ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στηρίξτε τους γυναικείους συνεταιρισμούς πριν είναι αργά

Δημοσίευση: 01 Απρ 2016 0:18

 

Στην ανάγκη στήριξης των γυναικείων συνεταιριστικών οργανώσεων, αναφέρθηκαν εκπρόσωποι 9 γυναικείων συνεταιρισμών της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας (τρεις από κάθε νομό), κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ανάλογη σύσκεψη στη Μαγνησία, με τη συμμετοχή 11 συνεταιρισμών.

Όπως έγινε γνωστό στις 26 Ιανουαρίου σε συνάντηση που είχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τη Γ.Γ. Ισότητας των δύο φύλων αποφασίστηκε να ξεκινήσει μία πανελλαδική ενημερωτική εκστρατεία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταγραφούν τα προβλήματα και οι προοπτικές των γυναικείων συνεταιρισμών. Έτσι χθες πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία της εκπροσώπου του υπουργείου Ελένης Τσιομίδου, του αντιπεριφερειάρχη Κ. Δεσπόπουλου και του περιφ. συμβούλου Χρ. Καλομπάτσιου, ενώ από τον νομό Λάρισας παρέστησαν εκπρόσωποι των γυναικείων συνεταιρισμών από Λιβάδι, Γόννους και Ελευθεραί.

Από στοιχεία που παρουσίασε η εκπρόσωπος του υπουργείου Ελένη Τσιομίδου, από τους 140 συνεταιρισμούς της χώρας πολλοί υπολειτουργούν, κάποιοι έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους και κάποιοι προσπαθούν να κρατηθούν με μεγάλη δυσκολία σε λειτουργία. Για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, όπως αναφέρθηκε, έγιναν ορισμένες βελτιώσεις στο νομοθετικό πλαίσιο έτσι ώστε να διευκολύνεται η ίδρυση και διατήρηση των γυναικείων συνεταιρισμών ακόμη και με τη συμμετοχή τριών ατόμων και όχι τουλάχιστον 15, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όλες οι βελτιώσεις που έχουν γίνει θα συμπεριλαμβάνονται στις δράσεις του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Οι εκπρόσωποι των γυναικείων συνεταιρισμών εξέφρασαν ανησυχία για το μέλλον ενός εγχειρήματος που το ξεκίνησαν με όρεξη κι διάθεση πριν από είκοσι χρόνια και που σήμερα σε κάποιες περιπτώσεις κινδυνεύει να συντριβεί από τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών που αγόραζαν τα προϊόντα τους και τους ασφυκτικούς περιορισμούς της αγοράς. Λόγω των οικονομικών προβλημάτων οι συνεταιρισμοί ζήτησαν νομοθετική πρωτοβουλία για να βρεθεί χώρος στέγασης, ώστε να περιορισθούν τα έξοδά τους και περισσότερες δυνατότητες διάθεσης των προϊόντων τους στην αγορά.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass