Κοπή πίτας της ΟΓΕ με πολιτικά μηνύματα

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2016 11:10

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ένωσης Γυναικών Ν. Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή το απόγευμα, στο «Μύλο 1927».

Στην ομιλία της η πρόεδρος του Συλλόγου, Κική Καρυώτη, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη σύμπλευση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, ετοιμάζει ένα μαύρο μέλλον για το λαό μας, για εμάς, για τα παιδιά μας. Τσακίζει κυριολεκτικά τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και τη μετατρέπει σε ατομική υπόθεση. Η πρόταση-σφαγείο των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αφήνει καμιά μας απ' έξω. Ούτε τις σημερινές συνταξιούχους, ούτε τις αυριανές. Χτυπάει ιδιαίτερα τη νέα γενιά, τις νέες γυναίκες, που περιπλανιούνται από την ανεργία στην ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά, με τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις».

Εξέφρασε τη συμπαράστασή του Συλλόγου στις αγροτικές κινητοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι «Σύλλογοι της ΟΓΕ, απ' όλη τη Θεσσαλία, απ' την πρώτη στιγμή, βρέθηκαν στο πλευρό των αγροτών και των αγροτισσών, που για ένα μήνα βρίσκονται στο μπλόκο στη Νίκαια. Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα τους.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των γυναικών της υπαίθρου, που η πλειοψηφία τους είναι άνεργες, συμβοηθούντα μέλη, εργάτριες γης, εποχιακά εργαζόμενες σε βιομηχανίες παραγωγής κομπόστας. Είναι τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής-αντιασφαλιστικής πολιτικής που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, με τη νέα ΚΑΠ, της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων».

Η Κ. Καρυώτη σημείωσε ότι «οξυγόνο και ελπίδα στους αγώνες μας δίνει η κοινή πάλη των εργαζομένων, κόντρα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.

Με αυτούς λοιπόν τους αγώνες υποδεχόμαστε με αισιοδοξία το 2016 και δίνουμε μια υπόσχεση: Ότι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει δε μένουμε απαθείς, δε θα σκύψουμε το κεφάλι. Τους απαντάμε με την οργάνωση των αγώνων μας, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass