Ένα ορφανό κοάλα μαθαίνει τη ζωή χάρη σε μια κούκλα-μητέρα

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2016 18:59

Ένα μωρό κοάλα που έχασε τη μητέρα του σε τροχαίο δυστύχημα βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά μιας χνουδωτής κούκλας που το βοηθά να ξεπεράσει το σοκ της απώλειας και να μάθει πώς να ζει ανεξάρτητο.

Η μητέρα του Σέιν, ενός κοάλα ηλικίας 9 μηνών, σκοτώθηκε πρόσφατα από ένα αυτοκίνητο στο Κουίνσλαντ, στην ανατολική Αυστραλία. Τη στιγμή του δυστυχήματος το μωρό ήταν γατζωμένο στην πλάτη της μητέρας και εκτοξεύτηκε σε απόσταση 20 μέτρων. Όταν το βρήκαν οι σωτήρες του, δεχόταν ήδη επίθεση από κοράκια.

Ο Σέιν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Άγριων Ζώων, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του Στιβ Ίργουιν, του πασίγνωστου "κροκοδειλάκια" που σκοτώθηκε πριν από μια δεκαετία.

Οι κτηνίατροι που ανέλαβαν το μωρό εξήγησαν ότι ξεπερνά τα προβλήματά του και μαθαίνει πώς να είναι ανεξάρτητο χάρη σε μια κούκλα κοάλα, στην οποία γατζώνεται όπως θα έκανε και αν ήταν με τη μητέρα του. "Ο Σέιν δεν τραυματίστηκε στο δυστύχημα. Όμως πρέπει να αντιμετωπίσει την απώλεια της μητέρας και να πάρει πολύτιμα μαθήματα για να μπορέσει να ζήσει ανεξάρτητος στην άγρια φύση", είπε η διευθύντρια του ιδρύματος, Ρόζι Μπουθ.

Το Νοσοκομείο Αγρίων Ζώων νοσηλεύει κάθε μήνα 70-80 κοάλα. Τα μαρσιποφόρα αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την κλιματική αλλαγή, το φυσικό τους περιβάλλον χάνεται σταδιακά ενώ πέφτουν επίσης θύματα σκύλων και αυτοκινήτων. Όταν έφτασαν οι πρώτοι Βρετανοί άποικοι στην Αυστραλία, το 1788, ο πληθυσμός των κοάλα ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια. Καθώς συνήθως ζουν κρεμασμένα σε κλαδιά δέντρων, είναι δύσκολο να καταγραφεί ο ακριβής αριθμός τους όμως υπολογίζεται ότι το 2012 υπήρχαν στη χώρα περίπου 330.000 κοάλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass