Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2021 18:00
 * - ΝΑΙ, κύριε αστυνόμε, το έλεγαν κι οι βυζαντινοί «Όπου δεν τύπτει λόγος τύπτει ράβδος», όμως εμείς επιμένουμε να πείσουμε με τον λόγο. Είπαμε, οικειοθελώς…  Ζ. * - ΝΑΙ, κύριε αστυνόμε, το έλεγαν κι οι βυζαντινοί «Όπου δεν τύπτει λόγος τύπτει ράβδος», όμως εμείς επιμένουμε να πείσουμε με τον λόγο. Είπαμε, οικειοθελώς… Ζ.

Κανονικά
* ΜΙΑ χαρά καιρός αλλά δυστυχώς θα ξαναβρέξει όμως. Σωπάτε καλέ… Και τι θα έπρεπε να κάνει δηλαδή στα τέλη Οκτωβρίου, μίνι καύσωνες; Ακούς εκεί, που τον έχουν κομπλεξάρει τον καιρό με τις δραματικές προειδοποιήσεις…


***
* ΕΙΧΕ μια χρηστική ιδέα ο Λαρισαίος.
- Να ονομάσουν το επόμενο καιρικό φαινόμενο Πόπη. Να έχεις να λες ακριβώς όταν σε ρωτάνε «τι γίνεται;»
Ζ.

Αναλογικά τρίτη
* ΜΙΚΡΗ πτώση αλλά σταθερά στο κορονοταβάνι της η Λάρισα. Και δεν είναι καθόλου παρήγορο που βρέθηκε στην τρίτη θέση στη Θεσσαλία. Απλώς οι γείτονες τα πάνε ακόμη χειρότερα. Με 194 διαπιστωμένα περιστατικά χθες η Λάρισα, εμφανίζει δείκτη 68 ανά 100.000 πληθυσμού. Στα 157 ο Βόλος με δείκτη όμως 83 στην πληθυσμιακή αναλογία και τα Τρίκαλα με 94 μολύνσεις, έφτασαν σε δείκτη 72 ανά 100.000. Άρα τρίτη η Λάρισα. Πόσο καλύτερα θα ήταν όμως για όλους, αν ο «ανταγωνισμός» κινούνταν στα επίπεδα της Καρδίτσας, που με 28 περιστατικά, παρουσιάζει δείκτη μόλις 24…
Ζ.

Στο σκαμνί
* ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ το δικαστήριο που ήταν να γίνει χθες και στο οποίο μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν και οι αντιδήμαρχοι Γ. Ζαούτσος και Γ. Σούλτης, ως αρμόδιοι για τον τομέα τους όπου είχε συμβεί εργατικό ατύχημα. Τον Ιανουάριο του 2017, με τα χιόνια, είχε τραυματιστεί στην Τερψιθέα δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος χειριζόμενος μηχάνημα αποχιονισμού υπέστη σωματική βλάβη. Και το κατηγορητήριο χρέωσε ευθύνη από αμέλεια σε αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες. Έτσι είναι αυτά…
***
* ΠΟΙΟ όμως είναι το παράξενο… Ότι στο σκαμνί μαζί τους κάθεται κι ένας συνταγματάρχης. Ναι, ένας είναι ο συνταγματάρχης στον Δήμο, όχι, ο Δημ. Γεωργάκης δεν είχε αναλάβει την ευθύνη των επιχειρήσεων ως πρώην κομάντο, δεν ήταν τόσο απελπιστική η κατάσταση. Πρώτη όμως φορά λέει στα χρονικά, κατηγορείται κάποιος της αντιπολίτευσης, για τις όποιες παραλείψεις της διοίκησης του Δήμου.
***
* ΠΩΣ συνέβη αυτό; Τυπικά, ο Δημ. Γεωργάκης είναι μέλος του Σ.Τ.Ο. (Συντονιστικό Τοπικό Όργανο), ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, που συνεδριάζει δύο φορές τον χρόνο για τον σχεδιασμό της αντιμετώπισης πιθανών εκτάκτων καταστάσεων που ίσως προκύψουν. Κι έτσι βρέθηκε κι αυτός τυλιγμένος σε μια κόλλα χαρτί. Φίλος του δε, τον πείραζε χθες πριν αναβληθεί το δικαστήριο.
- Λες να αθωωθούν οι αρμόδιοι και να καταδικαστείς εσύ;
Ζ.

Ανωνύμως…
* ΣΑΦΕΙΣ αποστάσεις παίρνει η πλευρά του Ηλία Σουφλιά από πρωτοφανή κίνηση που εξελίσσεται παρασκηνιακά λίγες μέρες πριν τις εσωκομματικές στην τοπική ΝΔ. Με μέιλ στην αρχή και με sms κατόπιν καλούνται τα μέλη της ΝΔ στον νομό να μετάσχουν σε δημοσκόπηση, λέει, απαντώντας ανώνυμα, όπως τους υπόσχονται, για το ποιον θα ψηφίσουν πρόεδρο της Νομαρχιακής. (Καταρχάς, πρέπει να είναι μειωμένης αντίληψης κάποιος εάν θεωρεί ότι συμμετέχει ανώνυμα, ενώ γνωρίζουν το μέιλ και το τηλέφωνό του).
***
* ΤΟ υποτιθέμενο γκάλοπ, διεξάγεται από αγνώστους και απευθύνεται μόνο στους εγγεγραμμένους νεοδημοκράτες. Των οποίων τα στοιχεία υπάρχουν στο κόμμα αλλά και στη διάθεση των υποψηφίων. Άρα, πώς διέρρευσαν;
***
* ΣΤΗΝ τοπική ΝΔ πάντως, ειδικός γκαλοπατζής είναι ένας, ο Ν. Καρδούλας καμαρώνει που ασχολείται με στατιστικές έρευνες και πολιτικές αναλύσεις, αλάνθαστες όπως διατείνεται. Όμως ο γνωστός απόστρατος είναι αρκετά νουνεχής ώστε να αποφύγει να εμπλακεί τόσο άγαρμπα στα εσωκομματικά.
Ζ.

Υπολογισμοί
* ΕΚΑΝΑΝ τις αναλύσεις τους οι νεαροί Λαρισαίοι οικογενειάρχες.
- Το λένε μυστήριο διότι άλλον παντρεύεσαι κι άλλος σου βγαίνει.
***
* - ΠΑΩ να της πάρω λουλούδια, με ρωτάει ο ανθοπώλης πόσα να βάλει. Λέω 3 χρόνια είμαστε μαζί μείον 1 παντρεμένοι, συν 3 παιδιά μείον ένας εγώ, βγάλε και τη φορολογία 22% γιατί είμαι μισθωτός, βάλε 3.
***
* - ΤΟ μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο είναι να μένετε σε διαφορετικά σπίτια.
Ζ.
Άυπνοι
* ΣΥΖΥΓΟΣ ποδοσφαιριστή της Αταλάντα ανέφερε χθες το πρωί ότι το προηγούμενο βράδυ τους είχε ξυπνήσει πέντε φορές ο συναγερμός του ξενοδοχείου τους στο Μάντσεστερ. Το βράδυ η ομάδα τους έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουνάιτεντ. Κανονικά τέτοια κόλπα γίνονται από τους Ιταλούς κι όχι στην Αγγλία. Και το βράδυ, οι άυπνοι της Αταλάντα άρχισαν να σκοράρουν κατά ριπάς. Άγνωστο όμως τι θα συνέβαινε στο β’ ημίχρονο.
Ζ.

Στο μάτι
* ΑΝΑΣΤΑΤΩΘΗΚΑΝ κάποιοι, βασικά νεοδημοκράτες, κάτι τους ενοχλεί με τον ΓΑΠ, ίσως φοβούνται το όνομα Παπανδρέου, κάπως έτσι δεν θα έκαναν κι οι πασοκτζήδες αν έβρισκαν μπροστά τους Μητσοτάκη; Παλιότερα βέβαια, τώρα αρκετοί έχουν ενσωματωθεί κι όχι μόνο εκείνοι που γίναν υπουργοί.
Τον έχουν στο μάτι λοιπόν αρκετοί γαλάζιοι. Και μεταξύ των άλλων που ειπώθηκαν αυτές τις μέρες, από τα πλέον επιεική, και ως συνέχεια των δημοσιευθέντων χθες: ΓΑΠ=Γιωργάκης της Αριστεράς και της Προόδου.
***
* «ΠΑΣΟΚ, ωραία χρόνια…» Λαοφιλές το σλόγκαν που προήλθε από τηλεοπτικό σίριαλ.
- Και παίρνει έτσι θάρρος ο Γιωργάκης και επανέρχεται.
***
* Ο Γιώργος είναι πονηρός…
και από σήμερα κι εμπρός
κυκλοφοράει γι’ αρχηγός… οωοωοω...
***
* ΤΟΝ Μίμη τον Ανδρουλάκη τον ενημέρωσε κανείς εκεί στις επάλξεις της αναρχικής πτέρυγας Παπανδρέου;
***
* ΠΩΣ αλλάζουν οι καιροί… Όταν πρωτοεκλέχθηκε πρόεδρος ο ΓΑΠ, με το απίστευτο 1 εκατομμύριο ψήφους σε εσωκομματικές, οι πασοκτζήδες τον περιέφεραν επί πώλου όνου. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι και στη Λάρισα, πλασαρισμένοι πλέον σε επιτελεία άλλων υποψήφιων αρχηγών, υποτιμούν τον πρώην πρωθυπουργό τους. (Σκληροί οι εμφύλιοι, δεν υπάρχουν αιχμάλωτοι).
Ζ.

Διπλός ρόλος
* ΟΧΙ δύο καρπούζια, στην ίδια μασχάλη με ένα καρπούζι κι ένα πεπόνι ο Αντώνης Ρεντζιάς, στη Νίκαια. Και αντιδήμαρχος Κιλελέρ και πρόεδρος του μεγάλου γεωργικού συνεταιρισμού, δείχνει να τα καταφέρνει και στα δύο γήπεδα. Του το αναγνωρίζουν και οι αγρότες και οι δημότες της περιοχής του.
***
* ΚΑΛΗ χρονιά λοιπόν η φετινή για το σιτάρι, πολύ καλή, όχι τόσο σε παραγωγή, όμως «η τιμή ήταν για τρία χρόνια», συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές. Ωστόσο, όπως διαπιστώνει ο πρόεδρος του «Προμηθέα» ακριβαίνουν πολύ και τα εφόδια, οι τιμές τους ίπτανται, το κόστος παραγωγής ανεβαίνει πολύ. Κι αν πέσει του χρόνου η τιμή του σταριού;
Ζ.

Νέες τεχνικές
* ΠΑΛΙ σε δίαιτες οι νεαρές Λαρισαίες.
- Μια αρχαία τεχνική χαλάρωσης απαιτεί να κλείσεις τα μάτια, ν’ αδειάσεις το μυαλό. Και να πάρεις βαθιές ανάσες πάνω από τη σχάρα με τα ψητά.
***
* - ΧΘΕΣ έκανα ρομαντικό δείπνο στο μωρό μου και παιδευόμουν δύο ώρες στην κουζίνα.
- Τι μαγείρεψες;
- Τίποτα, τον κόμπο από τη σακούλα του ντελιβερά προσπαθούσα να λύσω.
***
* - ΕΚΑΝΑ μια βδομάδα δίαιτα και το μόνο που έχασα ήταν το χαρτί που την είχα γραμμένη.
Ζ.

Λυσσόδηκτοι
* «ΟΙ κύνες της Κωνσταντινουπόλεως» είναι ένα εξαιρετικό πόνημα εποχής του Μπάμπη Άννινου. Με γλαφυρές περιγραφές των προβλημάτων που δημιουργούσε στην Πόλη η πληθώρα σκύλων. Διαχρονικό το ζήτημα όμως και στη Λάρισα, σύγχρονο αλλά και στα παλιά τα χρόνια.
***
* ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ δύο δημοσιεύματα που προσφέρει ο αρχειοφύλαξ Ε. Ρ.
Το πρώτο Μάιος του 1945: Εις τας οδούς της πόλεως έχουν κυριολεκτικώς αφηνιάσει οι κύνες τους οποίους αφήνουν ελευθέρους οι κύριοί των. Εκτός αυτού τας νυκτερινάς ιδίως ώρας, μαζεύονται όλοι μαζί εις την πλατείαν και εισερχόμενοι εις τους κηπίσκους τους καταστρέφουν.
Νομίζομεν ότι πρέπει δια μιας αστυνομικής ανακοινώσεως να υποχρεούνται οι κάτοχοι σκυλιών να μη τα αφήνουν να γυρίζουν τελείως ελεύθερα εις στους δρόμους.
Ο Δήμος πάντως, ανεξαρτήτως των πράξεων της Χωροφυλακής προτίθεται να ρίψη δηλητήριον εις ωρισμένα σημεία των κήπων, οπότε θα εύρουν τον βέβαιον θάνατον. Ας προσέξουν οι ζωόφιλοι την απειλήν. (Άλλοι καιροί).
***
* ΚΙ ένα ακόμη, Σεπτέμβριος της ίδιας χρονιάς: Πανικόβλητοι επεσκέφθησαν χθες τα Γραφεία μας λυσσόδηκτοι συμπολίται και κάτοικοι χωρίων και μας παρεκάλεσαν να συνηγορήσωμεν όπως η αρμοδία υπηρεσία ενεργήση τάχιστα δια τον εφοδιασμόν της με ορούς, διότι στερείται τοιούτων και διότι παρήλθον ημέραι αφ’ ης εδήχθησαν οι ενδιαφερόμενοι.
Το κάμνομεν ευχαρίστως με την σύστασιν προς το Υγειονομικόν Κέντρον όπως άνευ ουδεμιάς δικαιολογίας και χρονοτριβής ενεργήση δια τον εφοδιασμόν του με αντιλυσσικόν ορόν.
Είναι δε αποκαρδιωτικόν το φαινόμενον, να στερήται το Υγ. Κέντρον των απαραιτήτων αυτών φαρμάκων των οποίων η έλλειψις είναι δυνατόν να προκαλέση τον άδικον θάνατον πολλών ανθρώπων.
Ζ.

Απουσίες
* ΔΥΟ από τους οκτώ βουλευτές της Λάρισας έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση εγκαινίων του μνημείου του ΚΚΕ για τους εκτελεσθέντες στο Μεζούρλο. Ο ένας, Γ. Λαμπρούλης του κόμματος, η άλλη, Ε. Λιακούλη του ΚΙΝΑΛ, το θεώρησε αυτονόητο ότι θα πήγαινε. Προσκλήσεις απ’ το ΚΚΕ δεν στάλθηκαν, πέραν των αυτοδιοικητικών παραγόντων.
***
* ΚΙ έτσι ήταν λογικό να αποφύγουν, ως μη προσκληθέντες, οι τέσσερις δεξιοί βουλευτές, τρεις γαλάζιοι κι ο «Ελλ. Λυσ.», οπότε απομένουν άλλοι δύο, οι του ΣΥΡΙΖΑ. Παράξενο που απουσίασε η Άννα Βαγενά από τέτοια εκδήλωση, ωστόσο πρόσφερε έτσι κάλυψη και στον Βασ. Κόκκαλη.
Ο οποίος δεν θα είχε καμιά όρεξη να πάει να βλέπει τον Κουτσούμπα με την αριστερή γροθιά σηκωμένη, να τραγουδήσουν μαζί «Εμπρός της γης οι κολασμένοι». Είπαμε αριστερά, αλλά και πόσο ν’ αντέξει σαρακατσάνος άνθρωπος.
***
* ΤΟ ανεξήγητο είναι ότι πήγαν μεν και κάποιοι συριζαίοι, όχι όμως επίσημα το κόμμα, δεν έδωσε το «παρών» ο γραμματέας Β. Ζωγράφος, ούτε άλλος εκπρόσωπος. Τι θα πει δεν τους στάλθηκε πρόσκληση. Υπήρχε περίπτωση να λάβουν; (Κι ούτε κι ο Μιχ. Τολίκας του ΚΙΝΑΛ πήγε…).
Ζ.

Παρομοίως
* Ο υπερήλικος Λαρισαίος, κόντευε πια τα ενενήντα, πάει στον γιατρό.
- Είμαι παντρεμένος με μια 25χρονη και είναι και έγκυος. Μου ετοιμάζει παιδί...
Κουνάει το κεφάλι του ο γιατρός.
- Να σας πω μια ιστορία. Ήταν ένας φίλος μου κυνηγός ο οποίος αντί να πάρει το όπλο του, εκείνη τη μέρα πήρε κατά λάθος την ομπρέλα.
Περπατούσε στο δάσος όταν ξαφνικά βλέπει μια άγρια αρκούδα. Σηκώνει λοιπόν την ομπρέλα του και κάνει να πυροβολήσει. Και τσαφ, να σου η αρκούδα πέφτει κάτω νεκρή.
- Αποκλείεται, κάποιος άλλος θα την πυροβόλησε…
- Αααααα γεια σου…
Ζ.

 

MPASDEKH-CIU.jpg

* ΜΕ λαρισαϊκό τρόπο ξεκίνησε η προεκλογική καμπάνια του συνδυασμού της Νικολέττας Μπασδέκη για τις εκλογές των δικηγόρων. Σε ουζερί, όπου η νυν και εκ νέου υποψήφια του ΔΣΛ κάλεσε τους υποψήφιους συμβούλους της και τα είπαν, με καλή διάθεση και άριστα προγνωστικά.
Ζ.

 

MANOLHS-CIU.jpg

* ΤΟ τριήμερο συνέδριο της ΚΕΔΕ που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, παρακολούθησε και ο δήμαρχος Τεμπών. Ο Γιώργος Μανώλης δεν έχασε την ευκαιρία για συναντήσεις στο περιθώριο του συνεδρίου, με υπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Αρχής γενομένης φυσικά  από τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη.
Γ.Ρ.

 

MPAZA-CIU.jpg

* MIA νέα χωματερή πάει να δημιουργηθεί και μάλιστα σε εμφανές σημείο, όχι ανάμερα. Εκεί στο ύψος του κόμβου της λεωφόρου Καραμανλή που είναι το καφέ- καντίνα, εκεί την εντόπισε ο Β. Ντ. στα χώματα που άφησε ο εργολάβος, κάποιοι πετάνε και διάφορα άλλα σκουπίδια, από στρώματα, μέχρι λεκάνες, φυσικά και μπάζα. Καλά είναι να επιληφθούν αμέσως οι αρμόδιοι, πριν εγκατασταθεί ο ξάδερφος του Αυγεία.
Ζ.

 

PALERMO-CIU.jpg

* ΘΡΑΥΣΜΑ του Παρθενώνα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Παλέρμο. Τη φωτογραφία τη στέλνει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, που συνόδευσε την InDONNAtion στην πόλη της Ιταλίας, γράφοντας «Παντού Ελλάδα»…

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass