Κάλεσμα με κόκκινα γαρύφαλλα

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2016 15:29

 

Κόκκινα γαρύφαλλα, πρόσφεραν στις γυναίκες που διέρχονταν από την κεντρική πλατεία Λάρισας,  το πρωί, μέλη της Ενωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής τους, στο  συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου, στις 7 μ.μ. στον ίδιο χώρο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Παράλληλα διένειμαν και ενημερωτικό φυλλάδιο με τις θέσεις και τα αιτήματα του αγώνα της ΟΓΕ, που αφορούν στα δικαιώματα και αναφέρουν συγκεκριμένα: «Αγωνιζόμαστε για τις σύγχρονες ανάγκες μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην προστασία της μητρότητας, στην εργασία. Για ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά.

Η φετινή 8η Μάρτη να γίνει σταθμός στην κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Να γίνει ένα ακόμα σκαλοπάτι για την ενίσχυση της πάλης ενάντια στην πολιτική που στοχεύει τα δικαιώματα στην κοινωνική ασφάλιση, τη μητρότητα, την εργασία, τον ελεύθερο χρόνο, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Ο αγώνας των εργατριών στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Ν. Υόρκης στις 8 του Μάρτη του 1857, που σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης τους, είναι επίκαιρος και σήμερα.

Ό,τι κατακτήθηκε δεν είναι αυτονόητο… Αλλά κι ό,τι χάθηκε δεν χάθηκε για πάντα».

Το  συλλαλητήριο οργανώνεται από τους εξής φορείς: Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Ενωση Γυναικών Λάρισας, Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας,  ΠΑΣΕΒΕ και ΜΑΣ.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass