Βούλιαξε

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2013 2:12 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:54
* ΠΡΟ διετίας ακόμη, είχε γραφεί πως το εγχείρημα του ΕΟΠΥΥ είναι καταδικασμένο να αποτύχει αφού δεν συνοδεύεται από το αυτονόητο, την οικονομική του στήριξη μέσω πραγματικού προϋπολογισμού.
Ο τότε υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, ο τότε πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αλλά και διάφοροι αυλικοί μιλούσαν για «επανάσταση» στον χώρο των ασφαλιστικών φορέων και λοιπές φούσκες, στην κυριολεξία, αποκρύπτοντας το ουσιαστικό: Ότι δηλαδή, με τον ΕΟΠΥΥ αυτό που επιχειρείται είναι η μετακύλιση του κόστους στον ασφαλισμένο.
Όχι πως δεν γινόταν «πάρτι» με τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά μειώνοντας τις δαπάνες για υπηρεσίες, ακόμη και όσοι δεν γνωρίζουν καν απλά αριθμητική καταλαβαίνουν πως θα υπάρξουν... θετικοί δείκτες. Αν μάλιστα κόψουν όλες τις εξετάσεις και πληρώνουν οι ασφαλισμένοι και τις εισφορές αλλά και τις υπηρεσίες υγείας, τότε ο ΕΟΠΥΥ θα γίνει κερδοφόρος από την επομένη το πρωί!
Η ζωή απέδειξε τα ψέματα του τότε υπουργού και της τότε κυβέρνησης και χθες, οι ελεγκτές της Τρόικας (ξανά) ανακάλυψαν τη «μαύρη» τρύπα του ΕΟΠΥΥ. Τι συμφώνησε ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος; Να κόψουν και άλλες εξετάσεις (διαγνωστικές) για να σώσουν τον ΕΟΠΥΥ. Ό,τι ακριβώς έκαναν και με τα νοσοκομεία. Για τους ασφαλισμένους; Γαία πυρί μειχθήτω σε βάρος επίσης της δημόσιας υγείας, του γενικού πληθυσμού.
Β.Κ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1