Γιουροβιζιον - ολόγος και με πτυχίο!

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2016 14:32

«Ειδικοί» και λάτρεις της Eurovision υπάρχουν πολλοί. Τώρα όμως, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καθίσουν και σε φοιτητικά έδρανα για να σπουδάσουν το αγαπημένο τους αντικείμενο.

Το Πανεπιστήμιο της Μάλτας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μία ενότητα σπουδών σχετική με τον διαγωνισμό τραγουδιού, από το επόμενο εξάμηνο, με τον τίτλο «Interpreting Music Culture: Multimodality, MTV & Eurovision».

Στόχος της ενότητας είναι η ανάλυση, σε πολλά επίπεδα, της Eurovision, λαμβάνοντας υπόψη ότι περιλαμβάνει η «κουλτούρα MTV», όπως βίντεο κλιπ και ιστοσελίδες για τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ολοένα και περισσότεροι μελετητές στρέφουν την προσοχή τους στη Eurovision. Μία από τις παλαιότερες και πιο γνωστές ακαδημαϊκές μελέτες για τον διαγωνισμό τραγουδιού, δημοσιεύτηκε το 1992 από τους Ντανιέλ Νταγιάν και Έλιχου Κατζ. Η έρευνα αυτή επικεντρώθηκε σ’ αυτό που ονομάζεται Media Events, και σύμφωνα με τους Νταγιάν και Κατζ πρόκειται για ένα μουσικό γεγονός που χαρακτηρίζεται ως «διακοπές μαζικής επικοινωνίας». Τέτοια προγράμματα, υποστηρίζουν οι δύο μελετητές, επιτρέπουν στους τηλεθεατές να αισθάνονται μέρος της παράστασης κάτι που δίνει στον διαγωνισμό έναν ιστορικό σεβασμό.

Πηγή: iefimerida.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass