ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΥΗΛ

Οι «Φίλες της Αγάπης» τίμησαν τη γυναίκα

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2016 0:45

 

Εκδήλωση για να τιμήσουν τη γυναίκα, τη μάνα, την κόρη, τη φίλη, την προσφυγοπούλα πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα οι «Φίλες της Αγάπης» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της 8ης Μαρτίου, στο θέατρο ΟΥΗΛ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.

Στους αγώνες των γυναικών, από το 1857 και μετά, που είχαν σαν αποτέλεσμα να καθιερωθεί η 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1977, αναφέρθηκε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Μπούλα Στεργίου.

Σε γυναικείες προσωπικότητες που επηρέασαν με τη ζωή και το έργο τους, η καθεμία από τον χώρο της στην εξέλιξη της ανθρωπότητας αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους τα μέλη του συλλόγου Καλλιόπη Φυτιλή, Αρετή Ντέλιου, Δήμητρα Κόκκορα, Έφη Θεοδωράκη -Ποντικοπούλου, Καίτη Λέλλη και Ελευθερία Σαράφη. Τα μέλη του συλλόγου «Φίλες της Αγάπης» παρουσίασαν το έργο των Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, Μαρία Κάλας, Μητέρα Τερέζα, Μαρία Κιουρί, Έλεν Κέλερ, Κοκό Σανέλ.

Η ορχήστρα του πνευματικού εργαστηρίου των εκπαιδευτικών, πλαισίωσε την εκδήλωση με τραγούδια σχετικά με τη γυναίκα.

Συντόνιζε το μέλος του Δ.Σ. κ. Ρίτα Μωυσή, που έκλεισε με τους στοχασμούς και τις ευχές μιας σύγχρονης γυναίκας «βλέπω τώρα τη σύγχρονη γυναίκα να κατέχει τη θέση που της αξίζει και νιώθω μια ανησυχία, που δίνει ελπίδες και κινητοποιεί, μια ανησυχία θετική και δημιουργική. Αυτή που οδηγεί σε ένα κόσμο γνωστό άγνωστο. Ελπιδοφόρο μήνυμα είναι ότι αυτόν τον κόσμο θα τον φτιάξουν μαζί. Γυναίκες και άντρες. Σαν τα δέντρα που μεγαλώνουν δίπλα-δίπλα με ρίζες βαθιές στο χώμα και κλαδιά που σμίγουν απλωμένα προς το αύριο. Το ανθρώπινο αύριο».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Χρύσα Βουλγαράκη, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων γυναικών όπως και οι «Φίλες της Αγάπης» Τρικάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass