
-Στο κολυμβητήριο.
-Κεφαλάκι μέσα, δεν βουτάμε όμως...
Ζ.

Αστυνομοκρατία
*ΕΚΛΟΓΙΚΗ χρονιά; Μάλλον. Να και 1.000 προσλήψεις αστυνομικών φρουρών στα πανεπιστήμια. Για αρχή, σε πέντε μόνο ΑΕΙ. Με 200 ένστολους σε κάθε Ίδρυμα, μάλλον με το Καπιτώλιο παρουσία της αμερικάνικης εθνοφρουράς θα μοιάζουν τα πανεπιστήμια. Δεν θα κουνιέται φύλλο, δεν θα πετάει μύγα. Και αυτό, όπως και πολλά άλλα, νομοθετούνται με τα πανεπιστήμια κλειστά λόγω κορονοϊού, τι θα γίνει όταν επιστρέψουν οι φοιτητές;
Ζ.
Τζάμπα πληρώνει
*ΕΚΑΝΕ τη διορθωτική των τετραγωνικών του σπιτιού του πέρυσι στον Δήμο Κιλελέρ και από λάθος, του συστήματος μάλλον, πέρασαν ως κύριοι χώροι και οι βοηθητικοί, υπόγειο, κιόσκι κλπ. Κι άρχισαν να του έρχονται με τον λογαριασμό ρεύματος αυξημένα δημοτικά τέλη. Πενήντα ευρώ επιπλέον, δεν είναι καθόλου αστείο. Έκανε ένσταση στη δημαρχιακή επιτροπή, δεν του απάντησαν ποτέ. Περιμένει από τον περασμένο Ιούνιο. Έκανε καινούργιο έγγραφο στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου, περιμένει, είναι και ο κορονοϊός του είπαν που αποδιοργανώνει τον μηχανισμό. Επιδιώκει να του δώσουν έστω αρνητική απορριπτική απάντηση ώστε να προσφύγει αρμοδίως, αλλά δεν... Κι εξακολουθεί να πληρώνει τζάμπα λεφτά. (Τώρα ελπίζει καθώς κατέφυγε στον αντιδήμαρχο Αχ. Χατζούλη, που ως εφοριακός τα κατέχει καλύτερα αυτά).
Ζ.

Ενοχλούν
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ο Λαρισαίος που τηλεφώνησε στην «Ε» έχει χάσει την ηρεμία του εξαιτίας εταιρείας αερίου και ρεύματος που τηλεφωνεί πολλάκις μέσα στην ημέρα και ενώ τους έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν ενδιαφέρεται για τα προγράμματά τους, εκείνοι εξακολουθούν να τον καλούν στο τηλέφωνο. «Έχει ξεφύγει πια η κατάσταση. Καταλαβαίνω ότι κάνουν τη δουλειά τους αλλά δεν μπορούν να σε καλούν τέσσερις φορές μέσα στην ημέρα, άλλες φορές κάνοντας αναπάντητες κλήσεις και άλλες όχι, ενώ έχεις δηλώσει ότι δεν επιθυμείς κάποιο από τα προγράμματά τους. Ο συγκεκριμένος αριθμός 213187210, από όσο γνωρίζω εμφανίζεται συχνά σε πολλούς, επικοινώνησα με την εταιρεία που φαίνεται ότι ανήκει, αλλά τελικά τίποτα δεν έγινε. Εξακολουθούν να με παίρνουν ακόμη και στις 9.30 το βράδυ. Τι πρέπει να γίνει προκειμένου να σεβαστούν την επιθυμία μου;» ανέφερε χαρακτηριστικά. Δεν έχει άδικο ο άνθρωπος. Δεν μπορεί κάποιος τρόπος θα υπάρχει, όταν κάποιος δηλώνει άρνηση να τον βγάζουν από τη λίστα τους. Όπως και να το κάνουμε είναι ενοχλητικό.
Ν.Π.

Προσπάθησαν
*Η νεαρή γυναίκα έχει πρόβλημα. Όταν κάνει έρωτα δεν καταλαβαίνει τίποτα, καμιά ικανοποίηση. Αποφασίζει να πάει στον γιατρό, σε ειδικό σεξολόγο. Φτάνει στο ιατρείο, χτυπάει το κουδούνι, ανοίγει ένας κύριος μέσης ηλικίας, ντυμένος στα άσπρα, σοβαρός της φάνηκε, τη ρωτάει, μπαίνει μέσα εκείνη και του εξηγεί λεπτομερώς το πρόβλημά της.
***
*- ΝΑ δω τι μπορώ να κάνω κυρία μου... Γδυθείτε παρακαλώ και ξαπλώστε εκεί.
Ξεκινάει λοιπόν ο ειδικός να της κάνει έρωτα. Μετά τη ρωτάει:
- Καταλάβατε τίποτα;
- Όχι.
- Μια στιγμή να φωνάξω ένα συνάδελφο λίγο πιο νέο. Γιάννη, έλα μια στιγμή που σε θέλω...
Έρχεται ο Γιάννης, ψηλός γεροδεμένος, σαραντάρης, δοκιμάζει κι αυτός με πάθος.
- Καταλάβατε τίποτα τώρα, κυρία μου;
- Ε, ανεπαίσθητα, σαν κάτι αλλά μπα...
- Μμμ... Μια στιγμή περιμένετε, να φωνάξουμε έναν άλλο συνάδελφο, πιο ειδικό. Νικολάκη;
***
*ΈΡΧΕΤΑΙ ο Νίκος, ψηλός, χτισμένος, εικοσιπεντάρης φέτες, δοκιμάζει και αυτός ξανά και ξανά, με σφρίγος και ρυθμό, δίνει τα ρέστα του το παλικάρι.
- Καταλάβατε μήπως τίποτα τώρα κυρία μου;
- Εεε, κάτι ένιωσα νομίζω αλλά τίποτα το σπουδαίο.
Ξύνει το κεφάλι ο μεσήλικος με τα άσπρα που την είχε υποδεχθεί.
- Ακούστε να δείτε κυρία μου... Το πρόβλημά σας είναι πάρα πολύ σοβαρό. Πρέπει να έρθετε πάλι αύριο να σας δει ο γιατρός...
- Ε;
- Κοιτάξτε, λείπει σήμερα. Εμείς μπογιατζήδες είμαστε, βάφουμε σήμερα εδώ.

Ζ.

 

MATHIMATIKA CIU

*ΠΟΙΟΣ δεν θα το εμπέδωνε καλύτερα αν το διδασκόταν έτσι...
Ζ.

 

PERISTERI CIU

*ΠΕΡΝΑΣ χρόνια και χρόνια σπουδάζοντας στη Σχολή Καλών Τεχνών κι έρχεται ένα περιστέρι και με μια κουτσουλιά δημιουργεί ανεπανάληπτα.
Ζ.

 

PETRA CIU

*ΚΙ έτσι πέφτει πάντα μέσα ο μετεωρολόγος.
Ζ.

 

PITA CIU

*ΚΟΠΗ πίτας 2021. Με απ’ όλα χωρίς φλουρί.
Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass