Διεθνής αναγνώριση του έργου της Γ.Γ.Ι.Φ. στον τομέα της έμφυλης βίας

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2016 16:38

Το Εθνικό Πρόγραμμα Δράσης για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το οποίο εκπονήθηκε και υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., εξασφάλισε μία ακόμα διεθνή αναγνώριση στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αφού ο Ο.Η.Ε. επέλεξε και την Ελλάδα, μεταξύ των 42 κρατών από όλες τις γεωγραφικές περιοχές.

Η 60ή Σύνοδος της Επιτροπής του Ο.Η.Ε. για το Καθεστώς των Γυναικών, η οποία θα διεξαχθεί στο διάστημα 14-24 Μαρτίου 2016 στην έδρα του Οργανισμού, τη Νέα Υόρκη, θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον πλανήτη, αναφορικά με την εξάλειψη και την πρόληψη όλων των μορφών βίας σε βάρος των γυναικών και των κοριτσιών, θεματική που εμπίπτει στη διαδικασία παρακολούθησης της εφαρμογής των Συμπερασμάτων της 57ης Συνόδου της Επιτροπής με το ίδιο θέμα.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εκπόνησε σχετική Έκθεση, που θα αποτελέσει το κείμενο βάσης των διαβουλεύσεων και των εργασιών τον προσεχή Μάρτιο. Το εν λόγω έγγραφο περιλαμβάνει καλές πρακτικές χωρών από όλη την υφήλιο στον αγώνα για την αντιμετώπιση του ειδεχθούς φαινομένου της έμφυλης βίας, έχει κυκλοφορήσει στις έξι γλώσσες εργασίας των Ηνωμένων Εθνών (αγγλική, γαλλική, ισπανική, ρωσική, αραβική και κινέζικη) με την αγγλική έκδοση συνολικής έκτασης δεκαεννέα σελίδων.

Η Έκθεση αποτελείται από 93 παραγράφους και διαρθρώνεται σε τρία μέρη: Εισαγωγή (παράγραφοι 1-8), Ληφθείσες Δράσεις σε συνέχεια των Συμφωνηθέντων Συμπερασμάτων της 57ης Συνόδου (παράγραφοι 9-78), Συμπεράσματα και Συστάσεις (παράγραφοι 79-93).

Αναφορά στην αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα των δράσεων κατάρτισης και ενδυνάμωσης του προσωπικού όλων των εμπλεκόμενων φορέων που προσφέρουν υπηρεσίες σε γυναίκες θύματα βίας (π.χ. αστυνομία, δικαστήρια, νοσοκομεία, δομές πρόνοιας) υπάρχει στην παράγραφο 65.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Δράσης της Γ.Γ.Ι.Φ. περιλαμβάνει συναφείς δράσεις και ο Ο.Η.Ε. έχει συμπεριλάβει τη χώρα μας στα καλά παραδείγματα της ενότητας "Πολυτομεακές Υπηρεσίες, Προγράμματα και Απαντήσεις", με τη διατύπωση της παραγράφου ως εξής:

Training and capacity-building of service providers from different sectors remain a priority for many States (Colombia, Greece, Italy, the Philippines, Slovenia, Sweden, Switzerland, Turkey and the United States).

Άκρως ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι, σε καιρούς έντονης αμφισβήτησης, το έργο της Γ.Γ.Ι.Φ., σε πολιτικό και σε υπηρεσιακό επίπεδο, και ειδικά στον τομέα της έμφυλης βίας, αναγνωρίζεται προς όφελος όχι μόνο της δημόσιας διοίκησης, αλλά και της ίδιας της Ελλάδας (το έγγραφο του Ο.Η.Ε. δεν αναφέρει "Γ.Γ.Ι.Φ." αλλά «Ελλάδα/Greece»).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass