Προκλητική

Δημοσίευση: 12 Απρ 2013 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:34
* ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ χαρακτηρίζει ο αιρετός της ΔΑΚΕ Δασκάλων στο ΠΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης, την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για την οργανικότητα. «Το υπουργείο Παιδείας, σημειώνει το στέλεχος της ΔΑΚΕ, πρέπει να κατανοήσει πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει σε καταργήσεις σχολικών μονάδων, ιδιαίτερα μικρών χωριών, όπου τα σχολεία αποτελούν ζωντανά κύτταρα πολιτισμού, παιδείας αλλά και της ίδιας της ύπαρξης των χωριών.
Δεν μπορεί να στηριχτεί σε λογιστικά και αριθμητικά κριτήρια ενώ πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του τις ειδικές συνθήκες κάθε σχολικής μονάδας συνυπολογίζοντας και παιδαγωγικά κριτήρια».
Ο κ. Παληγιάννης τονίζει πως, με βάση τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου οι 47.500 εκπαιδευτικοί ΠΕ70 και οι 12.500 ΠΕ60 σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων ακόμη κι αν προχωρήσουν σε συμπτύξεις τμημάτων. Εκτιμά τέλος ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα συνταξιοδοτηθούν από 12.500 έως 20.000 δάσκαλοι, οπότε τα περί απολύσεων, λόγω πλεονάζοντος προσωπικού αποτελούν μύθο! Μικρή μπουκιά τρώγε...
Β.Κ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass