Οι καθυστερήσεις

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2013 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:32
*ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ότι ισχύουν όσα είχε πει, ο Ντίνος Διαμάντος επανέρχεται, με αφορμή σχολιασμό μηχανικού και εξηγεί αναλυτικότερα για τα καθυστερούμενα νοσήλια από το ταμείο των μηχανικών αλλά και τις σχετικές παρεμβάσεις του ΤΕΕ υπέρ των μελών του, σημειώνοντας: «Επιβεβαιώνεται ότι «μια παράμετρος έγκαιρης πληρωμής» είναι η ύπαρξη ελεγκτή ιατρού. Στο γραφείο Λάρισας δεν υπάρχει μόνιμος. Οι χρόνιες προσπάθειές μας προσέκρουαν στην εκάστοτε κυβέρνηση παρότι το οργανόγραμμα προβλέπει θέση. Αλλά, ακόμα και σε ό,τι αφορά τον «επί συμβάσει ιατρό» για ένα έτος, η διαδικασία (προκήρυξη- απόφαση- συμβασιοποίηση- έναρξη εργασίας) από τον Απρίλιο που λήγει κάθε χρόνο η σύμβαση, ολοκληρώνεται τον Αύγουστο. Παρά το ότι και το ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ έγκαιρα, από αρχές κάθε έτους, επισημαίνουν με κάθε τρόπο, την ανάγκη να μην καθυστερεί η κυβέρνηση τη διαδικασία αυτή. Αποτέλεσμα, ο γιατρός τον Αύγουστο να επωμίζεται συσσωρευμένα τα νοσήλια των περασμένων μηνών. Είμαι σε γνώση πάντως του τι γίνεται. Στην Ελλάδα δεν είναι μόνο η Λάρισα με αυτό το πρόβλημα. Μόνο άγνοια δεν έχουμε και προσωπικά και η Διοικούσα Επιτροπή. Τη βιώνουμε άλλωστε όλοι αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση».
Και καταλήγει ο πρόεδρος του ΤΕΕ: «Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της, να αποπληρώσει τα νοσήλια μέχρι τις 11/11/2012 (ΚΥΤ) και μέχρι 31/12/2012 (μεταβατικό διάστημα από ΚΥΤ σε ΕΟΠΥΥ). Διότι, πέραν της «λαθροχειρίας» στα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ και του ΚΥΤ (για να καλυφτούν και τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ) δεν μας λένε ξεκάθαρα αν θα πληρωθούν τα νοσήλια των προαναφερθεισών περιόδων, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass