ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2022 18:10
* ΠΡΩΙΝΟ καφεδάκι στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας για τον Χρήστο Καπετάνο με φίλους και παλιούς συνεργάτες. Η τρέχουσα τοπική πολιτική επικαιρότητα κυριάρχησε στη συζήτηση, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη γρηγορότερη πλέον απονομή των συντάξεων μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος. Πιερρακάκης γαρ... * ΠΡΩΙΝΟ καφεδάκι στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας για τον Χρήστο Καπετάνο με φίλους και παλιούς συνεργάτες. Η τρέχουσα τοπική πολιτική επικαιρότητα κυριάρχησε στη συζήτηση, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη γρηγορότερη πλέον απονομή των συντάξεων μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος. Πιερρακάκης γαρ...

Εν αναμονή


*ΑΔΗΜΟΝΟΥΣΕ ο λαός Λαρίσης και περιχώρων, απογοήτευση χθες το πρωί κι όλοι περίμεναν για σήμερα, μπας κι έβλεπαν μια άσπρη μέρα. Το είχε τάξει και το 112 από προχθές, προειδοποιώντας για «έντονες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας». Πού όμως... (Περιορίστηκαν στα αθηναϊκά τηλεοπτικά πλάνα).
***
*ΤΟ καλύτερό τους, για τους μικρούς μαθητές, εκεί που έκλεισαν τα σχολεία. Τέτοια τύχη, δύο μέρες κλειστά σχολεία καπάκι μετά το Σαββατοκύριακο. Και χιονάκι έξω για παιχνίδι.
Ζ.

Οι μετακινήσεις
*ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ πράγμα ο καιρός χιονιάς τον χειμώνα. Ωστόσο προκαλεί διακοπές κυκλοφορίας και μεγάλη ταλαιπωρία. Κακό πράγμα το χιόνι. Κακό για τον σύγχρονο τρόπο ζωής, με το καθημερινό τρεχαλητό και σε μεγάλες αποστάσεις για τη δουλειά. Ενώ παλιά ήταν αλλιώς η ανθρώπινη δραστηριότητα. Μια προετοιμασία ήθελε, για τον χειμώνα γενικότερα: ξύλα στο σπίτι για ζέστη και τροφές για τα ζώα. Όλα πήγαιναν πιο αργά μέχρις ακινησίας άμα χιόνιζε. Ενώ τώρα κανένας δεν θέλει να φρενάρει.
Ζ.

Ο μηχανισμός
*ΔΕΝ σταμάτησαν να σαρκάζουν χθες οι Λαρισαίοι.
- Σε ετοιμότητα τα χιόνια να αντιμετωπίσουν τον κρατικό μηχανισμό.
***
*- ΝΑ σηκωθούν τα Ραφάλ να ρίχνουν αλάτι.
***
*- ΔΥΟ πράγματα με τρομάζουν πιο πολύ, το «θα σ’ αγαπώ για πάντα» και το «σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός». (Κι ένα τρίτο είπε ο βάζελος. «Ετοιμάζεται να σεντράρει ο Λουκάς Βύντρα»).
***
*- Ο κρατικός μηχανισμός λειτουργούσε άψογα μέχρι που ξεκίνησε η κακοκαιρία.
***
*- ΚΑΛΑ, πιο άσκοπη μετακίνηση από το να πας για δουλειά δεν υπάρχει.
Ζ.

Επικίνδυνο
*ΕΝΟΧΛΗΣΗ, ανησυχία μετά και έντονη κριτική, βλέποντας τα χάλια στην Αθήνα εκ του μακρόθεν.
- Δεν γίνεται από τότε που ανέλαβε ο Μητσοτάκης, όλες οι καταστροφές να βαφτίζονται πρωτόγνωρες. Θα αρχίσουμε να πιστεύουμε διάφορα που λέγονται για το πόσο γουρλής είναι.
***
*- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ότι αποσύρονται τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην Αττική. Προφανώς η επιστροφή των εργαζομένων στο σπίτι θα γίνει με ατομική τους ευθύνη.
***
*- ΠΑΝΤΩΣ, δεν γεννήθηκε ακόμη το πρόβλημα για το οποίο θα ευθύνεται ο περιφερειάρχης Πατούλης.
***
*- ΦΤΑΙΝΕ οι ιδιωτικές εταιρείες...
Το βρήκαν αμέσως οι κυβερνώντες. Επομένως, στις επόμενες εκλογές ν’ αλλάξουμε εταιρείες.
- Οι εταιρείες στις οποίες οι ίδιοι έχουν δώσει τους δρόμους. Και ξεμπλέκουν.
- Στην είσπραξη των διοδίων δεν υπάρχουν ποτέ λάθη και παραλείψεις. (Κι εταιρεία τα έριξε στους οδηγούς, ξέμπλεξε κι αυτή).
Ζ.

Τρία στα τρία
*ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, χάλια φεγγάρι για τον Βόλο. Τρεις ήττες απανωτά για τις τρεις βολιώτικες ομάδες. Την ίδια αγωνιστική έχασαν εντός έδρας μάλιστα και ο Βόλος ο μπέικος και ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη Βόλου. Από τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα Φιλιππουπόλεως αντίστοιχα. Οι ομάδες της Λάρισας κέρδισαν χωρίς να τους δοθεί πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ κλασικά, η συνήθεια που έγινε λατρεία... (Πρώτη ομάδα σε κερδισμένα πέναλτι, όχι πανελλαδικά, σε όλη την Ευρώπη, ναι).
Ζ.

Σε κάθε ματς
*ΚΙ έχει και τον Κούρτιτς να εκτελεί τα πέναλτι και βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των σκόρερ του πρωταθλήματος με 13 γκολ, τον θυμούνται κι οι Λαρισαίοι από τον αγώνα Κυπέλλου στο Αλκαζάρ και το φάουλ που του παραχώρησε ο διαιτητής στο όριο της περιοχής στο τελευταίο λεπτό. Πόσα γκολ έχει λοιπόν ο Κούρτιτς από πέναλτι; Μάλλον 11. Οπότε τίθεται ευλόγως ξανά το θέμα αν στην ανάδειξη του πρώτου σκόρερ πρέπει να μετρούν και τα γκολ από πέναλτι. Διότι, αναρωτιέται ο άλλος, γιατί δεν μετράνε στον λογαριασμό των παικτών και τα γκολ που βάζουν στη διαδικασία των πέναλτι μετά την ισοπαλία στην παράταση;
Ζ.

Μεγαλώνει
*- ΜΕ Covid-19 κι έχουμε ήδη 22... (Απελπισμένοι Λαρισαίοι).
***
*- ΑΝ εξαιρέσουμε τους νεκρούς, την ακρίβεια και κάτι βιασμούς, όλα καλά πάνε.
***
*- ΠΑΛΙ 100 θάνατοι από κορονοϊό σε μια μέρα. «Εντάξει, έχει μεγαλώσει και η μέρα», εξηγεί η Κυβέρνηση.
Ζ.

Μα ποιος...
*ΚΑΙ μέσα σ’ όλα τ’ άλλα, τους χτύπησε κι η καταιγίδα με τον πρώην μάνατζερ της Τζούλιας.
- Ή η φωτογραφία που έδειξε ο Φουρθιώτης είναι πλαστή και πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας, ή είναι γνήσια και πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας.
***
*- ΔΗΛΑΔΗ φτάσαμε να έχουμε Κυβέρνηση που εκβιάζεται από τον Φουρθιώτη; Τι άλλο μένει να δούμε; Να τους εκβιάσει και ο Κάτμαν;
***
*- ΨΗΦΙΣΕ ο κόσμος ΝΔ για επιτελικό κράτος και βγήκε το Ερωτοδικείο.
Ζ.

Λάρισα εκτός
*Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων εξέλεξε, με μυστική ψηφοφορία, 10 μέλη της Συντονιστικής της Επιτροπής. Συμμετέχουν εξ οφίτσιο και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά.
Για πρώτη φορά, λένε, δεν εκλέχθηκε στη Συντονιστική ο πρόεδρος της Λάρισας. Στη θέση του Τρύφωνα Τσάτσαρου, εκλέχθηκαν οι πρόεδροι Κιλκίς, Κυπαρισσίας και άλλων μεγάλων Δικηγορικών Συλλόγων. Πρώτος επιλαχών ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.
Ζ.

Εναρκτήριο
*«ΣΤΟ πλαίσιο της πολιτικής μας δραστηριότητας και παρέμβασης εντάσσεται και η προετοιμασία για τις βουλευτικές εκλογές, καθώς -έτσι κι αλλιώς- ανεξάρτητα απ’ τον ακριβή χρόνο, το 2022 θα είναι χρόνος προετοιμασίας ή και διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ενώ και οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το φθινόπωρο του 2023». Είναι το ΚΚΕ που το λέει επισήμως, στην ανακοίνωση μετά της πρόσφατης Συνόδου της Κεντρικής του Επιτροπής. Κι αυτοί δεν λένε λόγια του αέρα. Δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα.
***
*«ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, το 2022 αποτελεί χρονιά σημαντικών επετείων, γύρω από τις οποίες μπορεί να ξεδιπλωθεί μια πολύμορφη ιδεολογική και πολιτική παρέμβαση...». Σ’ αυτές το ΚΚΕ συμπεριλαμβάνει κατά σειρά:
- 30 χρόνια απ’ τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, μετεξέλιξη της τότε ΕΟΚ σε Ε.Ε., και 20 χρόνια από την ΟΝΕ.
- 70 χρόνια απ’ την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.
- 100 χρόνια απ’ τον Μικρασιατικό Πόλεμο.
- 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ.
- 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη. (Μικρασιατικός Πόλεμος, αυτό που όλοι οι άλλοι λένε Μικρασιατική Καταστροφή ή Καταστροφή της Σμύρνης).
Ζ.

Με όρεξη
*ΔΕΝ χάνουν με τίποτε το κέφι, ούτε την όρεξή τους οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Πας στο ψυγείο και βλέπεις κουτί από ζαχαροπλαστείο. Το ανοίγεις και βλέπεις μέσα αυγά απ’ το χωριό.
***
*- ΑΝΕΒΗΚΑ στη ζυγαριά και το καλό νέο είναι ότι...
- Αδυνάτισες;
- Δεν είχε μπαταρία.
***
*- ΜΑΚΑΡΙ να πήγαινα στο γυμναστήριο με την ίδια όρεξη που πάω στο ψυγείο.
Ζ.

Εξ ιδίων τα βέλη
*«ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ τον Βορίδη και τον Χατζηδάκη να δώσουν μια παράταση στη θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων μέχρι το καλοκαίρι, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα θα είναι καλύτερα για να γίνουν εκλογές, αλλά αυτοί δεν καταλαβαίνουν, και ειδικά ο Χατζηδάκης που θέλει με κάθε τρόπο να επιβάλλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία». Είναι οι γαλάζιοι Λαρισαίοι δάσκαλοι που λένε τον πόνο τους. Για την Κυβέρνηση της ΝΔ που δεν νιώθει καθόλου τη ΔΑΚΕ, δεν τους ακούνε.
***
*ΕΞΗΓΟΥΝ, και στους υπουργούς τους, ότι οι εκλογές στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας συμφέρουν τις αριστερές παρατάξεις, γιατί ποντάρουν στη μικρή συμμετοχή. Αναφέρουν ότι πανελλαδικά τους συλλόγους που έγιναν εκλογές συμμετείχε μόνο το 50% των μελών και πως οι αριστερές παρατάξεις συσπειρώνουν περισσότερο και πάνε σχεδόν όλοι οι δικοί τους. Ενώ οι Δακίτες κι οι Πασκίτες είναι πιο χαλαροί και δε συμμετέχουν μαζικά. (Στη Λάρισα, η ΕΛΜΕ θα πάει σε εκλογές, ενώ ο Σύλλογος Δασκάλων ζήτησε παράταση από το Πρωτοδικείο).
***
*ΚΑΙ φυσικά δεν ξεχνούν την αγαπημένη του υπουργό. «Βγαίνει κι η Κεραμέως πανηγυρικά και δηλώνει ότι καταργήθηκαν οι συνδικαλιστικές άδειες για εκλογές, ουσιαστικά πρόκειται για μία μέρα τον χρόνο, με τον Νόμο Χατζηδάκη. «Το γνωρίζουμε ότι καταργήθηκαν, έτσι κι αλλιώς τη ΔΑΚΕ χτυπάει πάλι».
Ζ.

Η Στέλλα
*ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τα προσωπικά της, άλλωστε αυτός είναι κι ο χαρακτήρας της εκπομπής. Η Στέλλα Μπίζιου μίλησε στη Σάσα Σταμάτη, ναι που βρέθηκε έντονα στο προσκήνιο προσφάτως με την εισβολή στην παράσταση του Χριστ. Ζαραλίκου. Πλήθος οι θεάσεις για το σχετικό βιντεάκι στο ίντερνετ.
Η Στέλλα Μπίζιου τάχθηκε αναφανδόν «υπέρ της διαδικασίας κατάψυξης ωαρίων για τις γυναίκες μετά τα 35-36, ώστε να γλιτώσουν από το άγχος και την πίεση για το πώς θα γίνουν μανούλες κάποια στιγμή αργότερα», όπως είπε. Αποκαλύπτοντας θαρρετά ότι η ίδια ήδη το έχει κάνει.
Ζ.

Τα παππούδια
*ΝΤΕΡΜΠΙ στην Ιταλία Μίλαν-Γιουβέντους, σύγκρουση γιγάντων. Και παππούδων. Αφού έπαιξαν αντίπαλοι ο 38χρονος Κεϊλίνι και ο 36χρονος Ζιρού, εκεί να δεις τζαρτζαρίσματα τα παππούδια κι είναι και ντερέκια με 1,93 μπόι. Εκτός συναγωνισμού φυσικά, στο ίδιο παιχνίδι κι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, 41 ετών πια, ο οποίος τραυματίστηκε κι αποχώρησε νωρίς. Είναι το σκαρί τους, το ταπεραμέντο κι η συνεχής προσπάθειά τους, αλλά κι η φροντίδα, η πρόοδος της ιατρικής, σε όλους τους τομείς, και της τεχνολογίας.
Ζ.

Γέφυρα Ν. Σμύρνης
* ΣΕ κακή κατάσταση είναι το οδόστρωμα στη γέφυρα της Νέας Σμύρνης, όπως παρατηρεί συμπολίτης που τη διαβαίνει σχεδόν καθημερινά. Σε πολλά σημεία η άσφαλτος έχει φθαρεί, έχουν δημιουργηθεί βαθουλώματα που τις βροχερές μέρες μετατρέπονται σε μπάρες, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη διέλευση των πεζών, που κινδυνεύουν να «λουστούν» από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Στόμιο
* «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ» χαρακτηρίζει τον λιμενοβραχίονα του Στομίου, ο δημοτικός σύμβουλος Αγιάς Θάνος Ολύμπιος κι αυτό αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά προ ημερών, όταν παρουσιάστηκαν φαινόμενα μπάζωσης, ενώ εμφανίστηκε και άμμος στο λιμάνι. «Πρέπει να διορθωθούν οι αστοχίες του παρελθόντος. Να υπάρξουν οι σωστές παρεμβάσεις από τους αρμόδιους φορείς» αναφέρει ο κ. Ολύμπιος, ο οποίος ζητά συστράτευση απ’ όλους για να επισπευτούν οι διαδικασίες.
Γ.Ρ.

Περισσότερα
*ΜΕ την κακοκαιρία στο Αιγαίο έμαθε και Γεωγραφία ο Λαρισαίος. Κι ενοχλήθηκε.
- Τι να πιστέψεις τελικά σ’ αυτήν τη ζωή... Εδώ σου λέει τα Δωδεκάνησα
είναι δεκαπέντε.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass