ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2021 18:10
* ΠΟΣΟ τυχεροί άνθρωποι οι Λαρισαίοι... Όταν ξανοίγει ο καιρός, λίγο να σηκώσουν το βλέμμα, μπροστά τους ο χιονοστεφής Όλυμπος, το θεϊκό βουνό. Εικόνα που θα τη ζήλευαν παγκοσμίως. Ζ. * ΠΟΣΟ τυχεροί άνθρωποι οι Λαρισαίοι... Όταν ξανοίγει ο καιρός, λίγο να σηκώσουν το βλέμμα, μπροστά τους ο χιονοστεφής Όλυμπος, το θεϊκό βουνό. Εικόνα που θα τη ζήλευαν παγκοσμίως. Ζ.

Και με ήλιο


*«ΛΙΓΕΣ νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν», αυτό είναι το καιρικό μοτίβο των ημερών. Μπορεί και να βρέξει όμως λιγάκι, ανά πάσα στιγμή, Δεκέμβρης μπήκε. Ο ήλιος όμως αντιστέκεται παίζοντας κλεφτοπόλεμο με τα σύννεφα, βγαίνει, χαμογελάει άρα φαίνονται και λίγο τα δοντάκια του.
Ζ.

Οφειλές
*ΖΟΡΙΚΟΙ καιροί για Λαρισαίους, πολλές οι δυσκολίες.
- Ο τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΗ έχει περισσότερες παρενέργειες από το Pfizer.
***
*- ΑΝΑΠΟΛΩ τα χρόνια που χρωστούσα μόνο μαθήματα.
***
*- ΗΘΕΛΑ να πάρω ένα καινούργιο μπουφάν, αλλά τελικά θα πάρω τέλη κυκλοφορίας.
Ζ.

Εχέμυθο
*- ΗΡΘΕ η εποχή που π.μ. και μ.μ. σημαίνει προ και μετά μελομακάρονου. (Προσαρμόζονται στην εποχή οι Λαρισαίοι).
***
*- ΕΓΩ δεν σ’ αγαπάω; Εγώ; Που έφαγα όλα τα μελομακάρονα για να μην παχύνεις;
***
*- ΤΟ μελομακάρονο είναι φιλαράκι σου, να το ξέρεις, είναι κολλητός σου, έχει εχεμύθεια. Ενώ ο κουραμπιές είναι ρουφιάνος, χαφιές, αφήνει ίχνη και σε προδίδει.
Ζ.

Πλούσια δώρα
*ΣΕ αντιδιαστολή με την απόφαση Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό με απειλή προστίμου εμβολιασμό των «ανυπάκουων υπηκόων», ο Κ. Μ. αναφέρει τι γίνεται αλλού: Η αυστριακή ραδιοτηλεόραση ORF επιχειρεί να προσελκύσει κόσμο με «λαχειοφόρο αγορά εμβολιασμού». Όσοι κάτοικοι, όχι απαραίτητα υπήκοοι Αυστρίας, εμβολιάζονται από 1η Οκτωβρίου έως 20 Δεκεμβρίου, μπαίνουν σε κλήρωση με έπαθλα μια προκατασκευασμένη μονοκατοικία, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ακόμη 1000 μη χρηματικά έπαθλα. Ασχέτως αν πρόκειται για την 1η, τη 2η ή την αναμνηστική 3η δόση. Οι τυχεροί θα ανακοινωθούν την παραμονή των Χριστουγέννων.
Ο διευθυντής της ORF θυμίζοντας ότι έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντικειμενική ενημέρωση του κοινού με βάση επιστημονικά δεδομένα, τόνισε ότι μερικές φορές η εκπαίδευση και η ενημέρωση δεν αρκούν, οπότε αναζητήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι...».
***
*ΚΑΙ συνεχίζει ο Λαρισαίος: «Αντ’ αυτών στην Ελλάδα έχουμε τη σχετική μονομερή ενημέρωσή μας από πλήθος αναρμόδιων κυβερνητικών στελεχών και τα παρελκόμενα καθηγητικά εξαπτέρυγα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται καχυποψία για τον πραγματικό σκοπό του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Με δεδομένο ότι η εμπιστοσύνη του κοινού στους πολιτικούς, οι οποίοι διαχρονικά έχουν αποδειχτεί αναξιόπιστοι με όσα λένε, να πλησιάζει το μηδέν. Λογική συνέπεια, το ‘’τσεκούρωμα’’ Μητσοτάκη».
Ζ.

Και, και...
*ΟΠΟΤΕ ο Λαρισαίος Γ. Ο. μπαίνει στη μέση. Να πω και τούτο, κι ας μην αρέσει σε όλους: Ούτε μπορεί να ήταν σωστό και το 150άρι κίνητρο και το 100άρι πρόστιμο, ούτε μπορεί να ήταν λάθος και το ένα και το άλλο.
Εκτός κι αν αλλάξανε οι συνθήκες, οπότε και ισχύουν και δεν ισχύουν και τα δύο. (Τι θέλει και ανακατεύεται; Στο τέλος αυτός θα πουν ότι φταίει).
Ζ.

Μα επιτέλους...
*ΑΠΟΛΥΤΩΣ σαφής ο Μ. Χαρακόπουλος, στη δήλωσή του με την οποία συνοδεύει την κλασσική εμβολιαστική φωτογραφία: «Επιστρέφοντας από την Πόλη έκανα την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον COVID-19. Όπως από την αρχή της πανδημίας υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος «δεν κινδυνεύει η πίστη αλλά οι πιστοί». Είναι κρίμα να χάνουμε άδικα θρησκευόμενους ανθρώπους που παρασύρονται από “πνευματικούς”. Φτάνουν τα μισόλογα και οι υπεκφυγές... Πόσους ακόμη ανθρώπους της εκκλησίας πρέπει να θρηνήσουμε για να συνέλθουμε;» (Πέστα χρυσόστομε...)
***
*ΚΑΘΕΤΗ τοποθέτηση από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, που προτείνει επέκταση της υποχρεωτικότητας. «Από τη στιγμή που έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα, πειθώ, κίνητρα», ο Ντ. Γιαννακόπουλος προτείνει μετά τους υγειονομικούς επέκταση «και σε άλλες πληθυσμιακές ομάδες, όπως Δημόσιες Υπηρεσίες και ΝΠΔΔ, Στρατός, Σώματα Ασφαλείας, Θρησκευτικοί λειτουργοί και εργαζόμενοι σε μαζικούς χώρους εργασίας. Χωρίς συζητήσεις, χωρίς πολλές φλυαρίες περί συνταγματικότητας και κροκοδείλια δάκρυα λαϊκισμού περί φτωχοποίησης των πολιτών από τα πρόστιμα, όταν μάλιστα όλα αυτά διατυπώνονται πάνω από τα 100 καθημερινά φέρετρα συμπολιτών μας». (Και πίσω δεν κάνει).
Ζ.

Εμμέσως
*ΕΝΑΝ εύσχημο τρόπο βρήκε ο Θάνος Αδαμόπουλος για να αναδείξει, εμμέσως πλην σαφώς, την προσωπική του εμπλοκή στην ανέγερση του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού της Ανθούπολης, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα. Ο αντιδήμαρχος πήγε επίσκεψη μοιράζοντας στα πιτσιρίκια παγουρίνο, για να πιουν ‘’νερό της αλήθειας’’ οι μεγάλοι. Δεν είπε κάτι, όμως όλοι κατάλαβαν, τόπιασαν το υπονοούμενο. Γέννημα θρέμμα Ανθουπολίτης, εκείνος ήταν που τράβηξε κουπί ώστε να προωθηθεί το έργο και να γίνει ο παιδικός σταθμός. Επίσκεψη με νόημα. (Κι αφού είχε ακυρωθεί η πρόσκληση εγκαινίων, επίσης με νόημα, του συναδέλφου του Δημ. Δεληγιάννη).
Ζ.

Στα τούρκικα
*ΧΑΖΕΥΟΝΤΑΣ στην παρέα των μεσηλίκων Λαρισαίων προσπάθησαν να συνθέσουν λεξικό Ελληνοτουρκικό.
- Πώς λέγεται το Facebook στα τούρκικα;
- Ρουφιάν τεφτέρ.
- Πώς λέγεται το βιβλιάριο απόρων κορασίδων στα τούρκικα;
- Τεφτέρ χανούμ μπατίρ.
- Η πεταλούδα;
- Εμπριμέ κουνούπ.
-Η αναπηρική σύνταξη;
- Σακάτ μπαξίς.
-Η πρώτη νύχτα του γάμου;
- Τσουτσούν σεφτέ.
- Το κυτίο παραπόνων;
- Σιχτίρ ντουλάπ.
***
*- ΠΩΣ λέγεται η πεθερά στα τούρκικα;
- Σιχτίρ χανούμ.
- Η ναυμαχία στα τούρκικα;
- Καΐκ καβγά.
-Ο δάσκαλος;
- Τσογλάν αγά.
-Το σουτιέν;
- Μαστάρ ντορβάς.
-Η χειροβομβίδα;
- Μπαρούτ κιοφτέ.
- Πώς λέγεται το υποβρύχιο;
- Μπαμπές βαπόρ.
- Η βέρα;
- Μπουνταλά χαλκά.
- Η τηλεόραση;
- Μπανιστίρ ντουλάπ.
- Το τανκ;
- Τσαμπουκά τρακτέρ.
***
*- ΠΩΣ λέγεται στα τούρκικα το Βιάγκρα;
- Τσουτσούν μπαρούτ.
- Ο παιδίατρος στα τούρκικα;
- Χαϊβάν ντοκτόρ.
-Ο γεωπόνος;
- Ζαρζαβάτ ντοκτόρ.
- Οι κουκουλοφόροι;
- Φερετζέ ασκέρ.
-Η “νεκρή” αγορά;
- Ταπί παζάρ.
- Η “άγονη γραμμή” στα τούρκικα;
- Γκελ γκελ καϊκτσή.
Ζ.

Κλέψιμο
*- ΜΑ στην έδρα σου και να δίνει ανύπαρκτο πέναλτι εις βάρος σου στο 95’;
Έξαλλοι και δικαίως οι Λαρισαίοι με τη διαιτησία που της έκλεψε το ματς με τον ΠΑΟΚ. Όπου ο ανθυποΔαυίδ ΑΕΛ, με τη β’ ομάδα της κιόλας στη Β’ Εθνική, αντιμετώπισε στα ίσα τον υποψήφιο πρωταθλητή της Α’ κατηγορίας. Κι όμως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Και φυσικά και παίζει ρόλο και το βάρος της φανέλας.
- Μα, φάουλ έξω απ’ την περιοχή σφύριξε...
- Που όμως ήταν σαν πέναλτι για τον σπεσιαλίστα Κούρτιτς, το απέδειξε στα τελευταία ματς επανειλημμένως, το ήξερε και ο διαιτητής αυτό...
-Κι ήταν η επιτομή του αμφιλεγόμενου φάουλ. Και τον έδειχνε κι η τηλεόραση, δεν ντράπηκε; Ναι αλλά ο σπίκερ τίποτε δεν είπε, άρα όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, σαν να μην το έδειξε για τον απλό τηλεθεατή.
***
*ΠΙΚΡΑ για τους «βυσσινί» αλλά και χαρά απ’ την άλλη. Που οι πιτσιρικάδες της ομάδας έδωσαν ρέστα, ο Λαρισαίος τερματοφύλακας Στέφανος Σουλούκος κι ο Κατερινιώτης σεντερμπάκ Νίκος Γκοτζαμανίδης, εικοσάχρονα παιδιά που έβγαζαν μάτια στον αγώνα. Εξαιρετικοί κι οι αναπληρωματικοί, σε ομάδα Β’ Εθνικής, ε, ο Παντελής Θεολόγου κι ο Σπύρος Γλυνός, ποιότητα κρυμμένη.
Ζ.

Μπερδέματα
*ΕΙΧΑΝ τα θέματά τους στο κλασσικό ζήτημα οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Αν το σεξ είναι υγεία, τότε εγώ πρέπει να είμαι πολύ άρρωστος.
***
*-ΕΡΧΟΜΑΙ να σε πάρω.
-Μπερδεύτηκα τώρα. Να ντυθώ ή να γδυθώ;
***
*-ΕΛΑ όπως είσαι.
-Έτσι με τις φόρμες;
- Πάρκαρε ρε κοπελιά να τελειώνουμε...
Ζ.

Υποστηρικτές
*ΛΙΣΤΑ με 64 διατελέσαντες υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υποστηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου δημοσιοποιήθηκε χθες. Ανάμεσά τους και ονόματα Λαρισαίων, του υφυπουργού Υγείας Νίκου Φαρμάκη, της βουλευτή Βάσως Αλεξανδρίδου και φυσικά του πρώην υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.
Αθηναίοι όμως, που βιάζονται κάνουν λάθη, κι έτσι έβαλαν τον Γιώργο Αδαμόπουλο στους αυτοδιοικητικούς ως πρώην νομάρχη Πέλλας, που ήταν δηλαδή την περίοδο 1982-85. Όμως από 1989 έως το 2000 ο Λαρισαίος πολιτικός εκλεγόταν βουλευτής ΠΑΣΟΚ και χρημάτισε υφυπουργός Εργασίας.
***
*ΣΤΟΥΣ υποστηρικτές ΓΑΠ και ο πρώην νομάρχης Έβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης, που είχε διατελέσει πριν περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Και άλλοι Θεσσαλοί πρώην, όπως ο Βολιώτης δήμαρχος Δημ. Πιτσιώρης, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, οι πρώην υφυπουργοί Οικονομίας, Ροδούλα Ζήση, Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας, Παιδείας Γιάννης Ζιάγκας κι ο Τρικαλινός βουλευτής Χρήστος Μαγκούφης.
Ζ.

Οδός...
*ΤΟ συζητούσαν οι Λαρισαίοι πασοκτζήδες μα και άλλοι σε μικτή παρέα. Που η βουλευτής ΚΙΝΑΛ πρότεινε να δοθεί το όνομα της Φώφης Γεννηματά σε δρόμο της Λάρισας.
- Προφανώς η Λίτσα Λιακούλη αξιοποιεί το έντονο συναίσθημα από τον πρόωρο χαμό της Φώφης...
- Ναι αλλά ο Κώστας Ζέβλας της έκανε ρελάνς με πλατεία...
Ο πρώην πρόεδρος και τώρα μέλος του συμβουλίου στην 3η Δημ. Κοινότητα, πρότεινε να δοθεί το όνομα της εκλιπούσης στη νέα πλατεία της συνοικίας Αγ. Γεωργίου.
***
*ΚΙ η συζήτηση συνεχιζόταν. Για τον πατέρα της εκλιπούσης προέδρου του ΚΙΝΑΛ, τον Γιώργο Γεννηματά, που επίσης είχε χαθεί πρόωρα και ο οποίος άφησε σημαντικό αποτύπωμα στη χώρα και με την απουσία του να στοιχίζει πολύ στην πορεία του ΠΑΣΟΚ.
- Δεν θα έπρεπε να υπάρχει και οδός Γ. Γεννηματά στη Λάρισα; Κανείς δεν το πρότεινε...
- Σωστά, θα πρέπει να φτάσει κάποιος στη Νίκαια για να βρει τέτοιο όνομα οδού και μάλιστα κοντά στην πλατεία. Ο Ρίζος Κομήτσας προφανώς θα είχε μεριμνήσει τότε...
- Τόσοι και τόσοι όμως έχουν γίνει ‘’οδός’’, γιατί όχι και η ηρωική όπως απέδειξε στον χαμό της Φώφη...
Ζ.

Δεν περνάς...
*ΜΙΑ παράκληση-πρόσκληση για τους δημοτικούς άρχοντες της Λάρισας, από τον Δ. Τ. Να προσπαθήσουν να περπατήσουν στην οδό Κουμουνδούρου, εκεί στη διασταύρωσή της με την Ταγματάρχου Βελισσαρίου. Και αν τύχει και θέλουν να περάσουν με μωρό σε καρότσι, το σενάριο γίνεται πιο συναρπαστικό. Το ένα πεζοδρόμιο το έχει καταλάβει εδώ και καιρό εργολάβος οικοδομής υπό κατασκευή, και το άλλο πέραν της ανύπαρκτης πλακόστρωσης και του μικρού πλάτους στένεψε επιπλέον γιατί ιδιωτική εταιρεία τοποθέτησε ένα μεταλλικό κουτί, άγνωστο ποιος έδωσε την άδεια. «Σεβασμός στον πολίτη», είναι αυτό που ζητάει ο Λαρισαίος.
Ζ.

Παρανόηση
*- ΠΗΓΕΣ στον ψυχολόγο;
- Ναι πήγα...
Συζητούσαν στον καφέ οι δύο Λαρισαίες φιλενάδες.
- Και τι σου είπε;
- Να γράφω γράμματα σε όσους μισώ και μετά να τους βάζω φωτιά.
- Α... Και τα γράμματα τι θα τα κάνεις;
- Δεν μου είπε...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass