Όμορφες με τις ευλογίες του Αγίου Όρους

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2016 13:34

Είναι γνωστόν τοις πάσι πως από την αρχή της σύστασης της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας του Αγίου Όρους, απαγορεύεται «η εις την χερσόνησον του Αγίου Όρους είσοδος των θηλέων», λόγω της αφιέρωσης του Όρους στη Θεοτόκο και της διασφάλισης της παρθενίας των μοναχών. Ωστόσο, αυτός ο περιορισμός (γνωστός ως «άβατον») έχει να κάνει αυστηρά με την είσοδο των θηλέων και όχι με την… έξοδο εμπορικών προϊόντων που απευθύνονται σε αυτά και τη ματαιοδοξία τους. Μα δεν είναι η ματαιοδοξία ένα από τα αμαρτήματα, που στέλνει στο πυρ το εξώτερον τα θήλεα που υποκύπτουν σε αυτό;

Τώρα όχι πια, αφού η μοναδική στον κόσμο Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία με τις 20 ιερές Μονές, αποφασίζει μεγαλόθυμα να ρίψει ύδωρ στον οίνο της, ευλογώντας κρέμες, αρώματα, αντικυτταριτιδικά και άλλα μέχρι πρότινος σκευάσματα του διαβόλου.

Εξάλλου, όταν η σύνθεσις τοιούτων σκευασμάτων βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε βότανα που εκφύονται σε άγια εδάφη, ενώ για την παρασκευή τους εργάζονται -κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της Θεομήτορος- πρώην επιστήμονες που έχουν εγκαταλείψει τα κόσμια για να αφοσιωθούν στο μοναστικό βίο, η ματαιοδοξία λαμβάνει συγχωροχάρτι.

Αν διάγετε λοιπόν βίον ασκητικόν (ανήκετε δηλαδή σε εκείνα τα θήλεα που αποτάσσονται μετά βδελυγμίας την τρυφηλή, αντιχριστιανική ζωή στην οποία μας καλούν οι σειρήνες της σύγχρονης κοσμετολογίας), τώρα μπορείτε να ενδώσετε άφοβα στις χαρές της κοσμικής ζωής και να αφεθείτε σε μέχρι πρότινος απαγορευμένες ναρκισσιστικές απολαύσεις, όπως αυτές των καλλυντικών περιποιήσεων.

Πηγή: womantoc.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass