ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2024 17:00
* ΚΑΛΑ τα έργα στο κέντρο της Λάρισας, φέρνουν όμως και ταλαιπωρία. Υπομονή, τι άλλο… Έχει και ζέστα όμως… Ζ. * ΚΑΛΑ τα έργα στο κέντρο της Λάρισας, φέρνουν όμως και ταλαιπωρία. Υπομονή, τι άλλο… Έχει και ζέστα όμως… Ζ.

Χωρίς ανάσα
* ΧΘΕΣ ζέσταμα, και μάλιστα γερό, προετοιμασία. Κι αύριο, και μεθαύριο, τότε να δεις…

Το λένε ευθέως στις προγνώσεις: Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα. Λάρισα κ.λπ. δηλαδή. Με τις ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου. Το χειρότερο, ανάσα δε θα έχει ούτε τα βράδια.
Ζ.

Ηλεκτροπληξία
* ΚΙ όπως αναμενόταν, μετά τις κάλπες φυσικά.
- Ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Νομίζω έχουν χρεώσει και το φως του Ήλιου, το Άγιο Φως και το Φως στο Τούνελ…
***
*- ΜΟΛΙΣ έρθουν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ μετά από τα αιρκοντίσιον που ανάβουν όλη μέρα θα πηδήξουμε πιο μακριά από τον Τεντόγλου.
Ζ.

Άντε πιάστον…
* ΑΠΑΙΧΤΟΣ ο πρωταθλητής του Μήκους.
- Φρικαρισμένος ο Σούπερμαν πήρε τηλέφωνο τον Μπάτμαν να του πει πως εκεί που πετούσε πέρασε μπροστά του ο Τεντόγλου.
***
*- ΠΡΩΤΟΣ ο Τεντόγλου στο Πανευρωπαϊκό με 8.65. Δεύτερος ο Τεντόγλου με 8.65. Τρίτος ο Τεντόγλου με 8.49. Τέταρτος ο Τεντόγλου με 8.45. Πέμπτος ο Τεντόγλου με 8.42. Και ακολούθησαν οι υπόλοιποι αθλητές.
Ζ.
Κατόπιν
* Ε, δε βοηθούν κι αυτοί με την αποχή…
- Αλλάξτε το ωράριο στις κάλπες, κύριοι… Να ανοίγουν από τις 5 το πρωί, θέλουμε να πάμε και για ψάρεμα.
***
* Ο μήνας είχε εννιά και ο Λαρισαίος Γ. Τσ. τελειώνοντας η μέρα έκατσε αναπαυτικά στον καναπέ, άνοιξε το χαζοκούτι και κρατώντας στο ένα χέρι το ποτήρι με το ουίσκι και στο άλλο τον Μπελέρη, έβλεπε τα αποτελέσματα των εκλογών. Όλος Αυτιά άκουγε ποιοι βγήκαν ευρωβουλευτές και Μελετούσε εμβριθώς την ψήφο των Ελλήνων. Χάρηκε με τη Νίκη και τον ευρωβουλευτή της που με τον σταυρό στο χέρι θα κατακτήσει και την Ευρώπη. Ήπιε μια γερή γουλιά από το σπέσιαλ ευρωπαϊκό ποτό του χαρούμενος με την Ελληνική Λύση και την άνοδό της. Ήρθε ο καιρός μας ανέκραξε και ορθάνοιξε τα μάτια του έμπλεος θαυμασμού…
Ζ.

Τάκα-τάκα
* ΚΙ όπως λένε έγκυροι σεναριολόγοι, αύριο Τετάρτη τα τηλέφωνα στους νέους υπουργούς, μεθαύριο Πέμπτη ορκίζονται, την Παρασκευή Υπουργικό Συμβούλιο υπό νέα σύνθεση.
- Ο Μητσοτάκης θα κινηθεί σαν να έγιναν βουλευτικές και πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
***
* ΤΟ τραύμα είναι βαρύ κι όσο περνούν οι ώρες και κρυώνει θα πονάει περισσότερο. Οπότε αμέσως αλλαγές. Κι η διαφορά της πολιτικής απ’ το ποδόσφαιρό είναι ότι εκεί δε φταίει ο προπονητής.
- Οι άλλοι φταίνε, όλοι οι υπόλοιποι.
- Και θα κάνει ροτέισιον, δεν είναι και μεταγραφική περίοδος αυτήν την εποχή…
***
*ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ επί θύραις και φυσικά κυκλοφορούν ονόματα υπουργών που φέρονται προς «καρατόμηση», ενώ αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές ευελπιστούν ότι σύντομα θα «ραφτούν». (Φυσικά ποντάρουν να υπάρξει δουλειά και ραφεία της Λάρισας; Επιτέλους).
Ζ.

Οι άλλοι…
* ΝΑΙ, Κυριακή του Τυφλού έγιναν οι εκλογές. Μένει να αποδειχθεί αν και οι ψηφοφόροι τελικά ανέβλεψαν. Ή αν στου κουφού την πόρτα…
***
* ΚΑΙ από το βράδυ της Κυριακής, «Εβγήκαν όλοι νικητές και χάσαν όλοι οι άλλοι». Χάρρυ Κλυνν και πάσης Ελλάδος, δεκαετίες πριν το είχε εμπνευστεί κι ακόμη δικαιώνεται.
Μα όλοι κέρδισαν; Και για την αποχή, οι άλλοι φταίνε, όλοι οι υπόλοιποι εκτός απ’ το κόμμα που κάθε φορά επιχειρηματολογεί.
***
* ΣΕ όλους, σχεδόν, είχε να μιλήσει η Ήττα. Ο πρώτος, όμως, βρίσκεται εξ αντικειμένου μπροστά-μπροστά: Η αδυναμία της ΝΔ να πιάσει ακόμη και τον ψαλιδισμένο στόχο του 33% και μάλιστα, χωρίς να υπάρχει αντίπαλο δέος, στέλνει πολλαπλά μηνύματα στην κυβέρνηση και επιβεβαιώνει ότι για πρώτη φορά από την ανάδειξη του Κ. Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία της χώρας καταγράφεται εκτεταμένη κοινωνική δυσαρέσκεια. (Ουδείς το αμφισβητεί αυτό).
Ζ.

Στη γωνία
* ΟΣΟ για τη θηριώδη αποχή…
- Το σύστημα τα έχει καταφέρει παιδιά. Ιδίως με τους νέους, που είναι αυτοί οι οποίοι κάθε φορά αλλάζουν τα πράγματα.
- Τι κατάφερε;
- Αν δεν είσαι υπέρ μου, τότε να μην είσαι εναντίον μου, κάτσε στη γωνία. Διότι «όλοι ίδιοι είναι»…
- Μα πώς γίνεται να είναι ίδιοι, σε τόσο ευρύ φάσμα… Στις εκλογές κατέβαιναν 31 κόμματα.
***
* ΠΑΝΤΩΣ, μολονότι ψήφισε μόνο το 40% των πολιτών, κανονική ήταν η προσέλευση των ψηφοφόρων στις ψαροταβέρνες και τις παραλίες της επικράτειας, όπως τόνιζαν πολιτικοί αναλυτές.
Ζ.

Δυσκολίες
* ΠΑΣΧΑ-Εκλογές 0-1. Καθότι τότε η βενζίνη κόντευε τα 2 ευρώ και προχθές ήταν στα 1.80. Ευκολότερη η μετακίνηση, αλλά όχι κι εύκολη. Πώς, όμως, οι περισσότεροι δεν την έκαναν. Πολύ μεγαλύτερη η αποχή στις επαρχίες, δεν ταξίδεψαν οι ετεροδημότες. (Και τα ακτοπλοϊκά ακριβότερα, στα νησιά ακόμα λιγότεροι).
***
* - ΣΤΙΣ άλλες εκλογές δεν είχε διόδια, περνούσες ελεύθερα. Τώρα με πληρωμή κανονικά. Μάλλον ήθελαν να ενισχύσουν την αποχή. (Και τις εταιρείες φυσικά).
Ζ.

Ρεκόρ
* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τη χειρότερη επίδοση της ΝΔ όλων των εποχών, επισημαίνει ο Απ. Κ. Το 28,3% με 1.125.000 ψήφους της ΝΔ υπολείπεται του χειρότερου ιστορικά αποτελέσματος που μέχρι χθες κατείχε ο Αντώνης Σαμαράς, αυτό του 18,8% και των 1.190.000 ψήφων στις εθνικές του Μαΐου 2012. Είναι πολύ λιγότερες ψήφοι από τις 1.344.000 ψήφους που είχε λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συντριβή του στις εθνικές του 2023, αποτέλεσμα που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα στην παραίτηση.
Ζ.

Το παράκανε
* ΤΑ λέει χύμα για την ήττα και τις αιτίες της ο Κ.Β., που μάλλον περίμενε καιρό αυτήν τη στιγμή: Ο Μητσοτάκης πλήρωσε τον τρόπο με τον οποίο μετασχημάτισε τα πλεονεκτήματα που του έδινε η στήριξή του από διάφορα κέντρα, σε αλαζονεία και προφανή ψέματα. Έκανε επίθεση στην αλήθεια και την κοινή λογική. Έμαθε να μεταστρέφει την πραγματικότητα με τη χρήση επικοινωνίας και δημοσιογραφικής δουλικότητας και το έκανε ακόμη και όταν η πραγματικότητα δεν μπορούσε να παραποιηθεί.
***
* ΚΑΙ συνεχίζει: Δεν επιχειρούσε να αλλάξει μόνο την κακή εικόνα της πολιτικής του, αλλά και την τιμή της φέτας και της βενζίνης. Έλεγε ψέματα σε όλα, ενώ προχώρησε και σε βέβηλες πρακτικές για θέματα όπως το έγκλημα στα Τέμπη, για το οποίο η κοινή γνώμη είχε σχηματίσει γνώμη και απαιτούσε τιμωρία. Η επικοινωνιακή ομάδα του μπορεί να ανακύκλωνε συνταγές διαχείρισης, αλλά το προϊόν πλέον δεν μπορούσε να πουληθεί. Ήταν μπαγιάτικο. Δεν μπορεί κάποιος να κοροϊδεύει πολλούς για πολύ επειδή δίνει πολλά λεφτά στον Γκρίνμπεργκ…
Ζ.

Έκπληξη
* ΕΚ των εκπλήξεων των φετινών ευρωεκλογών είναι το αποτέλεσμα της κάλπης της Δ.Ε. Μελιβοίας, του Δήμου Αγιάς, όπου οι ψηφοφόροι ανέδειξαν πρώτο κόμμα το νεοεμφανιζόμενο «Πράσινο Κίνημα», με ποσοστό 19,93%.
Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί δεύτερο κόμμα η ΝΔ με ποσοστό 19,19%, το ΚΚΕ με 16,20%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,95% και το ΠΑΣΟΚ με 10,71%.
Είναι ολοφάνερο πως οι πολίτες της Μελιβοίας επέλεξαν να στηρίξουν πρόσωπο και όχι κόμμα, και αυτό δεν είναι άλλο από τον Γρηγόρη Καλαγιά.
Λ.Κ.

Με προσθέσεις
* ΑΠΟ την αρχή της έκδοσης των αποτελεσμάτων ξεκίνησαν επισημάνσεις ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μαζί φτάνουν το ποσοστό της ΝΔ. Μέχρι που κάποιος δεν άντεξε.
- Και γιατί το ΠΑΣΟΚ να προστεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως τελικά είναι πιο κοντά στη ΝΔ;
- Η ηγεσία, τα ανώτερα στελέχη μπορεί, άμα είναι να κυβερνήσουν. Οι απλοί ψηφοφόροι του όμως;
- Και γιατί δεν προστίθενται τα ποσοστά της ΝΔ με εκείνα των μικρότερων κομμάτων δεξιά της; Φτάνουν πάλι το 50%. Έχει γείρει δεξιά το πολιτικό σκηνικό στη χώρα.
Ζ.

Πάλι off
* TH μεγάλη ήττα την έφαγαν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησαν φιλότιμα όλον αυτόν τον καιρό να εμφανίσουν τα αποδεκτά ποσοστά, δεν τους βγήκε, όμως, ξανά στα περισσότερα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Ή οι μέθοδοί τους είναι λάθος ή οι σκοπιμότητές τους αποκαλύπτονται.
Δε δίστασαν, όμως, να το ρισκάρουν και με τα exit polls. Όπου συμμάχησαν όλες μαζί κι όπου χρησιμοποιείται κάλπη κι όχι τηλεφώνημα με φωνή από κομπιούτερ που κάνει τις ερωτήσεις. Κι όπου το μόνο κέρδος, αν έγινε σκοπίμως, θα ήταν να δημιουργηθούν απλώς λανθασμένες εντυπώσεις στην αρχή της βραδιάς των αποτελεσμάτων, για λίγες μόνο ώρες. Κι όμως το διέπραξαν. Και θα σέρνουν μαζί τους κι αυτήν την αποτυχία. (Σιγά μη στάξει, όμως, η ουρά του γαϊδάρου…).
Ζ.

Πρωτιές, αλλά…
* Ο εξ Ελασσόνος Λαρισαίος πτέραρχος Γιώργος Μπλιούμης είναι ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Θεσσαλός της ΝΔ, βγήκε 23ος πανελλαδικά, ενώ ακολουθεί, ως 27ος, ο καθηγητής Ορθοπαιδικής Θεόφιλος Καραχάλιος. Αυτήν τη φορά 4η επιλαχούσα η απερχόμενη ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, από τον Πυργετό.
***
* ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ σταυρούς από όλους τους Λαρισαίους πήρε πανελλαδικά ο Φιλ. Σαχινίδης με το ΠΑΣΟΚ. Βγήκε 4ος, πίσω από τον μετεωρολόγο Σάκη, α’ επιλαχών για την Ευρωβουλή, επί πέντε χρόνια, συχνά κάτι γίνεται….
***
* ΤΗΝ καλύτερη θέση απ’ όλους τους ντόπιους πέτυχε ο Φαρσαλινός Σωκράτης Αλειφτήρας που βγαίνει 3ος με την «Πλεύση», β’ επιλαχών όμως, φυσικά κι αυτός 1ος στη Λάρισα, με τριπλάσιες από τη δεύτερη, τη Μαρία Ζαχαρία, που εκλέχθηκε ευρωβουλευτής, συνδικαλίστρια στον Πειραιά, που λόγω επωνύμου δεν αποκλείεται να είναι και σαρακατσάνικης καταγωγής.
***
* Η Μαρία Γαβαλά κι ο Ρίζος Μαρούδας στη 10 και 11η θέση του ΚΚΕ, στη Λάρισα πάντως αντιστρόφως πρώτος και δεύτερη.
Στην 5η θέση του ΜέΡΑ25 πανελλαδικά η Ηρώ Διώτη.
***
* ΣΤΟ «Πράσινο Κίνημα» παραλίγο πρώτος ο Αλέξης Γεωργούλης, ήταν και ευρωβουλευτής ως τώρα. Ο Γρ. Καλαγιάς 10ος, αλλά στη Λάρισα ο απόστρατος τον πέρασε τον ηθοποιό με διαφορά.
Ζ.

Συγκρίσεις
* ΜΙΚΡΑ συγκριτικά:
- Ο Βασίλης Κασσελάκης, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε τον Γιώργο Τσίπρα 10.000 σταυρούς. Ήταν η μάχη των εξαδέλφων, του νυν και του πρώην.
***
* ΣΤΟΥΣ «Πατριώτες», ο Χαρ Γιώτης 1ος, ξεπέρασε και τον αρχηγό, με διπλάσιους σταυρούς από τον Πρόδρ. Εμφιετζόγλου. Κάτι θα ήξερε ο Ηλίας απ’ τον Δομοκό, απ’ το εκεί Ίδρυμα…
***
* ΠΑΡΟΤΙ υπερήλικη, η μαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου παραλίγο πρώτη στο ΛΑΟΣ, ξεπέρασε την πρώην μοντέλα Εύη Βατίδου και την τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη, που επίσης πλασαρίστηκαν καλά.
***
* ΟΠΩΣ πάντα, το «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας», της μειονότητας στη Θράκη, σάρωσε σε Ξάνθη και Ροδόπη. Έλαβε, πάντως, και 49 ψηφοδέλτια στον Ν. Λάρισας.
Ζ.

Οι κόκκινοι
* ΚΟΚΚΙΝΑ, κατακόκκινα σποτάκια στη Θεσσαλία. Στη μεν Σκήτη Αγιάς το ΚΚΕ με ποσοστό 34%, στο δε Αρδάνι Τρικάλων αναμφισβήτητη κυριαρχία με 42% των ψήφων. Μπορεί να το πάνε για αδελφοποίηση;
Ζ.
Fake
ευρωβουλευτής
* «ΔΕΧΟΜΑΙ αναρίθμητα τηλέφωνα και μηνύματα» δηλώνει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, «τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου, με τα οποία με συγχαίρουν για τη δήθεν εκλογή μου με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης. Υποψήφιος με το όνομα Φράγκος Εμμανουήλ έχει βάλει σε παρένθεση το όνομα Φραγκούλης, καθότι είναι ένα πολύ συνηθισμένο όνομα (sic).
Δεν ήμουν υποψήφιος, δεν υπήρξα ποτέ και παρακαλώ θερμά, όλη αυτή η παρωδία να σταματήσει εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες και εύχομαι να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που τους αναλογεί εκπροσωπώντας την πατρίδα μας στο Ευρωκοινοβούλιο» καταλήγει ο κ. Φραγκούλης. Ο fake ευρωβουλευτής και αληθινός στρατηγός…

 

Συνεταιριστές
* ΑΝΑΜΦΙΜΒΟΛΑ στην ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος για τη μείωση του εκλογικού ποσοστού της ΝΔ στις ευρωεκλογές στον Νομό Λάρισας θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και το αγροτικό ζήτημα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο ζήτημα των αποζημιώσεων των πλημμυρόπληκτων, το οποίο τέλος του μήνα θα έχει δρομολογηθεί. Υπάρχουν άλλα βασικά θέματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα και την προοπτική του πρωτογενούς τομέα. Δεν ήταν μόνο το συλλαλητήριο των Αγιωτών παραγωγών την ημέρα των εκλογών που έδειχνε ότι κάτι δεν πάει καλά με την ασκούμενη αγροτική πολιτική στον πρωτογενή τομέα. Οι Θεσσαλοί συνεταιριστές που ανήκουν στη δύναμη της ΕΘΕΑΣ είχαν φροντίσει προ καιρού να ενημερώσουν, με επιστολή που απέστειλαν στον πρωθυπουργό, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας λύσεις για την επίλυσή τους. Η στάση αυτή υποτιμήθηκε, από κάποιους λοιδορήθηκε, ενώ άλλοι στην Αθήνα αντί να τους ακούσουν, τους έβαλαν στη μαύρη λίστα. Τελικά ο λογαριασμός που ήρθε χθες θύμιζε… λυπητερή, αφού το μενού δεν είχε γλυκό.

 

 

 

SPHLIA.jpg

* ΑΦΟΥ ψήφισαν πρώτα, πήγαν μετά και για ένα κρασάκι στο καφενείο. Και δεν ήπιαν ένα μόνο, κατά πώς φαίνεται. Ήταν φυσικά εκεί κι ο πρόεδρος Νίκος Σελήνης να απαθανατίσει τη στιγμή, τα μέτρησαν και κόντευαν όλοι μαζί 400, που τόσο το έχουν, δηλαδή, στα χρόνια έλεγαν. Οι υπερήλικοι της Σπηλιάς, στα 100, τα 93, στα 88 ο νεαρός και στα 90 ο άλλος.
Ζ.

 

 

 

MAROYD_KALAG.jpg

* ΜΕ Γρ. Καλαγιά και Ρίζο Μαρούδα αντιστοίχως, το Πράσινο Κίνημα πρώτο και δεύτερο το ΚΚΕ στον πρώην Δήμο Μελιβοίας. Η ΝΔ από πρώτη βρέθηκε τρίτη ξεπερνώντας στο τσακ τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ζ.

 

 

 

AGOUR.jpg

* ΕΚΟΨΕ ο Λαρισαίος φρέσκα δροσερά αγγουράκια απ’ τον κήπο του και πριν τα φάνε είπε να στείλει το μήνυμα των εκλογών.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass