Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσσαλός ιερέας στις ΗΠΑ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2016 9:05

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις Η.Π.Α. την περασμένη εβδομάδα είχε μεταξύ άλλων την ευκαιρία και τη χαρά να επισκεφτεί τον πάτερ Βασίλειο Τσουρλή, που λειτουργεί στην Ενορία του Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, ο οποίος έχει καταγωγή από την Θεόπετρα Καλαμπάκας Θεσσαλίας!

Ο πρόεδρος και η συνοδεία του δέχτηκαν την ζεστή και εγκάρδια φιλοξενία τόσο του π. Βασιλείου όσο και των ξενιτεμένων Ελλήνων στα πλαίσια του ενοριακού ελληνικού πανηγυριού που επί 40 χρόνια περίπου έχει γίνει θεσμός στον Δήμο του Charlotte! Στην περιοχή διαμένουν γύρω στους 15.000 Έλληνες και ο κ. Διαμαντής Γκίκας συνάντησε και γνώρισε αρκετούς Θεσσαλούς συμπατριώτες! Αξίζει να σημειωθεί ότι το πανηγύρι στο Charlotte διαρκεί τέσσερεις μέρες και δέχεται πολλούς επισκέπτες τόσο Έλληνες της ομογένειας όσο και άλλων εθνικοτήτων.

Ο πρόεδρος προσκάλεσε τον πάτερ Βασίλειο να παρευρεθεί στο 12ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης που θα διοργανωθεί στο Μπίλεφελντ στις 22 Οκτωβρίου 2016 και που είναι αφιερωμένο στους Θεσσαλούς Ιερείς που λειτουργούν σε ενορίες της Ευρώπης!