Οι... «ξεκούραστοι»

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2013 1:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:46
* ΜΠΟΡΕΙ η Ελλάδα να έχει κρίση, αλλά είναι και μια χώρα... ξεκούραστων ανθρώπων. Τι εννοώ;
Ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ο αριθμός των συνταξιούχων της χώρας αγγίζει πλέον τα, 2,7 εκατομμύρια. (Αυτοί, με μικρές εξαιρέσεις, δεν εργάζονται).
Κοντά σ’ αυτούς υπάρχουν 1,3 εκατομμύρια επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι (στην πράξη βέβαια υπερβαίνουν τα 2 εκατομμύρια, οπότε φτάνουμε στα 4,7 εκατομμύρια).
Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, οι Έλληνες ηλικίας από 0 έως 24 χρόνων είναι κοντά στα 2,2 εκατομμύρια (μη εργαζόμενοι κι αυτοί, λόγω ηλικίας και μόνο. (Η σούμα δείχνει τώρα 6,9 εκατομμύρια).
* * *
* ΩΣ τα 11 εκατομμύρια, που είμαστε, απομένουν για να εργαστούν κοντά στα 4 εκατομμύρια Ελλήνων. Από αυτούς, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες περίπου εμφανίζονται μεν ως εργαζόμενοι, αλλά στην ουσία (λόγω κρίσης)... κάθονται (ελεύθεροι επαγγελματίες, μηχανικοί, δικηγόροι, μικρομαγαζάτορες, οικοδομικά επαγγέλματα κλπ).
Έχουμε επίσης 1 εκατομμύριο κόσμου που δουλεύει στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.
Απομένουν έτσι για... παραγωγική δουλειά 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι που πρέπει να «ταΐσουν» τα υπόλοιπα 8,5 εκατομμύρια των... «ξεκούραστων».
Όσο για τις... «βρόμικες δουλειές», υπάρχουν και οι μετανάστες που –κατά ομολογία του πρωθυπουργού προχθές- είναι κοντά στα 2 εκατομμύρια.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς... τεχνοκράτης ή οικονομολόγος για να καταλάβει ότι με τέτοιες πληθυσμιακές και εργασιακές αναλογίες η χώρα δεν έχει πολλά περιθώρια να ανακάμψει.
Ούτε θέλει πολύ μυαλό για να δεις ότι σε λίγα χρόνια η ανεργία και η εξ αυτής μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών θα οδηγήσει σε κατάρρευση των συντάξεων.
Ο θεός βοηθός... αλλά πόσους να βοηθήσει και ο Ύψιστος;
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass