ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2021 18:00
*ΕΧΕΙ κουραστεί η αγροτιά με όσα γίνονται εις βάρος της, ανθρωπινά και καιρικά. Μια ανάσα να πάρει ο πρόεδρος Ρίζος Μαρούδας και ξανά προς αγώνα τραβά... Ζ. *ΕΧΕΙ κουραστεί η αγροτιά με όσα γίνονται εις βάρος της, ανθρωπινά και καιρικά. Μια ανάσα να πάρει ο πρόεδρος Ρίζος Μαρούδας και ξανά προς αγώνα τραβά... Ζ.

Κι έτσι κι αλλιώς
*ΕΦΤΑΣΕ η εποχή που ξεκινάς το πρωί με μπουφάν, το μεσημέρι έχεις μείνει

με τα σώβρακα και το βράδυ λόγω της γενικότερης κατάστασης μπορεί να καταλήξεις και στο ψυχιατρείο.
***
* ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΗΣ ο καιρός, παραμένει αμφιλεγόμενη η στάση του.
- Η αγάπη σου είναι ψεύτικη σαν τ’ Απριλιού το χιόνι, πρωί-πρωί απλώνεται, το μεσημέρι λειώνει.
Ζ.

Ποιο Πάσχα...
*- ΟΠΩΣ ήρθαν τα πράγματα και τα νούμερα του ΕΟΔΥ, το μόνο που μας σώζει είναι να ισχύει τελικά πως «Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν την αυγή». (Σε αδιέξοδο χθες οι κορονοσυζητήσεις των Λαρισαίων).
***
*- ΜΕ 100 νεκρούς την ημέρα και 800 διασωληνωμένους, είναι απίστευτο το πώς μιλάνε για Πάσχα...
- Κι εγώ, χλωμό το κόβω να κάνουμε Πάσχα στο χωριό. Πάλι σε κανένα Ντουμπάι θα τρέχουμε.
***
*- ΒΡΗΚΑ πώς θα πάω στο χωριό το Πάσχα. Θα βάλω το αρνί στο πίσω κάθισμα και θα λέω ότι το πάω στον κτηνίατρο.
- Βρε θα σε βλέπουν στο χωριό το Πάσχα και θα ρωτούν «τίνος κρούσμα είσι συ πιδάκι μ’;»
Ζ.

Σταθερά πίσω
* ΣΤΗΝ Πάτρα έφτιαξαν «ΜΕΓΑ» Εμβολιαστικό Κέντρο. Πανηγυρίζει ο Ν. Χαρδαλιάς, θα έχει λέει 16 εμβολιαστικές γραμμές, όπου καθημερινά θα διενεργούνται 900 εμβολιασμοί. Με τις υγείες τους οι Πατρινοί. «Για μας τους Λαρσινούς δεν είπι τίπουτα», σωστά το είχε μαντέψει από τότε ο Χάρρυ Κλυνν. (Τι της λείπει της Λάρισας, ο πληθυσμός;. Τα κρούσματα;)
***
*Η κατάσταση με τον εμβολιαστικό ρυθμό χειροτερεύει στη Λάρισα. Συγκριτικά με άλλους νομούς. Πράγμα που σημαίνει περισσότερες μολύνσεις, βαριά ασθενείς και θάνατοι από όσους «δικαιούται» η περιοχή. Λιγότερα εμβόλια στη Λάρισα αλλά και ευρύτερα στη Θεσσαλία, λες και την έχουν βάλει τιμωρία.
***
*ΣΥΜΦΩΝΑ με τα αναρτημένα από το Υπουργείο επίσημα στοιχεία, μέχρι χθες είχαν γίνει στη Λάρισα 45.000 περίπου εμβολιασμοί, συνολικά α’ και β’ δόσεις. Αντιστοίχως στην Πάτρα 54.000 στο δε Ηράκλειο έγιναν 56.000 δόσεις. Αναλογικά με τον πληθυσμό τους, οι δύο προαναφερθείσες πόλεις φθάνουν το 18%, ενώ η Λάρισα ούτε καν το 16%. Η δε Μαγνησία μόλις στο 15% . Ανεξήγητο;
***
*ΠΑΕΙ πολύς καιρός που κινείται φρεναρισμένα στη Λάρισα ο εμβολιασμός. Οι εντεταλμένοι υγειονομικοί διοικητές σιωπούν, μάλλον δεν έχουν κάτι να πουν, να εξηγήσουν, πιθανότατα θα φταίνε και οι ίδιοι για το σύστημα που οργάνωσαν και το οποίο καθυστερεί. Οι υπουργοί στην Αθήνα δίνουν υποσχέσεις, ανέξοδες είναι.
Είχαν εισπράξει προ καιρού κάποιες και ο Μ. Χαρακόπουλος και ο Χρ. Κέλλας, δεν τηρήθηκαν κατά τα φαινόμενα, εκτέθηκαν κι οι ντόπιοι βουλευτές. Οι αυτοδιοικητικοί δεν κινούνται. Κι ο κόσμος περιμένει στην ουρά. (Κατά τα άλλα, τον καλούν να εμβολιαστεί).
Ζ.

«Καίει» η ΔΕΗ
*ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ προκάλεσε σε Λαρισαίο οικογενειάρχη ο τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΗ: 734 ευρώ, όταν, ως δικαιούχος του Κοινωνικού Τιμολογίου, δεν είχε ποτέ καταναλώσεις που να ξεπερνούν τα 150 ευρώ στους λογαριασμούς του. Άνεργος, παντρεμένος και με δύο παιδιά, προσπαθεί να βρει εξήγηση.
Για τον λόγο αυτό απευθύνθηκε στη ΔΕΗ, όπου, μετά από πολύ κόπο, ήρθε σε επαφή με το αρμόδιο τμήμα, ζητώντας να ελέγξουν την παροχή, στο επί της οδού Χατζηγιάννη 54, τριάρι διαμέρισμα στο οποίο διαμένει με την οικογένειά του.
Ωστόσο παρότι έλαβε τη σχετική απόκριση, περιμένει μέρες τώρα τον τεχνικό για τον έλεγχο, προκειμένου να λυθεί το μυστήριο που τον βασανίζει.
Καταφεύγει λοιπόν στην «Ε», μέσω της οποίας ζητά την επίδειξη ενδιαφέροντος από την Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Το δικαιούται.
Δ.Χ.

Ωχ-τάωρο
*- ΛΟΓΙΚΑ Πρωτομαγιά θα την ψηφίσουν την κατάργηση του οκταώρου, επετειακά θα το σκεφτούν. (Άναψε η συζήτηση και στη Λάρισα).
***
*-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ πάντως, η Εργατική Πρωτομαγιά μεταφέρεται στις 4 Μαΐου. Βρε όπως τότε με το παλιό ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ. Αργία δηλαδή και η Τρίτη μετά το Πάσχα. Καλά, απεργία...
***
*-ΘΕΛΕΙΣ να δουλέψεις 19 ώρες σήμερα ή να προσλάβω άλλον; Η απόφαση είναι ξεκάθαρα δική σου. Αν δεν θέλεις απλά θα σε διώξω. Πώς κάνεις έτσι;
***
*- ΑΠ’ Ο, ΤΙ κατάλαβα προαιρετικό θα είναι το 10ωρο, άμα θες το κάνεις. Άμα δεν θες παίρνουν άλλο στη θέση σου και το κάνει.
***
*- ΤΟ αποκλείεις να πιστεύει ο Χατζηδάκης πως ο κόσμος θέλει να κάνει απλήρωτες υπερωρίες αλλά ντρέπεται να το πει στ’ αφεντικό του;
Ζ.

Ξέρει σίγουρα
*«ΕΧΟΥΜΕ κορονοϊό, είχαμε τον σεισμό, ήρθε κι ο παγετός...». Τα τρία κακά της μοίρας των Λαρισαίων παρέθεσε ο Χρ. Κέλλας στον πρωθυπουργό αυτοπροσώπως, μιλώντας στη διαδικτυακή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Κι ο Λαρισαίος βουλευτής συνέχισε εν ριπή «...αχλάδια, ροδάκινα, βερίκοκα, νεκταρίνια, αμύγδαλα, βιομηχανική ντομάτα, καρπούζια, πεπόνια, αρακάς, δαμάσκηνα, κεράσια, καταστράφηκαν ολοσχερώς». Ζητώντας γενναίες και γρήγορες αποζημιώσεις τύπου «Ιανού».
Ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε βέβαια ότι γνώριζε το πρόβλημα, τώρα όμως είναι οπωσδήποτε βέβαιο ότι το γνωρίζει, δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια. Είπε επίσης ότι μελετάει την αντιμετώπισή του. (Πέρασε ωστόσο μια βδομάδα, σαν πολύ μελέτη έπεσε...).
Ζ.

Θα συσχετιζόταν
* ΠΡΟΧΘΕΣ πέθανε αιφνιδίως 67χρονος Τρικαλινός. Έπαθε απανωτά εμφράγματα ενώ βρισκόταν στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Σπάνια περίπτωση, πολύ σπάνια, δεν είχε καν καρδιολογικό ιστορικό ο άνθρωπος, φρόντιζε για τις τακτικές εξετάσεις του. Ήταν το λαχείο του, η πάθηση που του προέκυψε ξαφνικά.
- Εμβόλιο είχε κάνει;
- Όχι ακόμη, την επόμενη εβδομάδα ήταν η σειρά του.
Ο καθείς μπορεί να σκεφτεί τι θα συνέβαινε αν τυχόν είχε προλάβει να εμβολιαστεί δύο μέρες ή δύο βδομάδες πριν. Θα γινόταν πανελλήνιο, ίσως και πανευρωπαϊκό θέμα, ο θάνατός του από καρδιακή εμβολή θα συνδεόταν σίγουρα με το εμβόλιο. Όπως άλλωστε συνέβη και με άλλα περιστατικά διεθνώς. Κρίμα στον άνθρωπο, έτυχε όμως να φανεί ότι η θρόμβωση που του έκοψε το νήμα είχε προέλθει απ’ αλλού.
Ζ.

Ανικανότητα
*ΑΚΟΜΑ δεν μπορούσε να το χωνέψει ο Λαρισαίος, ακόμη και χθες ξεφυσούσε στο παγκάκι.
- Δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης, λέει, η Ελλάδα. Ούτε εκεί πρώτοι, ρε σεις; Για τίποτα δεν είμαστε.
Ζ.

Διπλωματία
*Η Ελλάδα δείχνει να τα βρίσκει με τη Λιβύη, εδώ στα λόγια μια χαρά τα πάει και με την ίδια την Τουρκία, η οποία Τουρκία ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με την Αίγυπτο, ενώ την ίδια στιγμή τα έσπασε με την Ιταλία που είχαν στενή παρασκηνιακή φιλία. Ανατροπές, διπλωματία, συμφέροντα. (Γι’ αυτό τους λένε διπλο-μάτες).
Ζ.

Γάτες Αγκύρας
*«ΘΑ μπορούσαν να της στείλουν μια γάτα Αγκύρας ως κίνηση εξευμενισμού. Άλλωστε συνηθίζονταν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, η ανασύσταση της οποίας είναι ανομολόγητος πόθος τους, ως δώρο προς τις βασιλικές αυλές της Ευρώπης οι γάτες Αγκύρας με το μακρύ λευκό τρίχωμα. Ίσως στο πολυτελές σαράι της Άγκυρας δεν ανέμεναν τόσο θόρυβο από την απρεπή υποδοχή που επιφύλαξαν στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Έτσι γλαφυρά ξεκινά ο Μ. Χαρακόπουλος στην «Καθημερινή» την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ανάλυσή του για την κατάσταση στη σημερινή Τουρκία και τις σχέσεις της με την Ευρώπη.
Θέμα που κατέχει εις βάθος και παρακολουθεί επί χρόνια, ο Λαρισαίος βουλευτής. Ενδιαφέρουσα η προσέγγισή του.
Ζ.

Έμπειρες
*ΔΕΝ ήταν και τίποτε πιτσιρίκες, είχαν άποψη οι Λαρισαίες και την εξέφραζαν.
- Είμαι καλέ αυτό που λένε «γυναίκα για κρεβάτι». Όλη μέρα ξάπλα, αραχτή.
***
*- ΤΟ σημείο G να το βρουν στις εικοσάχρονες. Οι σαραντάρες θέλουμε να ξέρουν όλη την αλφαβήτα.
***
*- Η διαφορά 20άρας με τη 40άρα είναι ότι η δεύτερη έχει και 20 χρόνια εμπειρίας.
Ζ.

Για τα ζήτω
*Η Λαρισαία Π. Γ. ανέσυρε τη ρήση της Ίντιρα Γκάντι: Ο παππούς μου, μου είπε κάποτε ότι υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: εκείνοι που κάνουν τη δουλειά και εκείνοι που παίρνουν τα εύσημα. Μου είπε να προσπαθώ πάντα να βρίσκομαι στην πρώτη ομάδα, έχει πολύ λιγότερο ανταγωνισμό εκεί.
Ζ.

Τρυκ;
*ΤΟ άκρον άωτον της συνωμοτικότητας; Μπα, μάλλον παρεξήγηση, λάθος στην ανακοίνωση. Μπορεί όμως και υψηλή τεχνική αιφνιδιασμού. Η ΚΝΕ είχε ενημερώσει από την προηγουμένη με συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα των παρεμβάσεών της έξω από στρατόπεδα, «για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων». Κι έγραψε κι η εφημερίδα «Στη Λάρισα, σήμερα 15/4 έξω από την 110 ΠΜ...». Την προκαθορισμένη ώρα, στις 11.30 π.μ., έξω από την Πύλη της 110 βρέθηκαν κάποια μέσα ενημέρωσης, ένα περιπολικό της αστυνομίας για επιτήρηση κι από μέσα οι αξιωματικοί της ασφάλειας του στρατοπέδου. Μόνο τα παιδιά της ΚΝΕ δεν φάνηκαν. Ασυνέπεια της οργάνωσης; Αποκλείεται. Να τους έκαναν γυμνάσια, στις αρχές ασφαλείας, απίθανο. Οπότε καταφεύγοντας στον Τύπο του Κόμματος διαπιστώνει κανείς ότι η συγκεκριμένη δράση ήταν άλλη μέρα: «Στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στις 16/4, στις 2.30 μ.μ.». Για σήμερα δηλαδή, οπότε λήξις συναγερμού. (Μόνο που η ΚΝΕ εμφανίστηκε έξω από την Πύλη της 110 ναι μεν στις 2.30 μ.μ., χθες όμως).
Ζ.

Βλακεία
*ΠΟΛΥ ...μερακλής φαίνεται ότι είναι ο άγνωστος δημιουργός γκράφιτι, που δρα στην περιοχή της υπόγειας διάβασης της οδού Φαρσάλων, αφήνοντας ως «στίγμα» του, ένα ανδρικό μόριο, στον τοίχο της διάβασης αλλά και σε πινακίδα σήμανσης.
Μάλιστα η ανόητη καλλιτεχνία του, προκάλεσε την επέμβαση συμπολίτη, ο οποίος πήρε μια βούρτσα και με πλαστικό χρώμα τη διέγραψε. Μάταια όμως! H βλακεία του «ζωγράφου» επέστρεψε για να επιβεβαιώσει ότι όντως είναι άπειρη...
Τι να πει κανείς και από πού να φυλαχθεί;
Δ.Χ.

«Σκουπιδότοπος»
*ΤΗΝ παρέμβαση Υπηρεσιών του Δήμου Τυρνάβου ζητά κάτοικος με αφορμή τα σκουπίδια που πετούν πολίτες στο Αργυροπούλι, κάνοντας πιο συγκεκριμένη αναφορά στην περιοχή των σφαγείων, στο ρέμα «Καναράς».
Να παρέμβουν όμως οι Υπηρεσίες για να μην μετατραπεί η περιοχή σε σκουπιδότοπο...
Β.Κ.

Ο ξανθός
*ΠΗΓΕ να πιάσει δουλειά εργατική ο ξανθός, του έκαναν κάποιες τυπικές ερωτήσεις.
- Πώς σε λένε;
- Γιώργο.
- Από πού είσαι;
- Απ’ τον Πύργο.
- Ηλείας;
- Όχι, Γιώργος είπαμε.
Ζ.

 

GKLITSA CIU

*ΤΟ ανακάλυψε ο Ν. Χ. λίγο έξω απ’ τη Λάρισα. Το κλασσικό «γκλίτσα τρουβά κι τφέκ’ι».
Ζ.

 

SHMA CIU

*ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ και σήματα κυκλοφορίας για μετά τις 9 μ.μ.
Ι. Μ.

 

ZYGARIA CIU

*ΔΕΝ θα ήταν καλύτερη έτσι η ζυγαριά; Πιο πειστική...
Ζ.

 

MASKA CIU

*ΚΙ άλλο θύμα του κορονοϊού. Νοσηλεύεται με βαριά τραύματα. Είχε γυρίσει σπίτι με λάθος μάσκα.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass