ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Τίμησαν τη μάνα της προσφυγιάς

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2016 0:20

 

Στη μάνα της προσφυγιάς, ήταν αφιερωμένη χθες η γιορτή της μητέρας, στη Λάρισα, που έχει καθιερωθεί εδώ και 34 χρόνια, να γιορτάζεται μπροστά στο άγαλμα της μητέρας, στον λόφο του Φρουρίου, από γυναικεία σωματεία της πόλης μας.

Με τη διοργάνωση φέτος να έχει αναλάβει η Ελληνική Μέριμνα της «Παιδικής Στέγης» Λάρισας, πραγματοποιήθηκε μια πλούσια εκδήλωση που περιλάμβανε εμφάνιση χορωδίας της «Παιδικής Στέγης», έκθεση φωτογραφίας με θέμα της τη μάνα της προσφυγιάς, απαγγελίες ποιημάτων παιδιών των τμημάτων του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών, απαγγελία ποιήματος από την κ. Μερόπη, ανάλογη μουσική επένδυση και στολισμό του χώρου του πάρκου, όπου βρίσκεται το άγαλμα, με δημιουργίες παιδιών της «Παιδικής Στέγης», καθώς και προσφορά ευχητήριων καρτών σε όλες τις μητέρες που συμμετείχαν.

Για τη γιορτή μίλησε η πρόεδρος της Ελληνικής Μέριμνας κ. Αγγέλα Σιτρά, η οποία ανάφερε μεταξύ άλλων: «Αποτιμούμε φόρο τιμής στη μάνα.

Μητέρες που έπλασαν το είναι μας με τη φροντίδα τη στοργή την προσφορά τη θυσία, την αγάπη. Μητέρες! Το λίκνο της ανθρώπινης ιστορίας.

Τιμούμε χωριστά τις μάνες –κουράγιο που αγρυπνούν δίπλα στα άρρωστα και ανίατα παιδιά τους, τις σεισμόπληκτες μάνες, τις μητέρες των χωρών της πείνας, τις μάνες που λιώνουν μπροστά στο εικόνισμα ικετεύοντας να σωθούν τα παιδιά τους από τα ναρκωτικά..., αλλά κυρίως τιμούμε τις πρόσφυγες μάνες, τις Ελληνίδες τις ξεριζωμένες από τις προαιώνιες πατρίδες Ιωνίας, της Καππαδοκίας, της Θράκης, του Πόντου, της Κύπρου..., όλες τις μάνες που στις μέρες μας βιώνουν βία, τον ξεριζωμό και τον άδικο χαμό ανεξάρτητα από χρώμα και θρησκεία, τις περιπλανώμενες πρόσφυγες μάνες που καταφθάνουν στη χώρα μας μετά από ένα αντίξοο ματωμένο ταξίδι. Τιμούμε τις Ελληνίδες μάνες της κρίσης, τις άνεργες, τις κακοπληρωμένες. Τις μάνες που όσο και αν πονούν στέκουν δυνατές! Αυτές που ενθαρρύνουν και εμψυχώνουν τα άνεργα παιδιά τους. Τις μάνες που στέλνουν τα παιδιά τους οικονομικούς μετανάστες στο εξωτερικό, πρόσφυγες κι αυτά...

Τιμούμε όλες τις μάνες με όποιο επίθετο και αν συνοδεύονται...».

Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της μητέρας, από όλους τους συνδιοργανωτές γυναικείους Συλλόγους και συγκεκριμένα την Ελληνική Μέριμνα, το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας, το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών (ΣΕΟ) και τις «Φίλες της Αγάπης» Λάρισας.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass