ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2021 18:10
*Ο αεικίνητος Κώστας Μπουραζάνας, συντονιστής Μαθηματικών του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας, ευχαριστεί πολύ τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, τον διάσημο Έλληνα μαθηματικό, καθηγητή Υπολογιστών του ΜΙΤ στην Αμερική, για την εξαιρετική εξ αποστάσεως συζήτηση που είχαν επί μιάμιση ώρα, για εκπαιδευτικά θέματα της χώρας, την τεχνητή νοημοσύνη και πολλά άλλα. Το βίντεο θα προβληθεί στο 1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ. Ο Λαρισαίος μαθηματικός ευχαριστεί επίσης θερμά τον συνάδελφό του, πρόεδρο του παραρτήματος ΕΜΕ Κώστα Γαρεδάκη, για τη συνεργασία ώστε να επιτευχθεί η παρουσίαση. Ζ. *Ο αεικίνητος Κώστας Μπουραζάνας, συντονιστής Μαθηματικών του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας, ευχαριστεί πολύ τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, τον διάσημο Έλληνα μαθηματικό, καθηγητή Υπολογιστών του ΜΙΤ στην Αμερική, για την εξαιρετική εξ αποστάσεως συζήτηση που είχαν επί μιάμιση ώρα, για εκπαιδευτικά θέματα της χώρας, την τεχνητή νοημοσύνη και πολλά άλλα. Το βίντεο θα προβληθεί στο 1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ. Ο Λαρισαίος μαθηματικός ευχαριστεί επίσης θερμά τον συνάδελφό του, πρόεδρο του παραρτήματος ΕΜΕ Κώστα Γαρεδάκη, για τη συνεργασία ώστε να επιτευχθεί η παρουσίαση. Ζ.

Αλλιώτικα


*ΟΥΔΕΝ κακόν αμιγές καλού, επιβεβαιώνει ο Λαρισαίος απ’ τα ορεινά.
- Κάθε χρόνο όταν χιόνιζε γκρινιάζαμε στο χωριό γιατί μένουμε αποκλεισμένοι. Φέτος θα παρακαλάμε να μην έρθουν τα εκχιονιστικά για να ανοίξουμε το καφενείο με την ησυχία μας.
Ζ.

Κακοκαιρία
*- ΕΛΑ Χριστέ και Παναγία...
Δεν το πίστευε η Λαρισαία Ι. Σ.
- Τι άλλο θα συμβεί ακόμη σ’ αυτή τη χώρα με Μητσοτάκη πρωθυπουργό... Γενάρης μήνας και χιονίζει στη Φλώρινα βρε παιδάκι μου...
***
*-ΚΑΛΩΣ τη Βίκυ.
-Ποια Βίκυ;
-Την κακοκαιρία.
-Λέανδρος τη λένε την κακοκαιρία.
-Και τη Βίκυ το ίδιο.
Ζ.

Γιατί απόρρητα;
*ΝΑ δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία νοσηλείας στην υπόθεση του κορονοϊού ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας. Πόσοι προσήλθαν με συμπτώματα, πόσοι νοσηλεύθηκαν ανά ημέρα και συνολικά, αριθμός διασωληνωθέντων, νοσηλείες και θάνατοι σε ΜΕΘ, θάνατοι εκτός ΜΕΘ κοκ. Ώστε να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία της πανδημίας με στόχο πάντα την αντιμετώπισή της. Ο ΙΣΛ ζητά τα συγκεκριμένα στοιχεία κορονοϊού και από τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Δείχνει ακατανόητο να θεωρούνται αυτά απόρρητα. Εκτός αν θέλουν να κρύψουν κάτι, λάθος χειρισμούς π.χ. ή ανεπάρκεια του συστήματος. Και πώς θα διορθωθούν αυτά αν δεν επισημανθούν πρώτα; Εδώ πρόκειται πραγματικά για ζήτημα ζωής ή θανάτου. Και δεν είναι, ο πρόεδρος Ντ. Γιαννακόπουλος και η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου, τίποτε κακοπροαίρετοι αντιπολιτευόμενοι, σωστά;
Ζ.

Πεντακοσάρικο;
*ΒΡΗΚΑΝ αμέσως θέμα χθες το απόγευμα οι Λαρισαίοι.
- Τι αγχωθήκατε μην αυξηθεί το πρόστιμο στα 500 ευρώ; Λες και είχατε τα 300...
***
* ΣΤΑ 500 από 300 ευρώ το πρόστιμο; Να μην ψάχνουμε και για ρέστα...
***
*- ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κέρδισα το Τζόκερ...
-Και τι σκοπεύεις να κάνεις με τα λεφτά;
- Άσκοπες μετακινήσεις.
***
*- ΠΡΟΣΤΙΜΟ 500 ευρώ σε μια κοινωνία που το 90% δεν έχει δει από κοντά 500ευρο;
***
*- ΚΑΝΟΝΙΚΑ το πρόστιμο έπρεπε να είναι 490 ευρώ, να λες στον αστυνομικό «κράτα 500 να πιείς κι εσύ έναν καφέ».
Ζ.

Τεστ υπομονής
*ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ σε ζευγάρια Λαρισαίων.
-Σε ενημερώνω ότι έκανα τεστ υπομονής. Βγήκε αρνητικό.
***
*- ΑΓΑΠΗ μου πάχυνες...
- Όχι, εσύ με έπρηξες.
***
*- ΔΕΝ είμαι εγώ ευγενική; Που αντί για σκάσε, σου είπα ενεργοποίησε σε παρακαλώ τις σιωπές σου...
Ζ.

Την ντόπια αγορά
ΕΙΤΕ μέσα είτε έξω από το κατάστημα, όπως κι αν λειτουργήσει η αγορά από Δευτέρα, σημασία έχει οι Λαρισαίοι να στηρίξουν τους συμπολίτες επιχειρηματίες και επαγγελματίες και κατ’ επέκταση την ντόπια οικονομία. Αυτό συμβουλεύει και παροτρύνει παλαιός έμπορος της πόλης. Και ποιος μπορεί να διαφωνεί μαζί του...

Συγκρίνει/ενημερώνει
*Ο Νίκος Καρδούλας συνταγματάρχης ε.α. και τοπογράφος μηχανικός, τώρα που αποστρατεύτηκε και από τη ΝΔ, όπου ήταν κοτζάμ κομματικός θεσσαλάρχης όχι αστεία, μπορεί και μιλάει ελεύθερα. Για τον κορονοϊό πάντα, που ήταν και η αιτία της αιφνίδιας αντικατάστασής του. Στη νέα του ενδελεχή όπως πάντα ανάλυση, εξηγεί στον κοσμάκη για τα εμβόλια, συγκρίνοντας τα πλεονεκτήματα του καθενός από τα τρία βασικά, τα εμβόλια της Δύσης πάντα, όχι τα κομμουνιστικά και τέτοια. Μιλά ως υψηλά εξειδικευμένος απολύτως εκλαϊκευμένα. Από ποσοστά αποτελεσματικότητας, χρησιμοποιούμενη τεχνολογία, δοσοληψίες, υπό την έννοα της χορήγησης βέβαια και τιμές αγοράς, μέχρι συνθήκες διατήρησης, διάρκεια παρεχόμενης προστασίας, κλινικές δοκιμές, συνιστώμενες ηλικίες εμβολιασμού, τα πάντα όλα. Ένας πολύτιμος άνθρωπος στην κυβερνητική προσπάθεια, που τον πέταξαν στ’ αζήτητα, άλλοι πιο ισχυροί ινστρούχτορες.
Ζ.

Δυσφήμιση
*ΟΧΙ εμβολιασμοί στα Κέντρα Υγείας. Κι αυτό χαρακτηρίστηκε επιχείρηση απαξίωσης των δημόσιων γιατρών. Και δικαίως αφού ειπώθηκε ότι εκεί υπάρχει αδυναμία αντιμετώπισης πιθανών παρενεργειών του εμβολίου. Μαζί με τους γιατρούς δυσφημείται και το εμβόλιο. (Αντί να πουν ότι δεν έχουν εμβόλια να στείλουν).
Ζ.

Του έπεσε
*ΤΟ φλουρί στην τηλεπίτα του Δημοτικού Συμβουλίου το βρήκε ο Κώστας Καλαμπαλίκης. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο στρατηγός δεν χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις του με την Ασφάλεια. Θα είναι φέτος η χρονιά του; Νωρίς δεν είναι όμως το 2021 να ορίσει η ΝΔ υποψήφιο δήμαρχο για το 2023;
Ζ.

Γυαλιά
ΓΙΑ να καταβληθούν τα χρήματα από έξοδα αγοράς γυαλιών οράσεως, σε λογαριασμούς δικαιούχων ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση και τα ανάλογα δικαιολογητικά, σε ειδική πλατφόρμα του φορέα.
Όταν το εξηγούν αυτό σε ηλικιωμένους πελάτες τους, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων οπτικών, αυτοί κοιτούν σαν να ακούν κινέζικα!
Πώς περιμένεις από έναν άνθρωπο 95 χρονών, να καταλάβει όταν του λες για «ηλεκτρονική πλατφόρμα» και όταν γενικά αυτή η γενιά ούτε ξέρει ούτε θα μάθει να χειρίζεται ηλεκτρονικούς υπολογιστές;
Τι κάνουν; Όταν δεν έχουν παιδιά ή αυτά είναι μακριά τους, ώστε να αναλάβουν αυτή τη διαδικασία, τους στέλνουν σε λογιστές!
Καλή η ψηφιοποίηση όλων των λειτουργιών των κρατικών και ασφαλιστικών φορέων, αλλά περιθωριοποιεί την Τρίτη Ηλικία, χωρίς να προβλέψει μια ειδική εξυπηρέτηση για τους ηλικιωμένους ηλεκτρονικά αναλφάβητους.
Λ.Κ.

Επισήμανση
ΑΝ και συμπολίτες μας έχουν ενημερώσει από καιρό τον Δήμο Λαρισαίων για την αναγκαιότητα αλλαγής της σήμανσης, στο ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου, η οποία κατευθύνει τους οδηγούς που βρίσκονται στην οδό Πολυτεχνείου και πηγαίνουν προς Τρίκαλα-Ιωάννινα, εν τούτοις τίποτα δεν έχει γίνει. Όπως αναφέρει αναγνώστης, με τον νέο κόμβο στη ΔΕΥΑΛ και τον νέο περιφερειακό δρόμο, όποιος κατευθύνεται προς Τρίκαλα και Γιάννενα δεν πρέπει να επιλέγει την οδό Ιωαννίνων, στην οποία τον παραπέμπουν οι πινακίδες, αλλά να συνεχίσει ευθεία.
Δεν μπορεί ...κάποια στιγμή θα φιλοτιμηθούν εκεί στον Δήμο και θα καθοδηγήσουν σωστά τους οδηγούς.
Γ.Ρ.

Δείτε...
*ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Όλα πάνε ρολόι. Σταματημένο.
***
*- ΑΝ είχα κατάστημα οπτικών θα το ονόμαζα ‘‘Τώρα θα δείτε εσείς’’.
***
*-ΤΕΛΙΚΑ με το «Ναι μεν αλλά», συμφωνούμε ή διαφωνούμε τελικά;
Ζ.

Κομπρεσέρ
ΑΠΟΡΕΙ κάτοικος στη συνοικία Αγίου Θωμά: «Δύο μήνες σχεδόν ήταν κλειστά τα σχολεία και τώρα που άνοιξαν αποφάσισαν κάποιοι να κάνουν εργασίες με κομπρεσέρ στο πεζοδρόμιο έξω από το 26ο Δημοτικό Σχολείο, όσο κάνουν μάθημα τα παιδιά... Παράλογο;».
Λ.Κ.

Ταχυδρομείο
ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα λειτουργεί από τη Δευτέρα το Ταχυδρομείο στον Πλατύκαμπο, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκαν αρρυθμίες μετά την αποχώρηση του ατόμου που είχε αναλάβει τη διεκπεραίωσή του.
Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γρ. Νταλαμπύρας, τα ΕΛΤΑ ήρθαν σε συμφωνία με ιδιώτη, ο οποίος από τη Δευτέρα θα υποδέχεται, θα ταξινομεί και θα διανέμει την αλληλογραφία των κατοίκων και παραληπτών της περιοχής, σε χώρο που στεγάζεται σε καφέ, επί της κεντρικής πλατείας.

Κλαδί του δέντρου
*ΤΟ να ερμηνεύσει κανείς την Αμερική με καθαρούς όρους Ευρώπης, όρους δηλαδή Διαφωτισμού, Γαλλικής Επανάστασης, νεωτερικότητας, είναι εξ ορισμού χαμένο παιχνίδι. Αφενός γιατί και η ίδια η Ευρώπη έχει απωλέσει προ πολλού τη δημοκρατική της εργαλειοθήκη, αλλά και γιατί η ίδια η Αμερική έχει δημιουργήσει ένα σύστημα που ελάχιστα θυμίζει τη μαμά Ευρώπη. Ωστόσο, η γνωστή Λαρισαία ποιήτρια Γλυκερία Μπασδέκη, προχωρά στην ενδιαφέρουσα ανάλυσή της, για το μπουρλέσκ υπερθέαμα που παρακολουθήσαμε ανήμερα των Φώτων, έξω και μέσα από το Καπιτώλιο, το δεύτερο καλύτερα φρουρούμενο κτίριο της Ουάσιγκτον, που θύμιζε χοντροκομμένη φαρσοκωμωδία του αμερικάνικου βωβού κινηματογράφου.
***
*ΠΟΙΑ ήταν όμως τα μέλη αυτού του πολύχρωμου θιάσου που δόνησε τις ξεκούρδιστες, αλλά ακόμα ζωντανές δημοκρατικές μας χορδές; Αυτοί λοιπόν, οι οσκαρικών προδιαγραφών «υποκριτές», ήταν θρησκόληπτοι υπερσυντηρητικοί λευκοί με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι, κάποια στα δεύτερα –άντα τους, νοσταλγοί του ριγκανισμού, που ξημεροβραδιάζονται μπροστά στην οθόνη τους παρακολουθώντας τους τηλε-ευαγγελιστές σαμάνους να ουρλιάζουν πως το θέλημα του Θεού είναι να κατσικωθεί ο Τραμπ έως Δευτέρας Παρουσίας στην προεδρική καρέκλα. Αυτοί ήταν καλόπαιδα της Alt-Right και της QAnon κραδαίνοντας σημαίες της συνομοσπονδίας από τον αμερικανικό εμφύλιο, σύμβολα δηλαδή φυλετικού μίσους και διχασμού. Ένα εκρηκτικό μείγμα χριστιανικού φονταμενταλισμού με νεοναζιστική χρυσόσκονη λευκής ανωτερότητας, το ανφάν γκατέ της αμερικανικής ακροδεξιάς που θεωρεί τους δημοκρατικούς παιδόφιλους, μαοϊκούς και σατανιστές, και τον Τραμπ Σωτήρα του Έθνους με άνωθεν θεϊκή εντολή.
***
*ΟΛΟΣ αυτός ο θίασος φανατισμού, συνωμοσιοπαράνοιας, μισαλλοδοξίας, δεν εμφανίστηκε από το πουθενά. Το δέντρο του Τραμπ είχε φροντίσει να το ποτίσει καλά ο Ρίγκαν με τη μεγάλη συντηρητική επανάσταση και την άνθηση των τηλε-ευαγγελιστών στη δεκαετία του ‘80. Γιατί; Όσο περίεργο, ανήκουστο, ακαταλαβίστικο (ας ξαναπιάσουμε, επ’ ευκαιρία, το «Δεν γίνονται αυτά εδώ» του προφήτη νομπελίστα συγγραφέα Σίνκλερ Λιούις, που προειδοποιούσε από το 1935...) και να μας φαίνεται εμάς των γηραιών Ευρωπαίων όλο αυτό το μαζικό, στα όρια του ψυχωτικού επεισοδίου, βίαιο θρησκευτικό παραλήρημα της 6ης Ιανουαρίου, άλλο τόσο φυσιολογικό, τουλάχιστον ως αναμενόμενη εξέλιξη, φαντάζει στα μάτια του μέσου Αμερικανού. Σαράντα και πλέον εκατομμύρια Αμερικανών, το 1/4 περίπου των ψηφοφόρων, είναι Αναγεννημένοι Χριστιανοί, ‘‘born again’’, δηλαδή ξανα-γεννημένοι από το Άγιο Πνεύμα Ευαγγελιστές. Αυτή η ακραία συντηρητική δεξαμενή ψηφοφόρων που συγκροτούν τη θρησκευτική Νέα Δεξιά αποτελεί και το φανατικότερο κοινό του Τραμπ και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Στην τελευταία, μάλιστα, βερσιόν οι δυνάμεις του Θεού υπό τον Ντόναλντ Τραμπ θα αντιπαρατεθούν με τον σκοτεινό στρατό δαιμόνων του αρχισατανά Τζο Μπάιντεν και της εκλεκτής του «λυσσάρας βαμπιρέλας» Καμάλα Χάρις.
***
*ΚΑΙ καταλήγει: Ας μην απορούμε το λοιπόν εμείς, τα εγγονάκια του Ρουσσώ. Ας μην πέφτουμε από τα σύννεφα, ας μη θεωρούμε τον Τραμπ έναν τρελό κλόουν σ’ ένα τσίρκο του παραλόγου. Ο Τραμπ είναι ένα μικρό κλαδί στο μεγάλο αμερικανικό δέντρο μιας ιδεοψυχαναγκαστικής κοινωνίας που κάνει τζόγκινγκ όταν δεν κάνει μπίζνες ή πόλεμο.
Ζ.
Τα ύστερα...
*«ΠΛΗΡΗ, συνεπή και πιστή εφαρμογή» της Συμφωνίας των Πρεσπών, ζητά από ποιον, απ’ την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας που την είχε υπογράψει, ποιος, η τωρινή Ελληνική κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση την είχε πολεμήσει ανελέητα. (Κοίτα, θέλω να κάνεις οπωσδήποτε αυτά που επ’ ουδενί δεν ήθελα).
Ζ.

Φέρνει γούρι
*ΑΝ μη τι άλλο έχει δημιουργηθεί παράδοση. Πέρσι και πρόπερσι κάθε φορά που η ΑΕΛ έπαιζε στη Λάρισα με μικρομεσαίες ομάδες, κέρδιζε όταν κατέβαινε από τη Βέροια ο Στάθης Γκορτσίλας, να σφυρίξει τους αγώνες της. Έτσι και σήμερα με τον Απόλλωνα...
Ζ.

Συνάδελφος
*ΈΝΑΣ επιβάτης ρωτάει τον οδηγό του λεωφορείου.
-Παπαπαρακακακαλώ ποποποποπολύ που είννναι η σσστασταστάση Νονονοσοοοομείο;
Δεν του απαντάει ο οδηγός. Με κόπο επαναλαμβάνει ο άλλος την ερώτηση. Πάλι δεν του μιλάει ο οδηγός. Κάποιος επιβάτης δίνει στον άνθρωπο την πληροφορία που θέλει και όταν εκείνος κατεβαίνει γυρίζει ενοχλημένος στον οδηγό.
- Γιατί δεν απάνταγες στον άνθρωπο;
- Γιγιαγιατττί θαθαθα νόνονομιζζζε όοοοτι ττοτον κοκοκορροϊδεύω.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass