ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΧΕΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στόχος η επίλυση των προβλημάτων της γυναίκας

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2016 8:17

 

Η ομάδα ΧΕΝ Λάρισας, βάσει των αξιών της παγκόσμιας αυτής οργάνωσης (YWCA), αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα των φύλων και με αφορμή την ημέρα της γυναίκας ανακοινώνει: «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι ημέρα υπενθύμισης της προόδου που επετεύχθη χάρις στον αγώνα των γυναικών, αλλά και ανάδειξης των ανισοτήτων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα οι γυναίκες.

Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Γυναικών όπως αυτά ορίζονται στο Χάρτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ είναι και ο στόχος ύπαρξης και δράσης της εθελοντικής οργάνωσης ΧΕΝ (YWCA) ανά τον κόσμο.

Η ΧΕΝ ως παγκόσμια, γυναικεία, μη κυβερνητική, εθελοντική οργάνωση, επιδιώκει την ανάπτυξη της γυναίκας και την προώθηση της σε θέσεις ηγεσίας και κέντρα λήψης αποφάσεων.

Στηριζόμενη στα Χριστιανικά της θεμέλια-αγάπη στον συνάνθρωπο και αλληλεγγύη -προσπαθεί να απαντήσει στις προκλήσεις των καιρών, καθώς γιγαντώνονται οι ανάγκες για Ειρήνη και Δικαιοσύνη. Λόγω της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης των τελευταίων ετών, η ανάγκη παροχής υπηρεσιών σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν δριμύτερους αποκλεισμούς λόγω φύλου, έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Η ΧΕΝ αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα των φύλων διεκδικώντας την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών σε έναν ειρηνικό κόσμο. Στηριζόμενη στις παγκόσμιες ανθρώπινες αξίες, θέτει στο προσκήνιο την ενδυνάμωση των γυναικών, το σεβασμό της διαφορετικότητας, τον αγώνα για άσκηση διαγενεακής και χρηστής ηγεσίας και την προώθηση του εθελοντισμού.

Η δύναμη της ΧΕΝ είναι οι εθελόντριες και η δέσμευσή τους για παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τις γυναίκες. Είναι ανοιχτή προς όλες τις γυναίκες και αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα της φυλής, της εθνικότητας, της ιθαγένειας, της θρησκευτικής πίστης, της ηλικίας, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της κοινωνικής τάξης, των ειδικών ικανοτήτων. Ο εθελοντισμός που χαρακτηρίζει τη ΧΕΝ στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών ανισότητας, αδικίας, περιθωριοποίησης και επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η γυναίκα. Δεν μπορεί να μας αφήνουν ασυγκίνητες τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα όπως ανεργία, μετανάστευση, ενδοοικογενειακή βία, trafficking, ανασφάλεια, περιθωριοποίηση, κοινωνικός αποκλεισμός. Οι γυναίκες που έχουν το προνόμιο να έχουν περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή οφείλουν να εκφράζουν έμπρακτα και εθελοντικά την αλληλεγγύη τους, τόσο προς τις νέες γυναίκες όσο και προς τις ευάλωτες κατηγορίες γυναικών, για να νιώσουν ασφαλείς.

Η αλληλεγγύη μεταξύ των γυναικών αποτελεί δείγμα υψηλής κοινωνικής ευθύνης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass