ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2021 18:00
*ΑΕΙΚΙΝΗΤΗ η νεαρή γαλάζια βουλευτίνα, πανταχού  παρούσα. Είναι και ευέλικτη, ταξιδεύει μόνη της. Ζ. *ΑΕΙΚΙΝΗΤΗ η νεαρή γαλάζια βουλευτίνα, πανταχού παρούσα. Είναι και ευέλικτη, ταξιδεύει μόνη της. Ζ.

Αέρηδες
*ΣΥΝΝΕΦΙΑ και σήμερα με εναλλασσόμενο αίθριο καιρό, αντέχει ακόμη το κρύο

πριν κυριαρχήσουν οι λαμπρές λιακάδες. Θα έχει και αέρηδες δυνατούς, λέει, σήμερα. Ειδικά ο Σάκης Αρναούτογλου, συνέστηνε από χθες προσοχή «στους πολύ ενισχυμένους δυτικούς ανέμους που αναμένεται να επικρατήσουν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, όπως στην Πελοπόννησο, την ορεινή Στερεά, την Ήπειρο, τη Δ. Μακεδονία και κυρίως στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας οι ριπές των οποίων θα αγγίξουν ή και θα ξεπεράσουν τοπικά και τα 8 Μποφόρ, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 9-10 Μποφόρ». (Κυρίως στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας, λέει).
Ζ.

Τριψήφιος
*ΑΥΤΟ το ψυχολογικό, με τον τριψήφιο αριθμό εντοπισμένων μολύνσεων με κορονοϊό καθημερινώς, είναι που την τρώει τη Λάρισα. Αυτό όμως είναι ίσως και εκείνο που την σώζει. Που μαζεύεται λιγάκι ο κόσμος και δεν ξεθαρρεύει εντελώς και να γίνει μετά κάνα μπαμ που δεν θα μαζεύεται. Θέλει ακόμη προσοχή μεγάλη, για λίγο καιρό.
Ζ.

Επιτέλους
*KAΙ να και το καλό νέο της ημέρας. Οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τους 50.000 ημερησίως. Επιτέλους. Κι αν συνεχιστεί έτσι, τον Απρίλιο θα γίνουν τόσα εμβόλια όσα τους προηγούμενους τρεις μήνες μαζί. Κι αν το ίδιο ισχύσει για τον Μάιο και τον Ιούνιο, το καλοκαίρι προβάλλει γεμάτο ελπίδα.
Ζ.
Φανέλα Μακάμπι
*ΟΣΟ και να ζορίζει η κατάσταση, οι Λαρισαίοι δεν μπορούν να αποφύγουν τους αστεϊσμούς.
- Αν είσαι Ισραηλινός μπορείς να πας παντού στην Ελλάδα. Από αύριο θα κυκλοφορώ με φανέλα Μακάμπι Τελ Αβίβ.
***
*- ΣΤΟ βιογραφικό σας υπάρχει ένα κενό. Τι κάνατε την περίοδο 2020-21;
-Επλενα τα χέρια μου.
***
*- ΑΝ βρεθείς θετικός στο τεστ από τη μύτη και αρνητικός στο πρωκτικό, μάλλον είσαι μπαταρία.
Ζ.

Ισορροπώντας
*ΑΡΚΕΤΟΙ από τη δεξιά πτέρυγα της τοπικής κοινωνίας βγήκαν να υπερασπιστούν τους αστυνομικούς σχετικά με το περιστατικό στο πάρκο Αγίου Αντωνίου. Επιτιθέμενοι σε αριστερούς που ανέδειξαν το θέμα και διατυπώνοντας ενστάσεις για τα κίνητρά τους. Από αριστερά πάλι ξεχείλισε το πάθος κατά της αστυνομοκρατίας και της κυβέρνησης που θεωρούν ότι την καλλιεργεί.
***
*ΚΑΠΟΥ ανάμεσα, ο Θανάσης Φούντας, η Δάφνη Μπατσίλα και ο Κώστας Κωστόπουλος, οι εκλεγμένοι της ΔΑΚΕ καθηγητών στην ΕΛΜΕ, καταφέρνουν στην ανακοίνωσή τους να είναι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».
Ως εκπαιδευτικοί στο πλευρό του μαθητή με το σπασμένο χέρι, ως δεξιοί υπερασπίζονται τους αστυνομικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.
Και ως συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Λάρισας επιτίθενται στους συναδέλφους τους των άλλων παρατάξεων, περιμένοντας την απάντησή τους για να ανταπαντήσουν, κλασικά.
Ζ.

Μέχρις εμφυλίου
*«ΟΥΤΕ πείθουν, ούτε γίνονται αποδεκτές, οι φθηνές δικαιολογίες του συντονιστή γραμματέα Βασίλη Ζωγράφου, τόσο από τον οργανωμένο αλλά πολύ περισσότερο από τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στον νομό».
Το σημείωμα που απέστειλε ο Κ. Π. για λογαριασμό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης επαναφέρει το πολύ σοβαρό θέμα, κατά τη γνώμη τους: που επισκέφθηκε τα παγετόπληκτα του Συκουρίου δίχως να τους πάρει μαζί.
Ακραία εσωστρέφεια και κάτι παραπάνω, στα πρόθυρα εμφυλίου στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως από την πλευρά της μειοψηφίας, απ’ όπου πρακτικά δεν αναγνωρίζουν την ήττα στην εσωκομματική κάλπη.
***
*ΔΕΝ δέχονται την απάντηση που δημοσιεύτηκε χθες ότι η πρόσκληση ήταν για τον συντονιστή γραμματέα και τους δύο βουλευτές: «Μήπως πιστεύει ο σύντροφος Ζωγράφος ότι η πρόσκληση για επίσκεψη στους αμυγδαλεώνες ήταν ατομική, κατά τα πρότυπα της πρόσκλησης στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου αυτή, πράγματι είναι αυστηρά προσωπική;»
Και συνεχίζουν, έχοντας εσωτερική μάλλον πληροφόρηση: «Ας σταματήσει και τα ανούσια ψεύδη, ότι κάλεσε και τους δύο βουλευτές. Τη μία κάλεσε και αυτό είναι γνωστό στους παροικούντες τη Δευκαλίωνος. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, η ουσία είναι ότι ο γραμματέας παραδέχθηκε ότι δεν ενημέρωσε κανένα από τα 5 μέλη αγρότες της ΝΕ για την επίσκεψή του, ούτε φυσικά ενημέρωσε και τα άλλα 3 μέλη αγρότες της ΚΕΑ του νομού Λάρισας».
***
*ΑΓΝΩΣΤΟ αν συμφωνούν μ’ αυτή την τακτική κι αν αποτελούν ενιαίο μπλοκ, οι 5 αγρότες της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ. Οι οποίοι είναι ο Παν. Καλογιάννης απ’ τη Χάλκη, ο Θωμάς Καραγεώργος κι ο Χρ. Παπαδημητρίου από την Ελασσόνα, ο Βασ. Μίγας απ’ τον Τύρναβο κι η Ελένη Σταγιάννη απ’ την περιοχή του Δήμου Κιλελέρ. Πεντέμισι για την ακρίβεια οι αγρότες καθότι είναι κι ο Γ. Σφήκας, ο ΕΚΑΒίτης μελισσοκόμος.
Οι δε τρεις αγρότες της Κεντρικής Επιτροπής είναι ο Άρης Αγραφιώτης, ο Αργ. Μπαϊρακτάρης και ο πρώην βουλευτής Ν. Παπαδόπουλος. Υπάρχει και τέταρτος του «αγροτοφέρνει», ο Χρ. Αθανασιάδης, ο οποίος σίγουρα διαφωνεί με την πλειοψηφία.
Ζ.

Από πέρυσι
*ΕΝΤΡΥΦΟΥΣΑΝ σε βαθύτερα νοήματα εκεί στο τριγωνοπλατειακό παγκάκι.
- Όταν μεθάς λέει, αφαιρούνται δύο μέρες απ’ τη ζωή σου. Άρα έχω πεθάνει από πέρυσι και δεν το ξέρω.
***
*- ΚΑΠΟΤΕ βρε σεις λέγαμε εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτό χτενίζεται. Μετά έγινε ξυρίζεται. Ύστερα βγήκαν τα λέιζερ και κάπως έτσι χάνονται τα λαϊκά ρητά κι οι παραδόσεις.
***
*- ΘΑ βγάλω κι εγώ φωτογραφία με φόντο θάλασσα και κοιλιά με μπικίνι.
-Δεν νομίζω να σου πηγαίνει το μπικίνι.
-Γιατί;
-Τι γιατί ρε Μήτσο...
Ζ.

Αυτοδικαίως
*ΤΟ αυτονόητο δεν χρειάζεται ούτε να το προτείνει μήτε να το διεκδικήσει κάποιος, ούτε και να το αποφασίσει ο όποιος αρμόδιος. Απαλλάσσονται πλήρως από τα πάσης φύσεως δημοτικά τέλη και φόρους τα σεισμόπληκτα ακίνητα που έχουν καταστεί μη κατοικήσιμα. Για τυπικούς λόγους το ανακοίνωσε ο Δήμος Ελασσόνας καλώντας τους ιδιοκτήτες να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση απαλλαγής. Προφανώς τα ίδια ισχύουν αυτοδικαίως και για τα πληγέντα ακίνητα στους Δήμους Τυρνάβου και Λάρισας.
Ζ.

Μοναχά ΝΔ
*Η αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε και τα Τρίκαλα, όπου την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Δημ. Παπαστεργίου, εκλεγμένος με την υποστήριξη της ΝΔ. Παρακολούθησε και εκεί δρώμενο στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και γιορτάζοντας απ’ την παραμονή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού, έκανε και ποδηλατάδα με τον δήμαρχο. Κι όλα καλά.
***
*ΝΩΡΙΤΕΡΑ στη Λάρισα, την ίδια μέρα, η υπουργός τίμησε ολίγον ετεροχρονισμένα την προ τριημέρου Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στη Γιάννουλη. Όπου ενημερώθηκε από την πρόεδρο Δήμητρα Παπά, την οποία φυσικά έχει διορίσει το Υπουργείο και παρακολούθησε δραστηριότητα φιλοξενούμενων παιδιών, παρουσία των βουλευτών ΝΔ Χρ. Κέλλα και Στέλλας Μπίζιου, που έκαναν με την ευκαιρία και τις δηλώσεις τους. (Δήμαρχο η Λάρισα δεν έχει; Μπορεί να ήταν απασχολημένος...)
Ζ.

Απαρηγόρητοι
*ΠΟΛΥ ενοχλημένοι που εκείνοι μένουν κλειστοί, Θεσσαλονικείς, Πατρινοί και Κοζανίτες έμποροι ζήτησαν μέσω των περιφερειαρχών τους 5.000 ευρώ, ειδική ενίσχυση. Τους έδωσε η κυβέρνηση 1-2 χιλιάρικα στην μεγάλη πλειοψηφία τους. Για τον Απρίλιο. Δεν τα θέλουμε, ξεσπάθωσαν, να ανοίξουμε θέλουμε. Λογικό. Πάσχα θέλουν να κάνουν. Τόσα λεφτά στην πασχαλινή περίοδο βγάζουν σε μια μέρα. Τι να πεις στον έμπορο υποδημάτων, πώς να τον παρηγορήσεις άμα του κόψεις τα πασχαλιάτικα παπούτσια της νονάς...
Ζ.

90% νερό
*ΤΟ φιλοσοφούσαν χθες, εκεί στον καφέ στα όρθια, οι σχεδόν νεαροί Λαρισαίοι.
- Είμαστε 90% νερό.
- Αγγούρια με άγχος δηλαδή.
***
*- ΜΕΤΑ τα σαράντα πάντως, μυαλό δεν βάζουμε. Μόνο κιλά.
***
*- ΒΡΕ σεις, ώρες-ώρες με πιάνει μια τρέλα. Τις υπόλοιπες έχω πάρει τα χάπια μου.
Ζ.

Συν τα 32 δισ.
*«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατεί να βρει βηματισμό και γιατί δεν έχει πρόσβαση στα media. Χωρίς κεντρική συμφωνία αδυνατεί να διευρύνει το κοινό που θα πάει στην κάλπη για τον ψηφίσει», σημειώνει ο Αθηναίος αναλυτής. «Στο παρελθόν υπήρξαν δύο περιπτώσεις που τα κεντρικά media έπαιζαν ανάποδα, αλλά οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης κέρδισαν τις εκλογές. Ο Κώστας Καραμανλής το 2004, όταν τα media τον παρουσίαζαν ως “Ντόλι” και το 2015, ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας απέναντι μια ισχυρή τηλεοπτική αντιπολίτευση. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε μια συσπειρωμένη μάζα ψηφοφόρων που επιδίωκαν την πολιτική αλλαγή».
***
*ΤΩΡΑ όμως δεν διαπιστώνει κάτι ανάλογο: Σήμερα, με τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ να είναι σιωπηλοί απέναντι στην παντοδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υπάρχει μόνο το ψηφιακό αντάρτικο στο ίντερνετ. Πετυχαίνει νίκες, αλλά αδυνατεί να κερδίσει τον πόλεμο των ΜΜΕ. Χωρίς συμφωνία με τους κεντρικούς παίκτες, μόνο η αδυναμία των κυβερνώντων μπορεί να φέρει πολιτική ανατροπή. Και με τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης να έρχονται στο τραπέζι και να υπάρχει η ανάγκη μοιρασιάς... (Να και το επιπλέον στοιχείο κυβερνητικής σταθερότητας).
Ζ.

Ταλαιπωρία δίχως λόγο
*ΣΕ μία απίστευτη και αδικαιολόγητη ταλαιπωρία καταγγέλλει ότι υποβλήθηκε από υπαλλήλους συστημικής Τράπεζας στη Λάρισα αναγνώστης, όταν αρνήθηκαν να τον εξυπηρετήσουν επειδή η αστυνομική του ταυτότητα δεν είναι καινούργια (με λατινικούς χαρακτήρες). Ο ίδιος επέμεινε ότι η παλιά ταυτότητά του αποτελεί δημόσιο έγγραφο και με αυτήν πραγματοποιεί μέχρι τώρα όλες του τις συναλλαγές με υπηρεσίες. Ζήτησε να του γνωστοποιήσουν σχετική απόφαση που να υποχρεώνει κάποιον να εκδώσει νέα ταυτότητα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί από την τράπεζα, χωρίς όμως αυτό να γίνει και αναρωτήθηκε γιατί δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση στοιχείων, με την παλιά του ταυτότητα. Βλέποντας την αδιαλλαξία των υπαλλήλων της τράπεζας αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση αλλά και πάλι δεν εξυπηρετήθηκε. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του «η αστυνομία τον κάλεσε στην Α.Δ. Λάρισας προκειμένου να πάρει τη σχετική βεβαίωση για τη νομιμότητα της παλιάς ταυτότητας». Ο ίδιος σκέπτεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ενώ αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το γεγονός για να λάβει κάποια σαφή απάντηση από κάποιον αρμόδιο, για το δίκαιο του αιτήματός του να εξυπηρετηθεί με την παλιά του ταυτότητα.
Γ.Ρ.

Χάνει η μάνα το παιδί...
*Η γνωστή φράση, εδώ παραπέμπει στο αλαλούμ που επικρατεί σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και συγκεκριμένα σε διασταυρώσεις οδών με ονόματα ηρώων της προεπαναστατικής και επαναστατικής περιόδου: Λάμπρου Κατσώνη, Ανδρέα Μιαούλη, Κωνσταντίνου Κανάρη, τρεις δρόμοι όπου οι οδηγοί των ΙΧ αυτοκινήτων χάνουν τον μπούσουλα. Ρυθμιστικές πινακίδες παραμένουν «κουκουλωμένες», κορναρίσματα και αγανάκτηση ξεσηκώνουν τη γειτονιά, καθώς πολλοί (έχοντας μείνει σε προϊσχύουσες καταστάσεις), μπαίνουν αντίθετα σε μονόδρομους πια, χωρίς όμως να το γνωρίζουν.
Γελάνε με τα καμώματα των στεριανών οι ναύαρχοι της ιστορίας μας. Καιρός να μπει επιτέλους μια τάξη...
Δ.Χ.

Η ηλικία
*ΠΕΡΑΣΑΝ τα χρόνια, ήρθε στα λόγια τους ο μεσήλικος Λαρισαίος.
- Μικρός απορούσα που οι γονείς μας πήγαιναν για ύπνο από τις δέκα το βράδυ. Τώρα απορώ πώς τα κατάφερναν κι έμεναν ξύπνιοι τόσο αργά.
Ζ.

 

PRASINO

*ΑΝ δεν ξεκινήσει από τώρα με τα χόρτα η δημοτική υπηρεσία Πρασίνου, το Πάσχα θα έχει να αντιμετωπίσει ζούγκλες. Να, όπως στο Λιβαδάκι.
Ζ.

 

KAFES

*ΕΧΟΥΝ απηυδήσει οι Λαρισαίοι καφετεριούχοι.
Ζ.

 

KATSONI

*ΩΠ... Ένα μικρό ακροβατικό και πέρασε, ο τυχόν τυφλός διερχόμενος στην ολοκαίνουργια κιόλας Λ. Κατσώνη.
Ζ.

 

LIOYPAS CIU

* ΣΤΑ μάτια τον κοιτάει τον Κ. Αγοραστό ο Ν. Λιούπας. Κι εκτελεί αμέσως.
Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass