Στα 63 της χρόνια έγινε για πρώτη φορά μητέρα

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2016 22:28

Μητέρα έγινε για πρώτη φορά στα 63 της χρόνια γυναίκα στην Αυστραλία μετά από πολλές ώρες αγωνίας και απογοήτευσης. Την πρώτη ημέρα του Αυγούστου έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο από την πρώτη στιγμή της άφιξής του σκόρπισε χαμόγελο και αισιοδοξία.

Η 63χρονη γέννησε σε 34 εβδομάδες με καισαρική τομή έχοντας σε όλη αυτή την προσπάθεια και τον ανηφορικό δρόμο δίπλα της τον 78χρονο σύντροφό της.Συνέλαβε, μετά από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες, χρησιμοποιώντας έμβρυο από άλλο δότη. Αυτή τη στιγμή η 63χρονη αναρρώνει με την κόρη της, επιθυμεί όμως να μην λάβει έκταση η υπόθεσή της ώστε το όνομα εκείνης και του συντρόφου της να μην δουν το φως της δημοσιότητας.

Παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε το 2010 στην Αυστραλία όταν μια 60χρονη γέννησε το πρώτο της παιδί.Σε διαφορετική ήπειρο, η 66χρονη Αντριάνα Ιλιέσκου, από την Ρουμανία, κατέρριψε τα ρεκόρ καθυστερημένης μητρότητας όταν το 2005 έγινε μητέρα. «Οι υπεύθυνες κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης αρνούνται τη θεραπεία σε γυναίκες άνω των 53 ετών, ηλικία που σηματοδοτεί το τέλος της φυσικής εγκυμοσύνης», αναφέρει στην εφημερίδα Herald Sun, ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μόνας, Γκαμπ Κόβαξ.

«Αυτό το παιδί θα χρειάζεται φροντίδα μετά από 20 χρόνια και δεν είναι σίγουρο εάν θα μπορεί να την έχει. Τα σώματά μας δεν είναι φτιαγμένα για να αναπαράγουν παιδιά στα 60 χρόνια», προσθέτει ο καθηγητής μιλώντας για έλλειψη υπευθυνότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass