Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποδηλατοδράση για το κλίμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2016 18:30

Στο πλαίσιο του 7ου Athens Bike Festival που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το τριήμερο 16-18/09, η Greenpeace διοργανώνει για ακόμη μια φορά το Solar Ride, την ετήσια ποδηλατοδράση της αφιερωμένη στον σπουδαιότερο και ανεξάντλητο φυσικό πόρο που έχει η χώρα μας: την ηλιακή ενέργεια.

Η ποδηλατοβόλτα στους δρόμους της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου με αφετηρία την κεντρική αυλή της Τεχνόπολης στο Γκάζι και ώρα εκκίνησης στις 10.30 το πρωί. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και θα καταλήξει και πάλι στην Τεχνόπολη, στο χώρο του Athens Bike Festival.

Aξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα (18/09) η ποδηλατοδράση Solar Ride θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Greenwave Festival. Το Solar Ride θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Πάρκο δίπλα στο Θέατρο Κήπου στις 11.00 το πρωί.

Σκοπός της δράσης είναι η στροφή της Ελλάδας προς την ηλιακή οικονομία, ώστε κάθε νοικοκυριό να παράγει τη δική του ενέργεια από τον ήλιο, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να εξοικονομηθούν δισεκατομμύρια ευρώ από εισαγωγές καυσίμων και το σημαντικότερο: η προστασία των επόμενων γενιών από μία κλιματική κρίση.