Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες συλλογές θα απολαύσουμε στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2016 12:12 | Τελευταία ενημέρωση: 30 Μαρ 2016 12:22

Νέες προτάσεις, ρομαντικά, ροκ και θεατρικά στοιχεία και απαράμιλλη κομψότητα συνθέτουν τις συλλογές για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2016-2017 των σχεδιαστών και των fashion brands της 19ης Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week (AXDW), από τις 8 μέχρι τις 11 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το fashion brand .LAK με την υπογραφή του μοναδικού Λάκη Γαβαλά επιστρέφει μετά από 6 χρόνια στην πασαρέλα με τη συλλογή .LAK POLO STORIES, όπου αποκαλύπτονται τα στάδια της εξέλιξης ενός polo style shirt σε ένα show που θα συζητηθεί για τη σκηνοθεσία και την ξεχωριστή αισθητική του.

Το σχεδιαστικό δίδυμο Δημήτρης Στρέπκος και Έλενα Μπάρλα με το brand Celebrity Skin, εντυπωσιάζει για μια ακόμη σεζόν με τις avant garde δημιουργίες του, τα ιδιαίτερα αξεσουάρ, τις εντυπωσιακές χειροποίητες λεπτομέρειες και τα headpieces και με τις guest εμφανίσεις επώνυμων celebrities σε ρόλο μοντέλου!

Το απόλυτο νεανικό fashion brand Funky Buddhα παρουσιάζει τη νέα του συλλογή για κορίτσια και αγόρια, που θέλουν να φοράνε ρούχα εμπνευσμένα από αξίες όπως η ελευθερία, ο σεβασμός προς το συνάνθρωπο και προς το περιβάλλον.

Ο Gio Sourgiadakis θα παρουσιάσει τις ανδρικές συλλογές the “UNCOMMON” για το fashion brand Gio.S και “New Dandy… The Elegant Gentleman” για το fashion brand Me & My, παρουσιάζοντας μια εναλλακτική πρόταση για το ανδρικό στυλ.

Η επίτιμη προσκεκλημένη σχεδιάστρια της διοργάνωσης από την Πολωνία, Natalia Jaroszewska με το brand Jaroszewska παρουσιάζει τη συλλογή με τίτλο Foxey Lady. Η A/W 2016-2017 συλλογή της περιλαμβάνει maxi φορέματα με δερμάτινες λεπτομέρειες και δαντέλες και αέρινες τουνίκ, που θα φέρουν το hippie’s style της δεκαετίας του ’70 στο catwalk της AXDW.

Ο γνωστός οίκος μόδας Kathy Heyndels παρουσιάζει τη συλλογή με τίτλο “Body Sculpture” με πρωταγωνιστές τους χρυσαφί τόνους σε λευκά υφάσματα με διαφάνειες, δαντέλες και λεπτομέρειες από δέρμα και μέταλλο, καθώς επίσης και ζωηρά χρώματα και laser cut ανοίγματα που αναδεικνύουν τη θηλυκή φιγούρα.

Μία ‘ευαίσθητη’ συλλογή με δαντέλες, μουσελίνες, λουλούδια όπου κυριαρχούν το άσπρο και το μαύρο χρώμα, παρουσιάζει ο διαχρονικός Makis Tselios για τη σεζόν A/W 2016-2017.

Ο Κύπριος Notis Panagiotou έρχεται στο catwalk της AXDW με τη συλλογή “Marlene Detrich”, η οποία είναι εμπνευσμένη από την Γερμανίδα ηθοποιό και τραγουδίστρια του κινηματογράφου, με δημιουργίες σε ανδρόγυνο στυλ, παίζοντας με τόνους του μαύρου, off white, σμαραγδί και ανθρακί.

Ο έθνικ Panos Apergis παρουσιάζει τη συλλογή με τίτλο Rock-Romantic, οι δημιουργίες της οποίας συγκρούονται και συνδυάζονται, ισορροπώντας ανάμεσα στο δυναμισμό και την αθωότητα.

Ο Tassos Mitropoulos παρουσιάζει τη συλλογή με τίτλο Bourlesque η οποία είναι εμπνευσμένη από τα musical των δεκαετιών του ’30 και του ’40 και της swing μουσικής. Πρωταγωνιστούν οι κορσέδες, τα φτερά, οι μπρετέλες και τα εκκεντρικά κρόσσια που θα μας μεταφέρουν σε μια άλλη δεκαετία.

H τρίτη ημέρα της 19ης AXDW είναι αφιερωμένη στον θεσμό των New Designers Awards, που εδώ και 10 χρόνια αναδεικνύει και επιβραβεύει τα νέα ταλέντα.

Οι 23 νέοι σχεδιαστές που διεκδικούν τα 3 βραβεία παρουσιάζοντας τις F/W 2016-2017 συλλογές τους είναι: Andry Anastasiou, Chloe Moumbaris, Chris & Tonia, Christina Teligiannidou, Euphrosyne Vlassi, Fotini LGK, Joy Koumentakou I madebyjk, Maria Vytinidou Luxury Handwoven Design Brand, Maro Martzh, MK by Marios, Penelope Demetriou, TLΓΔ, Valia Kastrouny. Την ημέρα θα κλείσει η σχολή μόδας Athens Fashion Club Fashion School παρουσιάζοντας δημιουργίες σπουδαστών της σε ομαδικό catwalk.

Για όλες τις ημέρες, οι επισκέπτες της Διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον ειδικό χώρο φιλοξενίας των Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ μόδας, το Xclusive Elements, να κάνουν τις αγορές τους επωφελούμενοι των ειδικά διαμορφωμένων τιμών για το κοινό της AXDW και να γνωρίσουν τις συλλογές των 7pm, Art2wear – Rachil Andreadou, Dristela Handmade Creations, E.T. Creations by Elsa Toli, Elissavet Maurogeni, Miaou Niaou, Treis.

H AXDW ανοίγει τις πόρτες της σε όλους όσοι νιώθουν πως έχουν ταλέντο στο σχέδιο, και τους προσκαλεί να συμμετάσχουν στον ανοικτό διαγωνισμό σχεδίου Fashion Design Project, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και σπουδών, να διαγωνιστούν για μία θέση στους Νέους Σχεδιαστές της επόμενης διοργάνωσης, «κερδίζοντας» τις ψήφους του κοινού μέσα από ανοιχτή online ψηφοφορία. Για τη δήλωση συμμετοχής, οι υποψήφιοι μπορούν να μπουν στο www.axdw.gr, στο tab Fashion Design Project.

Πηγή: ΑΜΠΕ