Τρώμε... χωρίς να πεινάμε

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2016 11:37

Πόσες φορές έχεις ανοίξει το ψυγείο βράδυ ενώ έχεις φάει πλήρες δείπνο πριν μερικές ώρες; Νέα έρευνα αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια…

Πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι η σχέση μας με το φαγητό δεν είναι απλά οργανική! Στεναχωριέσαι; Τρως, Χαίρεσαι; Τρως, πολλές φορές ακόμα και η απλή δίψα μπορεί να μεταφραστεί ως πείνα από το μυαλό μας.
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ακόμα έναν παράγοντα που μας κάνει να τρώμε χωρίς στην ουσία να πεινάμε. Σύμφωνα με τους ερευνητές του University of Bristol, ανάλογα με τις ποσότητες φαγητού που… θυμόμαστε να έχουμε καταναλώσει στο προηγούμενο γεύμα μας, καθορίζεται και η συχνότητα που νιώθουμε το αίσθημα της πείνας.
Αν λοιπόν πριν κοιμηθείς έχεις φάει ένα νορμάλ γεύμα που στο μυαλό σου η ποσότητα ήταν πολύ μικρή, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι σε λίγες ώρες θα ξαναπεινάσεις ακόμα και αν δεν έχεις χωνέψει το προηγούμενο γεύμα σου.
Αν πάλι νιώθεις τύψεις για το πόσο πολύ έφαγες (και ας έχεις καταναλώσει κανονικές ποσότητες φαγητού) , είναι σχεδόν απίθανο να σκεφτείς το φαγητό για τις επόμενες ώρες…
Αυτό θα πει… τροφή για σκέψη!

Σουζάνα Κεγγίτση

www.faysbook.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1