Θέλει θυσίες η συνεργασία

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2013 3:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:59
e-mail επικοινωνίας: tsant@eleftheria.gr
* ΣΤΟ προσκήνιο ήλθε και πάλι το σενάριο περί κοινής καθόδου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στις περιφερειακές εκλογές μετά από δημοσίευμα της «Καθημερινής» την περασμένη Κυριακή.
Βεβαίως, αν υπάρχει η πολιτική βούληση από τις ηγεσίες των κομμάτων, η συνεργασία μπορεί να γίνει πράξη, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο ίσως φαίνονται.
* * *
* ΣΗΜΕΡΑ, από τους 13 περιφερειάρχες, οι 7 ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, ο ένας (Π. Τατούλης) στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ αλλά προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, και οι υπόλοιποι 5 είναι Νεοδημοκράτες.
Αν συνεργαστούν τα τρία κόμματα, θα πρέπει λογικά να μοιράσουν τις 13 περιφέρειες με βάση την ποσόστωση 4 (ΝΔ) – 2 (ΠΑΣΟΚ) – 1 (ΔΗΜΑΡ) που ισχύει γενικότερα για την κατανομή των θέσεων μεταξύ τους.
Όπερ σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να «θυσιάσει» 3-4 περιφερειάρχες προς όφελος κυρίως της ΝΔ και δευτερευόντως της ΔΗΜΑΡ, κάτι που προφανώς δεν είναι εύκολο.
Από την άλλη βέβαια με τα σημερινά δημοσκοπικά ποσοστά του, είναι ζήτημα αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει (μόνο του, χωρίς συνεργασία) να περάσει στο β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών σε περισσότερες από 2-3 περιφέρειες (ίσως και αυτές τελικά να αποδειχθούν πολλές).
ΜΑΚ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION CITY 15-10
PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1