ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2021 18:15
*ΤΗ φωτογραφία την έστειλαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και είναι όντως εντυπωσιακή. Με μια φευγαλέα ματιά περισσότερο μοιάζει με… νεκροταφείο, αλλά από την ανάγνωση της είδησης προκύπτει ότι πρόκειται για φωτιές σε αμπελώνες. Κι όμως Γάλλοι οινοπαραγωγοί σε περιοχές όπως της Βουργουνδίας και του Μπορντό, άναψαν φωτιές, καίγοντας κεριά και δέματα από άχυρο προκειμένου να προστατεύσουν τους αμπελώνες από τον παγετό. Χωρίς αμπέλια, δεν θα έχουμε σταφύλια, ούτε και κρασιά. Στα δικά μας, στα χωριά του Τυρνάβου, όπως σημειώνουν παραγωγοί, από τον τελευταίο παγετό το ποσοστό της καταστροφής στα αμπέλια φθάνει το 100%, ενώ εξίσου υψηλό είναι στις αμυγδαλιές και στα φρούτα. Στο δε Δαμάσι όπου οι άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν από τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου, ο προχθεσινός παγετός ήταν ο πέμπτος κατά σειρά φέτος. Στη Γαλλία ανάβουν φωτιές για να σώσουν τα αμπέλια, εδώ ο παγετός… έκαψε τους παραγωγούς. Β.Κ. *ΤΗ φωτογραφία την έστειλαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και είναι όντως εντυπωσιακή. Με μια φευγαλέα ματιά περισσότερο μοιάζει με… νεκροταφείο, αλλά από την ανάγνωση της είδησης προκύπτει ότι πρόκειται για φωτιές σε αμπελώνες. Κι όμως Γάλλοι οινοπαραγωγοί σε περιοχές όπως της Βουργουνδίας και του Μπορντό, άναψαν φωτιές, καίγοντας κεριά και δέματα από άχυρο προκειμένου να προστατεύσουν τους αμπελώνες από τον παγετό. Χωρίς αμπέλια, δεν θα έχουμε σταφύλια, ούτε και κρασιά. Στα δικά μας, στα χωριά του Τυρνάβου, όπως σημειώνουν παραγωγοί, από τον τελευταίο παγετό το ποσοστό της καταστροφής στα αμπέλια φθάνει το 100%, ενώ εξίσου υψηλό είναι στις αμυγδαλιές και στα φρούτα. Στο δε Δαμάσι όπου οι άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν από τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου, ο προχθεσινός παγετός ήταν ο πέμπτος κατά σειρά φέτος. Στη Γαλλία ανάβουν φωτιές για να σώσουν τα αμπέλια, εδώ ο παγετός… έκαψε τους παραγωγούς. Β.Κ.

Ελεος!


*ΤΟ κακό δεν είναι ότι πλησιάζει το Πάσχα ...
Το κακό είναι ότι ασχολείται μ’ αυτό η αθάνατη ελληνική τηλεοπτική δημοσιογραφία...
Οι ατέλειωτες συζητήσεις για το «πού θα κάνουμε Πάσχα» παραπέμπουν πλέον ευθέως σε αυτισμό.
Τελικά, εσταυρωμένος καταντάει ο δυστυχής τηλεθεατής που εκών άκων τους ακούει.

Τους το ... χαλάει!
*ΑΝΟΙΓΟΥΝ τα Λύκεια σήμερα... Κι άμα μπορούσαν, πολλοί μαθητές της Γ’ Λυκείου θα διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι το άνοιγμά τους ... κόβει στη μέση την προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις και τους χαλάει το πρόγραμμα με τα φροντιστήρια!
(Καλά, για μετά το Πάσχα, ούτε λόγος να πατήσουν σ’ αυτό που λέγεται σήμερα Λύκειο).

Αγέλες
*ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ βράδυ – και όχι μόνο- φουλ του συνωστισμού σε κεντρικά στέκια της Λάρισας. Πολύς κόσμος έξω από καφέ με ένα ποτό στο χέρι. Μιλάμε για ... αγέλες κανονικές, αλλά παρόλα αυτά τα κρούσματα κρατιούνται σχετικά χαμηλά.
Βρε μπας και αποκτήσαμε εν τέλει αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν ανοσία ... αγέλης;

Παιχνίδια
*ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ... Όλοι μιλάμε για το ποσοστό των αρνητών, αλλά καθόλου δυστυχώς για την αγωνία όσων επιθυμούν διακαώς να εμβολιαστούν και δεν μπορούν λόγω ηλικίας κυρίως. Κι ενώ εμείς αγωνιούμε, οι ερευνητές μιλούν ήδη για ... πόσιμο εμβόλιο στο μέλλον. Κι ότι τα εμβόλια που φτιάξαμε ήδη πρέπει να «σπρωχτούν» γιατί κοστίζουν δισεκατομμύρια διάβολε και δεν θα τα πετάξουμε τώρα... Τι παίζεται; Κανείς δεν ξέρει και μάλλον κανείς δεν θα το μάθει ποτέ...

Τι γίνεται εδώ;
*ΣΤΟ μεταξύ, Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί βλέπουν – στο F/B- συναδέλφους τους άλλων νομών, μικρότερους σε ηλικία, να εμβολιάζονται με το πρόγραμμα των αδιάθετων εμβολίων. Κι εδώ στη Λάρισα ... ξέρα κακιά.
Να είναι άραγε αλήθεια αυτό που ψιθυρίζεται, ότι η Λάρισα είναι ριγμένη σε εμβόλια αναλογικά με τον πληθυσμό της;
(Μάλλον η πρόσφατη σχετική διαμαρτυρία των τοπικών βουλευτών δεν έπιασε τόπο ...).

*ΕΝΑ τεράστιο θέμα έθεσε επί τάπητος η βουλευτής ΚΙΝΑΛ κα Λίτσα Λιακούλη με τη συνηγορία και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κου Ντίνου Γιαννακόπουλου:
Να λειτουργήσει γραφείο ενημέρωσης για συγγενείς ασθενών με κορονοϊό. Την αναγκαιότητα μιας τέτοιας δομής ο καθένας μπορεί να την αντιληφθεί, πολλώ δε μάλλον όσοι βρέθηκαν στη δύσκολη εκείνη θέση να έχουν οικείο ασθενή σε Νοσοκομείο.
Σήμερα η διαδικασία αυτή – πανελλαδικώς- γίνεται ατύπως από τους ειδικευόμενους -κυρίως - γιατρούς, οι οποίοι όμως χάνουν χρόνο από τα κύρια καθήκοντά τους. Έχουμε ήδη αρκετή εμπειρία από την πανδημία ώστε να οργανωθούμε καλύτερα και καλό είναι όλοι να πιέσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ιδιωτικοποίηση
*ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Κύριοι...
Μια ζωή ... δημόσιος υπάλληλος του Βρετανικού Δημοσίου ο πράκτωρ 007 (Ντάνιελ Κρεγκ). Τον Τζέημς Μποντ ούτε η Θάτσερ δεν τόλμησε να τον αγγίξει. Και ήδη στην καινούργια του ταινία εμφανίζεται ως ... ιδιωτικός ντετέκτιβ !
Είπαμε ιδιωτικοποίηση, αλλά όλα έχουν τα όριά τους! Έλεος πια μ’ αυτές τις καπιταλιστικές εμμονές!
Ηγέτης;
*ΒΓΗΚΕ ο Ντράγκι και είπε επιτέλους το ... αυτονόητο. Ότι δηλαδή ο βασιλιάς είναι γυμνός, και ο Ερντογάν ... δικτάτορας.
Όταν ένας άνθρωπος δεν μασάει τα λόγια του έχει μέσα του στοιχεία ηγέτη. Και τώρα που η Μέρκελ μας αφήνει (πολιτικά) χρόνους, τώρα που η Ευρώπη αναζητάει πραγματικό ηγέτη, αποκτάμε μιαν ελπίδα μήπως και ο σούπερ –Ιταλός αναπληρώσει το κενό ...

Ανά δεκαετία
*ΜΙΛΗΣΕ και ο Βούδας (Κωστάκης Καραμανλής), απάντησε στον Σημίτη για τα Ίμια και άλλα σχετικά, κι όμως: η έμφαση δεν δόθηκε στο τι είπε (ποιος σκοτίστηκε;) αλλά στο ότι το ... παιδί μίλησε!
(Άντε, την επόμενη δεκαετία ξανά. Γι’ αυτήν το ’κανε το χρέος του).

Ποιο Κράτος
*ΜΗΝ σε ξανακούσω Έλληνά μου να αναρωτιέσαι «πού είναι το Κράτος;».
Διότι Κράτος που μπορεί μια ... κωμική περσόνα σαν τον Φουρθιώτη να το χορεύει στο ταψί, απλά δεν υφίσταται.
Είναι αυτό που είχε πει ο αείμνηστος στρατηγός Κονδύλης μετά το πραξικόπημά του:
- Άμα ήξερα ποια είναι η Ελλάδα, θα την είχα κυβερνήσει από ... δεκανέας !

Κλισέ
*ΠΕΘΑΝΕ ο εφοπλιστής Ιωάννης Αγγελικούσης και ο αν. υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε (κατά τα συνηθισμένα):
« Η ελληνική ναυτιλία έγινε σήμερα φτωχότερη».
Βρε τους μπαγάσηδες... Με τίποτε να καθίσουν να στύψουν το μυαλό και να πουν κάτι πιο πρωτότυπο !

Θητείες πολιτικών
*ΧΘΕΣΙΝΟ ρεπορτάζ αποκάλυπτε πού υπηρέτησαν φαντάροι οι πολιτικοί μας:
Έχουμε και λέμε; Κυριάκος Μητσοτάκης: Σμηνίτης στην Αγχίαλο (ψιλο-τσάτσος).
Τσίπρας: Κατετάγη στον Στρατό Ξηράς. Μετατάχθηκε (με μέσον όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί) στο Ναυτικό και τοποθετήθηκε στο ... Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στην ακριτική ... οδό Μεσογείων.
Κουτσούμπας: Μεσολόγγι- Κομοτηνή - Λήμνο (μάλλον δεν είχε βύσμα).
Βελόπουλος: Έφεδρος αξιωματικός σε νησιά του Β.Α. Αιγαίου και στην ηπειρωτική χώρα.
Βαρουφάκης; Θυμήθηκε να πάει στρατό στα ... 40 του και τον έστειλαν σε «Τάγμα Ανεπιθυμήτων» στη Σύρο όπου έκατσε για 4 μήνες.
(Τα συμπεράσματα δικά σας ... ).

Νίκες εκτός
*ΑΛΛΗ μια εκτός έδρας νίκη για την ΑΕΛ. Οπότε, μια λύση είναι να ... παραιτηθεί η ομάδα μας από τα εντός έδρας εναπομείναντα παιχνίδια της και να ζητήσει να τα παίξει όλα στην έδρα των ... αντιπάλων της.
Με τον τρόπο αυτό η ομάδα καταλαμβάνει τη 10η θέση και ο Κούγιας θα δηλώσει:
- Άλαλα τα χείλη των ασεβών!

Περί διπλωμάτων...
*ΤΟ χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» για την ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης ήταν αρκετά ενημερωτικό και κατατοπιστικό. Να διευκρινίσουμε ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτών Θεσσαλίας δεν μίλησε για παρανομίες και είχε ως σκοπό να μη δημιουργηθεί ανησυχία στους πολίτες που έχουν δικαίωμα να απευθυνθούν στις σχολές οδηγών, που λειτουργούν πάντα σύννομα, για την αίτηση ανανέωσης ή να κάνουν χρήση της παράτασης. Οι σχολές οδηγών σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Μεταφορών-Συγκοινωνιών λειτουργούν με γνώμονα την ασφαλή οδήγηση.
Σ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass