ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 159η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Επέτειος – σύμβολο των αγώνων της παγκόσμιας εργατικής τάξης

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2016 0:29

 

«Τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όχι εθιμοτυπικά, αλλά όπως πρέπει στις επετείους – σύμβολα των αγώνων της παγκόσμιας εργατικής τάξης», τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, με αφορμή τη χθεσινή επέτειο, το Εργατικό Κέντρο, η Ένωση Γυναικών (μέλος ΟΓΕ), η ΠΑΣΕΒΕ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε το μέλος της διοίκησης του ΕΚΛ, Ρούλα Ξιφαρά και η πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), Κική Καρυώτη.

Όπως επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, «ο ηρωικός αγώνας των εργατριών της Νέας Υόρκης, είναι ακόμα μια λαμπρή σελίδα στον αγώνα της τάξης μας κόντρα στο κεφάλαιο, ακόμα περισσότερο που σήμερα οι εκμεταλλευτές του μόχθου μας αμφισβητούν, παίρνουν πίσω, δικαιώματα στη δουλειά, στη ζωή μας, που κατακτήθηκαν με ποτάμια αίματος.

Δεν είναι επιλογή της άνεργης η ανεργία, δεν είναι επιλογή της μισο-απασχολούμενης η ημιαπασχόληση επειδή είναι τάχα καλύτερα να είναι η μάνα στο σπίτι με τα παιδιά. Είναι αυτό το σύστημα που αρπάζει τον πλούτο που εμείς παράγουμε και μας κλέβει τις υποδομές σε παιδικούς σταθμούς, σε υγεία - πρόνοια και έτσι φορτώνει διπλά βάρη στη γυναίκα της εργατικής τάξης με τη φροντίδα του σπιτιού, της στερεί ελεύθερο χρόνο. Είναι τελικά το σάπιο σύστημα που κρύβεται πίσω από σάπιες ιδέες.

Εμπνεόμαστε και σήμερα από τους αγώνες της τάξης μας, από τον ηρωικό αγώνα των εργατριών στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, συμμαχούμε με την αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία για να αντεπιτεθούμε, να νικήσουμε, να ολοκληρώσουμε τον δρόμο που άνοιξαν πριν από 159 χρόνια νέες κοπέλες, ξεπερνώντας τον φόβο και τη μοιρολατρία».

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass