... Και αναταράξεις

Δημοσίευση: 02 Απρ 2013 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:16
* ΤΟ ζήτημα είναι ότι σε αυτή τη φάση, φαίνεται να μπαίνει σε δοκιμασία η συνοχή της Κυβέρνηση εξαιτίας του... χαρατσίου, το οποίο η ΔΗΜΑΡ με τον πλέον επίσημο τρόπο-με δηλώσεις του προέδρου Κουβέλη- έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει, διότι από τη στιγμή που το χαράτσι είχε υιοθετηθεί για το 2011 και το 2012 την επέκτασή του στο 2013 ή θα την εκλάβει ως νέο μέτρο. Και έχει καταστήσει σαφές ότι νέα μέτρα δεν έχει σκοπό να ψηφίσει.
Αν αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως μία δεδομένη και αμετακίνητη θέση, τότε αυτομάτως δημιουργεί πολιτικό ζήτημα το οποίο μπορεί να απειλήσει την κυβερνητική σταθερότητα.
Πόσο μάλλον που και ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, προειδοποιεί ότι αν δεν ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να σηκώσει μόνο του το βάρος στήριξης της κυβέρνησης.
Μέχρι τώρα βέβαια, δεν έχουμε δει τους τροϊκανούς να «συγκινούνται» από τέτοιου είδους εγχώριες πολιτικές διαφωνίες ωστόσο... Ωστόσο επειδή είναι και προς το συμφέρον των ίδιων και της Ευρωζώνης να μην απειληθεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα την ώρα που η Ιταλία παραπαίει και η Κύπρος βρίσκεται σε δίνη, αυτή η διαφωνία των κυβερνητικών εταίρων θα μπορούσε να λειτουργήσει και «θετικά» ως προς την έκβαση της διαπραγμάτευσης.
Μ.Η.Α.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION CITY 15-10
PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1