ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2022 18:00
 * O Γιωργάκης κι ο Γιώργος, ο συνταγματάρχης κι ο Ζαούτσος. Φιλικά αντίπαλοι.  Ζ. * O Γιωργάκης κι ο Γιώργος, ο συνταγματάρχης κι ο Ζαούτσος. Φιλικά αντίπαλοι. Ζ.

Ο καιρός
* ΕΘΝΙΚΗ αργία πάλι. Γιορτάζουμε τον κακό μας τον καιρό. Τι άλλο...


***
* Η κερκίδα δεν χαρίζεται.
- Αποκλειστήκαμε από το χιόνι.
- Αφού δεν έχετε ομάδα, βρεεεε...
Ζ.

Εμπρός...
* ΜΕΤΑ από όσα έγιναν οι Λαρισαίοι εντόπισαν προτροπές μέχρι και διαφημίσεις.
- Μη φοβάστε το χιόνι. Βγείτε, περπατήστε, τρέξτε. Το χιόνι είναι υγεία. Ένωση Ορθοπαιδικών Ελλάδας.
***
* ΑΤΤΙΚΗ οδός, Παγοτουρισμός για όλους. Ελεύθερη χρήση της οδού. Διανυκτέρευση. Παιχνίδια στο χιόνι. Έλα και ζήσε την απόλυτη εμπειρία. Μόνο με 2,80 ευρώ. Και δώρο έκπληξη Bonus 2.000 ευρώ.
***
* ΕΡΧΕΤΑΙ χιονιάς στη Βόρεια Ελλάδα. Όλοι στην Εγνατία Οδό, καρντάσια. Μας περιμένουν 2.000 ευρώ.
Z.

Αχάριστοι
* ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ, εντελώς ανεύθυνοι, μόνο να διαμαρτύρονται ξέρουν, αχάριστοι.
- Πού πάτε χωρίς αλυσίδες, κουβέρτες, σταφίδες και κονιάκ, ε;
- Δηλαδή στις πλημμύρες θα λένε γιατί δεν φοράγατε μπρατσάκια;
***
* - ΜΕ εντολή πρωθυπουργού όλοι οι ιδιωτικοί αυτοκινητόδρομοι θα εξοπλιστούν.
- Με μηχανήματα;
- Με σκυλιά Αγίου Βερνάρδου.
***
* - Τι, 2.000 ευρώ ανά όχημα, έτσι σκέτα; Χωρίς 50GB τώρα;
- Καλά είναι δυνατόν να οδηγείς στα βόρεια προάστια και να μην έχεις μαζί σου ένα απινιδωτή;
Ζ.

Έξτρα αργίες
* ΟΥΔΕΝ, μονάχα κακόν... Αμιγές ποτέ, οπότε κι οι Λαρισαίοι ανακαλύπτουν.
- Πάλι καλά που κάνει καμιά διακοπή ρεύματος με την κακοκαιρία και έρχεται μικρότερος λογαριασμός.
***
* - ΠΑΝΤΩΣ εδώ που τα λέμε, το ‘22 ξεκίνησε με έξτρα αργίες.
- Για τους Αθηναίους και τους Κρητικούς μονάχα...
***
* - ΕΣΤΕΙΛΑΝ μεν τα ΜΑΤ αλλά όχι για να δείρουν όσους είχαν εγκλωβιστεί.
- Αλήθεια, αν ανακοίνωνε 300 ευρώ πρόστιμο, θα εγκλωβιζόταν κανείς;
***
* - ΤΟ καλοκαίρι αργία λόγω πυρκαγιών, το φθινόπωρο αργία λόγω βροχών, τον χειμώνα αργία λόγω χιονιά και την άνοιξη αργία για όσους έχουν αλλεργία στη γύρη.
Ζ.

52 λεπτά
* «52 ΛΕΠΤΑ και κάτι δευτερόλεπτα, με είχαν στην αναμονή, σε τηλεφωνική γραμμή του ΕΟΔΥ! Κουράστηκα να περιμένω και το έκλεισα... » δηλώνει αγανακτισμένος αναγνώστης, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και αναζήτησε, από τον πλέον αρμόδιο φορέα, ενημέρωση σχετικά με την καραντίνα και για όλα όσα θα πρέπει να κάνει.
Τελικά, μάλλον κι αυτό, θα το βαφτίσουν «ατομική ευθύνη», καθώς θα του πουν ότι ήταν υποχρεωμένος να περιμένει στο ακουστικό τουλάχιστον δύο ώρες. Τον ΟΤΕ ποιος θα τον πληρώσει;  Πάντως όχι το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, που μάλλον είναι σε αργία στη χιονισμένη Αθήνα.
Λ.Κ.

Αστοχίες
* ΤΑ είχαν βάλει κάτω οι Λαρισαίοι και κατέγραφαν.
- Η Τροχαία τι δεν έκανε, η Αττική Οδός τα έχασε γιατί δεν ήθελε να χάσει, δεν ξέρει να κλείνει, δεν θέλει κλειστά τα διόδια, ο Στρατός ναι αλλά άργησε πολύ, το Επιτελικό στο Μαξίμου δεν ήξερε τι να κάνει.
- Ενώ οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες στην εθνική οδό, κλείνουν κι έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Καταρχάς δεν χρειάζεται να ξοδεύονται για να κρατήσουν τον δρόμο τους, διότι δικός τους είναι, δεν τρέχουν να τον έχουν ανοιχτό.
***
* ΚΑΝΕΙ όμως κι ο κόσμος χαζομάρες.
- Πήγε η δικιά μου και απεγκλωβίστηκε μετά από 9 ώρες στην Αττική Οδό. Τώρα, της λέω, τράβα και ξανασπρώξτο μέσα, δεν θα χάσουμε το διχίλιαρο για τις βλακείες σου.
Ζ.

2+1
* Ο Χ.Κ. ανακάλυψε λέει Λαρισαίο ο οποίος εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό, παράτησε το αυτοκίνητο και μετά πήρε το τρένο, την αμαξοστοιχία 56 να επιστρέψει στη Λάρισα. Δύο και ένα χιλιάρικο, συνολικά 3.000 ευρώ. (Υπάρχει;)
Ζ.

Κι οι ημέτεροι
* ΤΟ επισημαίνει και ο Γ. Κ.: Άργησε λιγάκι αλλά εμφανίστηκε, σκληρός και αμείλικτος, επέβαλε στην Αττική Οδό να πληρώσει 2.000 ευρώ σε κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Πώς τους πετσόκοψε έτσι; Πάει, θα χρεοκοπήσουν. Όταν λέμε «εμφανίστηκε» ο πρωθυπουργός, δεν κυριολεκτούμε. Εμφανίστηκε δι’ ανακοινώσεως. Δεν υπήρχαν καλά πλάνα για να παρουσιαστεί επί τόπου.
***
* ΕΡΧΕΤΑΙ κι ο Μανώλης Κοττάκης, ευθέως: Επειδή είμαστε φιλελεύθεροι αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, και βλέπουμε ως εφιαλτικό το σενάριο, το να γίνουμε σοσιαλιστές στα γεράματα, θέλουμε να ρωτήσουμε: Πού είναι το ελάχιστο κράτος που θα μπορούσε να εγγυηθεί την υψηλή επιστασία στην εφαρμογή των μέτρων; Είναι δυνατόν μια φιλελεύθερη κυβέρνηση να επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στον ιδιωτικό τομέα και να μην αναλαμβάνει καμία δική της;
***
* ΚΙ ο Λαρισαίος πρόεδρος των δασκάλων Δημ. Παπαποστόλου, δεν μασάει τα λόγια του: Οι θεωρίες απέχουν πολύ από την πράξη. Ειδικά εμείς στην Εκπαίδευση έχουμε «χορτάσει» από θεωρίες. Επιλέγουμε για σημαντικές θέσεις ανθρώπους με πλούσιο βιογραφικό και αυξημένα τυπικά προσόντα και στην πράξη αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων στη διαχείριση κρίσεων. (Για την Εκπαίδευση ξέρει, γι’ αυτή μολογάει ο δάσκαλος).
Ζ.

Επικίνδυνο
* ΟΔΗΓΟΙ αναφέρουν ότι εδώ και είκοσι μέρες είναι σβηστά τα φώτα στην εθνική οδό Λάρισας - Αθηνών, μετά τον κόμβο της «Βιοκαρπέτ» και χρειάζεται να ανάψουν τη μεγάλη σκάλα των φώτων των αυτοκινήτων, για να έχουν καλή ορατότητα στα σκοτάδια. «Τα μόνα φώτα που βοηθούν είναι μιας καντίνας στον δρόμο...» αναφέρουν χαρακτηριστικά και τονίζουν την επικινδυνότητα της έλλειψης φωτισμού.
Λ.Κ.


Στα πρωτοσέλιδα
* «ΟΙ μαύρες τρύπες. Τα μεγάλα λάθη της Πολιτικής Προστασίας. Γιατί εξαφανίστηκαν τα εκχιονιστικά από τις κεντρικές αρτηρίες...». Μέχρι και τα «Νέα» είδαν λάθη. Προσπαθούν όμως στο πρωτοσέλιδο, να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται. «Γκρίνια και δυσαρέσκεια στο Μαξίμου». Όχι γκρίνια και δυσαρέσκεια για το Μαξίμου, στο Μαξίμου, εναντίον της κυβέρνησης λογικά, του εαυτού τους δηλαδή;
***
* «ΜΕΡΙΚΟΙ άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους...». Το λέει κι ο Αλέξης Παπαχελάς ενυπογράφως και πρωτοσέλιδα στην «Καθημερινή». Και συνεχίζει με πρώτο-πρώτο στα πρέπει: «Οχι ρουσφέτια, απόλυτη αξιοκρατία στις υπηρεσίες που μετράνε...» (Τι είπε τώρα... Σε ποιους κιόλας...).
***
* «ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ εξιλαστήριο θύμα για να κρυφτούν από τις ευθύνες τους» διαπιστώνει ο τίτλος της «Εστίας». Η οποία, Μητσοτάκης μπορεί όχι, ΝΔ όμως είναι. «Διερωτώμεθα εν τέλει, για ποιον λόγο απέκτησε η χώρα Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας; Για να έχει πρόχειρα εξιλαστήρια θύματα όταν κάτι δεν πάει καλά;  Οι Αθηναίοι έλαβαν το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας, για να διαπιστώσουν στη συνέχεια ότι ο μόνος που δεν το έλαβε ήταν το Κράτος... Θλιβερή η εικόνα δήμαρχων και περιφερειαρχών, πλην εξαιρέσεων, αυτοί όμως ήταν εκεί. Ούτε τον πρωθυπουργό είδαμε ούτε κάποιο μέλος της κυβέρνησης, να συντονίζει, έστω για το θεαθήναι. Προφανώς οι επικοινωνιακοί τους σύμβουλοι τους συνέστησαν να μην είναι παρόντες την ώρα της καταστροφής. Θα έβλαπτε το προφίλ τους. Βέβαια τώρα βλάπτεται η πολιτική τους υπόστασις».                  

Ζ.


Συμπτώσεις
* Η «Αυγή» και ο «Ριζοσπάστης» χθες την ίδια φωτογραφία στην πρώτη σελίδα. Τον Αθηναίο κουκουλωμένο με κουβέρτα να περπατάει ανάμεσα στα κολλημένα στο χιόνι αυτοκίνητα στην Αττική Οδό. Κάποιος αρχισυντάκτης θα κάνει την αυτοκριτική του σήμερα για τη σύμπτωση.
Επίσης συνέπεσαν «Καθημερινή» και «Ελ. Τύπος», επιλέγοντας ως πρωτοσέλιδη φωτογραφία εκείνη με τον παππού που τον μεταφέρουν σε ασφάλεια στρατιώτες κρατώντας τον απ’ τις μασχάλες.
Συστημικές εφημερίδες άλλωστε.
Ζ.

Με τροχόσπιτο
* ΓΙΑ τους προνοητικούς συζητούσαν οι Λαρισαίοι.
- Μόνο η Ελεονώρα Ζουγανέλη ήξερε για την Αττική Οδό. Που κάτω απ’ τη ζακέτα φορούσε νυχτικό.
***
* - ΕΡΙΞΑ δύο κουβέρτες στο αυτοκίνητο να υπάρχουν καλού κακού, ποτέ δεν ξέρεις...
***
* Κι η Ε. Χ. προτείνει: Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην Ελλάδα, λέω να αφήνουμε σιγά σιγά σπίτια και αυτοκίνητα και να πάρουμε από ένα τροχόσπιτο να βολευτούμε. Αφού με χιόνια, φωτιές, σεισμούς, στο αυτοκίνητο τη βγάζουμε. Ας έχουμε την άνεσή μας τουλάχιστον.
Ζ.

Το κρατώ
* - ΘΕΛΩ ένα πρώτο σχόλιο γι’ αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία χθες στα χιόνια.
Στον Σκάι και τον Γ. Αυτιά, που ακούει όλος αυτιά τον Άδωνι Γεωργιάδη. Προ πενταετίας αλλά τόσο μα τόσο επίκαιρο.
- Η Τροχαία δεν μπορεί να σταματήσει τη ροή των φορτηγών ή να τους υποχρεώσει να βάλουν αλυσίδες όταν βλέπουν ότι χιονίζει, όταν έχει προειδοποιήσει η ΕΜΥ ότι θα έχουμε χιονόπτωση; Τόσες χιλιάδες κόσμου, επί τόσες ώρες, σταματημένοι μέσα στο κρύο, με μωρά, με γηραιούς ανθρώπους... Η ταλαιπωρία την οποία υπέστη ο κόσμος ήταν πρωτοφανής. Πρωτοφανής ταλαιπωρία. Έπρεπε το κράτος...
- Είχατε αποκλειστεί και σεις;
- Πριν από δύο χρόνια. Ακριβώς στο ίδιο σημείο, με τον ίδιο τρόπο...
- Με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή, ξεκίνησες από απλός βουλευτής, έγινες αντιπρόεδρος της ΝΔ και το ίδιο πρόβλημα παραμένει. Θα το λύσετε εσείς άμα γίνετε κυβέρνηση;
- Πάντως δεν θ’ αφήνουμε τον κόσμο να ταλαιπωρείται έτσι.
- Το κρατώ αυτό. (Κι αυτό το βίντεο παίζει τώρα και ξαναπαίζει. Διότι και Video manent όχι μόνο τα scripta...)
Ζ.

Ανέκδοτα
* ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ το λαϊκό αίσθημα, την οργή, την απογοήτευση, μέχρι οι υπεράνω πάσης υποψίας Βαγγέλης Περρής και Γιώργος Λιάγκας τα έριχναν άγρια.
«Να βάλεις την ουρά στα σκέλια και άντε γεια...», ξεκίνησαν από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τον βρήκαν πιο βολικό στόχο, συνέχισε κι αυτός από συνήθεια να βγαίνει στα κανάλια, τον είχαν πρόχειρο, τον κατακρεούργησαν. Χαζοί ήταν οι υπουργοί που κρύφτηκαν;
***
* ΤΟ μόνιμο κυβερνητικό κλισέ «Δεν είναι η ώρα τώρα να αποδοθούν ευθύνες...».
Κι έτσι τα πράγματα εξελίσσονται, τώρα, σε ανέκδοτο.
- Πάω να πάρω δυο χιλιόμετρα σύρμα να φράξω την Κατεχάκη, τώρα που δεν ξέρουν ποιανού είναι.
- Άνοιξε το Κτηματολόγιο; Να πάω να δηλώσω την Κατεχάκη.
***
* ΤΗΝ ίδια στιγμή στον κόσμο τους, άλλος κόσμος κυριολεκτικά, όταν άλλοι ξεπάγιαζαν. Ο λόρδος πρώην υπουργός Κουμουτσάκος, πολυθρόνα στο χιόνι στην αυλή της έπαυλης, η φλογερή Φουρέιρα με το μπουρνούζι μόνο και γόβες στον χιονισμένο κήπο της, το ανέμελο κορίτσι του Φιντιρίκου, η όποια άλλη Φιρφιρίκω κι άλλοι σελέμπριτις, που να τους κάνει δηλαδή τέτοιους.
Ζ.

Απάτη
* ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ με αμείωτο ρυθμό η μάστιγα της απάτης με την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που χρησιμοποιούν την ονομασία γνωστών τραπεζών, για να αποσπάσουν από τους αποδέκτες τραπεζικούς κωδικούς, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. «Ψαρεύουν» και ό,τι πιάσουν!  
Αν και έχει γίνει γνωστή πλέον, αυτή η τακτική «ψαρέματος», αν και κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές επισημάνσεις στους πολίτες να προσέχουν και μάλιστα από όλες τις τράπεζες, οι οποίες προειδοποιούν με ξεκάθαρο μήνυμα που εμφανίζεται στις ιστοσελίδες τους, παρόλα αυτά, οι απατεώνες συνεχίζουν το ίδιο ...βιολί!
Ή βρίσκουν ακόμη θύματα, ή έχουν ακόμη ελπίδες!
Άλλωστε δεν τους κοστίζει και τίποτα να στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα. Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος τους εντοπίζει άραγε;
***
* Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της ενημερώνει για δεκάδες καταγγελίες που έλαβε τις τελευταίες μέρες για μηνύματα που χρησιμοποιούν παράνομα το λογότυπο της «ALPHABANK» για να αποσπάσουν κωδικούς e-banking, πιστωτικών καρτών και άλλων προσωπικών δεδομένων και να αδειάσουν τους λογαριασμούς των πελατών της τράπεζας.
Τα μηνύματα αυτά είναι αληθοφανή και δημιουργούν την αίσθηση του επείγοντος (π.χ. η συναλλαγή εκκρεμεί, η κάρτα σας έχει χρησιμοποιηθεί παράνομα, ο λογαριασμός σας θα κλείσει εντός 24 ωρών, έγινε μεταφορά πίστωσης, δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση της πληρωμής, πρέπει να ενημερώσετε τα έγγραφά σας κ.α.).
Ζητούν να πατήσουμε συνδέσμους που μας οδηγούν σε μια ψεύτικη σελίδα της τράπεζας και να δώσουμε τα στοιχεία μας ή μας προτρέπουν να ανοίξουμε επισυναπτόμενα που κρύβουν κακόβουλα λογισμικά που μπορούν να υποκλέψουν τα προσωπικά μας δεδομένα.
Κάποια από αυτά μάλιστα ισχυρίζονται ότι θέλουν να μας «προστατέψουν» από απάτες.
Η κίνηση που πρέπει να κάνουμε είναι μία και μοναδική: Διαγράψτε τα.
Λ.Κ.

Θανά’ης πάλι
* «ΠΙΣΤΕΥΩ ότι η ενότητα είναι η βάση της προσπάθειας για την υπηρέτηση των πολλών και όχι των προσωπικών επιλογών λίγων», είπε με νόημα ο Θανάσης Μούσιος παραιτούμενος, με πίκρα, από επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Κιλελέρ. Κι όλοι κατάλαβαν, οι «παροικούντες» τουλάχιστον. Κάποιοι είχαν ξεκινήσει από πολύ νωρίς την προεκλογική τους προσπάθεια, για αρχηγοί εννοείται στις επόμενες εκλογές.
***
* ΑΝ και είναι πολύ δύσκολος ρόλος αυτός.
- Ποιος θα πάει να κάνει τη γαλοπούλα στον Θανάση Νασιακόπουλο;
- Γιατί, Χριστούγεννα θα γίνουν οι εκλογές;
***
* Ο Γιώργος Πασχούδης θα πήγαινε στη θέση του Θαν. Μούσιου, στη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο από το οποίο παραιτήθηκε επίσης. Ο διάδοχός του, ως αρχηγός της παράταξης, θα εκλεγεί από τους δημοτικούς της συμβούλους. Τους εναπομείναντες σ’ αυτήν εννοείται. Τέσσερις πρέπει να είναι μάλλον. Κι επειδή ο συνετός Γ. Πασχούδης δεν δέχθηκε τη θέση, «ας πάνε νεότεροι...», δημοτικός σύμβουλος θα αναλάβει ο Θανάσης Μανδάλης, πολιτικός μηχανικός από τη Νίκαια. Θανάσης μπαίνει, Θανάσης βγαίνει, το θανασοϊσοζύγιο σταθερό στον Δήμο που έχει δήμαρχο Θανάση.
***
* ΘΑ εκλέξουν λοιπόν νέο επικεφαλής στην παράταξη της αντιπολίτευσης. Κι όσοι έτρεξαν να ανεξαρτητοποιηθούν μάλλον θα έχουν μετανιώσει τώρα. Δικαιούνται άραγε να επανακάμψουν; Και τι θα πουν «συγγνώμη βγήκα λίγο για τσιγάρο;» Μα είναι η παράταξή τους «αμέρικαν μπαρ», με πόρτες που ανοιγοκλείνουν και από τις δύο πλευρές, όπως στα σαλούν;
Ζ.

 

KORMORANOI CIU

* ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ κορμοράνων στον Πλαταμώνα, παρακολούθησε χθες ο Χ. Τ. Σύσκεψη για την αντιμετώπιση πιθανής κακοκαιρίας.
Ζ.

 

PAGAKI CIU

* ΚΑΙ μέσα σ’ όλα καταστράφηκε και το παγκάκι στον πεζόδρομο της Παπασταύρου. Τώρα που το βλέπουν από τη δημοτική υπηρεσία...
Ζ.

 

AMPELAKIA CIU

* ΣΙΓΟΥΡΑ αυτές τις ημέρες τα ορεινά χωριά του νομού Λάρισας, αν και συνηθισμένα στο κρύο, δοκιμάζονται από τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν και στον κάμπο. Απόδειξη ότι... «τελικά κάνει κρύο στην Ελλάδα», η φωτογραφία με τα παγωμένα νερά στα όμορφα Αμπελάκια, που μας έστειλε ο αναγνώστης Θ.Λ.
Γ.Ρ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass