ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΓΕ, ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΤΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2016 19:44

Σειρά εκδηλώσεων για τη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας διοργανώνουν τις επόμενες μέρες μια σειρά φορέων της περιοχής και συγκεκριμένα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η ΠΑΣΕΒΕ Λάρισας και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, θα υπάρξει στάση εργασίας 1 ώρας την Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Μαρτίου, προκειμένου τα σωματεία να κάνουν εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συγκέντρωση την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας και θεατρική παράσταση της ομάδας του ΕΚΝΛ την Πέμπτη 17 Μαρτίου, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο με θέμα την εργαζόμενη γυναίκα.

Το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Ρούλα Ξιφαρά, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «η 8η Μάρτη δεν είναι για το εργατικό κίνημα απλώς μια επέτειος, είναι μία ακόμα μάχη – σύμβολο που μας θυμίζει πώς αυτά τα δικαιώματα που σήμερα το κεφάλαιο, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και όσες προηγήθηκαν, η ΕΕ, το ΔΝΤ μας παίρνουν πίσω, κατακτήθηκαν μέσα από σκληρή ταξική πάλη.

Σήμερα, η αστική τάξη και τα κόμματα που την υπηρετούν κάνουν μεγάλη προσπάθεια να θαφτεί κάθε μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης, ώστε η νέα βάρδια της εργατικής τάξης να μην μάθει ποτέ την σύνδεση της 8ης Μάρτη με τον ηρωικό αγώνα των εργατριών στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης. Σήμερα είναι όμως που, διανύοντας τον 6ο χρόνο καπιταλιστικής κρίσης, τα προβλήματα της ανισοτιμίας οξύνονται. Σήμερα είναι που η εργατική τάξη δέχεται πρωτοφανή επίθεση από το κεφάλαιο, σήμερα είναι που η εργαζόμενη γυναίκα δέχεται διπλά χτυπήματα

Γι’ αυτό, απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στις εργαζόμενες. Ειδικά σήμερα, ειδικά μπροστά στο αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα. Αυτό που φέρνει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό εννοείται πως καθιστά για την μεγάλη πλειοψηφία ιδιαίτερα των γυναικών την σύνταξη ένα άπιαστο όνειρα. Πόσο μάλλον που τα ποσοστά ανεργίας σε γυναίκες και νεολαία έχουν χτυπήσει κόκκινο».

Από την πλευρά της, το μέλος του ΜΑΣ, Χρύσα Αναγνώστου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η νέα γυναίκα, είτε είναι φοιτήτρια-σπουδάστρια είτε είναι εργαζόμενη βιώνει στο πετσί της την εκμετάλλευση που υπάρχει. Η νέα εργαζόμενη το νιώθει από την άποψη ότι δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί και πολλές φορές η οικονομική της κατάσταση την κρατάει πίσω από το να κάνει οικογένεια. Η νέα φοιτήτρια πάλι, την εκμετάλλευση την νιώθει με «τους δικούς της τρόπους», δηλαδή καλείται να πληρώσει τις σπουδές της, (σίτιση, στέγαση, αναλώσιμα, σημειώσεις κλπ). Βέβαια, αυτό δεν συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, πάντα αυτό γινόταν, αλλά τώρα έχει οξυνθεί!».

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, συμμετείχαν επίσης τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), Κική Καρυώτη και Κατερίνα Παπαστεργίου, το μέλος της γραμματείας Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ, Γιώργος Λιάνος και ο πρόεδρος της ΕΟΑΣνΛ, Ρίζος Μαρούδας.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass