Το ΚΚΕ και το 19ο συνέδριο

Δημοσίευση: 02 Απρ 2013 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:16
* ΜΕ αφορμή σχόλιο της «Ε.τ.Δ.» χθες Δευτέρα στη στήλη «Ελευθεριότητες», με τίτλο «Στα ίσια και παλικαρίσια» το Γραφείο Τύπου της Επιτροπής Θεσσαλίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει τα εξής: «Το ΚΚΕ διεξάγει τον προσυνεδριακό διάλογο για το 19ο Συνέδριο δημόσια μέσα από τις σελίδες του Ριζοσπάστη. Εκεί κατατίθενται ανοιχτά οι απόψεις μελών και στελεχών, ανεξάρτητα από τον βαθμό συμφωνίας με τις θέσεις του Συνεδρίου.
Έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι πολλοί και διάφοροι παρακολουθούν το διάλογο, τον αξιοποιούν κατά το δοκούν, με βασικό στόχο να επιδράσουν στην αλλαγή της πολιτικής του γραμμής. Δεν ανησυχούμε γι’ αυτό. Η δύναμη του ΚΚΕ βρίσκεται στον χαρακτήρα του Κόμματος, στην αδιάρρηκτη σχέση βάσης – καθοδήγησης, στους δεσμούς του Κόμματος σαν σύνολο με την εργατική τάξη, τον λαό, με τους οποίους και επιδιώκει να συζητά τις θέσεις του. Η δύναμή του βρίσκεται στο ότι η πολιτική του ανταποκρίνεται στα ζωτικά συμφέροντα του λαού. Μ’ αυτή την πολιτική «χιλιάδες στελέχη της νέας- και παλιότερης- γενιάς» βρίσκονται καθημερινά στην πρωτοπορία των λαϊκών αγώνων» καταλήγει το ΚΚΕ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ «Ε»: Ο προσυνεδριακός διάλογος του ΚΚΕ, αφενός αφορά σε μια δημόσια διαδικασία αφετέρου παρουσιάζει πολιτικό ενδιαφέρον. Η «Ε» όπως απείρως έχει αποδείξει στο παρελθόν, με μοναδική ένσταση στον όγκο των κειμένων, δημοσίευσε και θα συνεχίσει να δημοσιεύει τις θέσεις του ΚΚΕ. Στο πλαίσιο όμως της πολύπλευρης ενημέρωσης των αναγνωστών μας, επιλέξαμε να μεταφέρουμε από τον Ριζοσπάστη και θέσεις ντόπιων μελών ή στελεχών του Κόμματος (όπως του πρώην βουλευτή Αντ. Σκυλλάκου και του δασκάλου Βασ. Ζωγράφου) που διαφωνούν δημοσίως με τις θέσεις του 19ου συνεδρίου. Όπως πράττουμε δηλαδή με όλα τα κόμματα. Με αυτή την έννοια λοιπόν, όντως «παρακολουθούμε» τον διάλογο αλλά και τον αντίλογο, χωρίς να εστιάζουμε στους διαφωνούντες, μεταφέροντας όλες τις απόψεις. Σε ποια πολιτική γραμμή θα καταλήξει το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ είναι δική του υπόθεση. Οι αποφάσεις του ωστόσο όπως και οι δράσεις του, είναι που τίθενται σε δημόσια κρίση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION CITY 15-10
PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1