Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φεστιβάλ Βενετίας: Η διαχρονική γοητεία της Μόνικα Μπελούτσι

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2016 15:35

Η ταινία «Na Mlijecnom Putu» (On The Milky Road) του Εμίρ Κουστουρίτσα - στην οποία ο Σέρβος σκηνοθέτης συμπρωταγωνιστεί με την Μόνικα Μπελούτσι - παρουσιάστηκε ως τελευταία συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ και αντιμετωπίστηκε με χλιαρές κριτικές.

Η Ιταλίδα σταρ Μόνικα Μπελούτσι βάδισε στο κόκκινο χαλί του 73ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας ελαφρώς μακιγιαρισμένη, με την αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας που ξέρει πως όσο μεγαλώνει, μεγαλώνει όμορφα, μαγεύοντας το κοινό.

Ντυμένη με την υπογραφή του αγαπημένου της σχεδιαστικού διδύμου Dolce & Gabbana, η 52χρονη ηθοποιός λάνσαρε με τον δικό της, μοναδικό τρόπο ένα περιδέραιο Cartier με πλούσιες σειρές από διαμάντια και μαργαριτάρια, κόστους πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπήρχαν πέντε σωματοφύλακες, οι οποίοι είχαν ως αποστολή να το προστατεύουν από απόσταση.
Η Μόνικα Μπελούτσι, στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας, μίλησε για την αγάπη, το σεξ και την ηλικία: «Οι ήρωες της ταινίας δεν έχουν τίποτα να χάσουν, δεν είναι πια νέοι και πιστεύουν στην αγάπη, ότι κάτι μαγικό μπορεί ακόμη να συμβεί. Πρέπει να σκεφτόμαστε πως η αγάπη και η σεξουαλικότητα είναι θέμα ενέργειας... Για πρώτη φορά, ο ρόλος μου στην ταινία είναι ο ρόλος μιας γυναίκας που είναι σέξι, που ερωτεύεται ενώ είναι μια ώριμη γυναίκα με ρυτίδες. Αυτό είναι ένα νέο κόνσεπτ για το σινεμά, για το οποίο είμαι πολύ ευτυχισμένη».
Ο Κουστουρίτσα επέστρεψε στο παλαιότερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ του κόσμου με το «Na Mlijecnom Putu», την ιστορία ενός γαλατά που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου ενός πολέμου, που δεν διευκρινίζεται για ποιον ακριβώς πρόκειται, η ζωή του οποίου ανατρέπεται από την άφιξη μια μυστηριώδους Ιταλίδας. Η ταινία συγκαταλέγεται στις είκοσι ταινίες που διεκδικούν τον Χρυσό Λέοντα. Είναι η πρώτη του σε διάστημα εννέα ετών, ενώ χρειάστηκε σχεδόν τέσσερα χρόνια για να την ολοκληρώσει.
«Θέλω να βρεθώ εκτός αυτής της ανταγωνιστικής κινηματογραφικής ζωής όπου είναι σημαντικό το εάν θα νικήσεις ή όχι» είπε ο Σέρβος δημιουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι η όλη εμπειρία δημιουργεί πολύ άγχος και στρες. «Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα κάνω άλλες νέες ταινίες, όχι όμως άλλο ανταγωνισμό» υπογράμμισε.
«Την ονομάζω πολιτική μου δήλωση καθώς έχω αναμείξει δύο βασικούς δημιουργούς της ανθρώπινης ζωής: την αγάπη και τον πόλεμο» επισήμανε ο σκηνοθέτης, υπογραμμίζοντας ότι νιώθει θλίψη βλέποντας ανθρώπους να συνεχίζουν να σκοτώνονται σε συρράξεις, είκοσι χρόνια μετά τον πόλεμο στα Βαλκάνια. «Ο πόλεμος έχει γίνει σχεδόν μεταφυσικός» κατέληξε μιλώντας για τη νέα του δημιουργία.
Ο Εμίρ Κουστουρίτσα κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 1981 με την ταινία «Θυμάσαι τη Ντόλυ Μπελ;» (Do You Remember Dolly Bell?), σε ηλικία μόλις 27 ετών.Ο πολυπράγμων δημιουργός δηλώνει ότι τώρα θέλει να επικεντρώσει την ενέργειά του στην καλλιέργεια βιολογικών φρούτων και στο να φτιάχνει χυμούς στη φάρμα του.