Γιατί τα μοντέλα δεν χαμογελούν στις πασαρέλες;

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2016 16:59

Όλοι έχουμε δει επιδείξεις μόδας με αντρικά και γυναικεία μοντέλα να φοράνε υπέροχες δημιουργίες και να περπατάνε στην πασαρέλα. Και σίγουρα όλοι έχουμε παρατηρήσει πως τα μοντέλα είναι άκεφα, αγέλαστα και… μουτρωμένα!

Μα είναι δυνατόν να μη γελάνε; Δεν περνάνε καλά; Γιατί είναι μελαγχολικά; Η απάντηση δεν βρίσκεται σίγουρα στην ψυχολογία τους ούτε στο γεγονός ότι όλα τους πηγαίνουν στραβά! Στην πραγματικότητα φταίει ο καταναλωτής που τα όμορφα κορίτσια και αγόρια δεν γελάνε στην πασαρέλα.

Σύμφωνα με την ψυχολογία του καταναλωτή, λοιπόν, όσο πιο χαρούμενο φαίνεται σε μια διαφημιστική καμπάνια ένα μοντέλο τόσο πιο προσιτό θεωρείται το brand που διαφημίζει. Αντίθετα, όσο πιο απόμακρο ύφος έχει τόσο πιο πολυτελές και επιθυμητό δείχνει το brand στα μάτια του καταναλωτή. Είναι ζήτημα prestige, το οποίο στο χώρο της μόδας συνδέεται με το σνομπ ύφος και το έντονο attitude.

Όσο για τις πασαρέλες; Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που η Helena Christensen, η Linda Evangelista και η Claudia Schiffer όργωναν τα catwalks χαμογελώντας, άλλοτε σαγηνευτικά και άλλοτε κοριτσίστικα. Από το 2007 και μετά τα μοντέλα λαμβάνουν από τους σχεδιαστές σαφή εντολή να είναι σοβαρές και ανέκφραστες. Ο βασικός λόγος; Ένα ζεστό χαμόγελο μπορεί να κλέψει την παράσταση ακόμη και από το πιο εντυπωσιακό, περίτεχνο ρούχο. Εκείνος που το σχεδίασε δεν θέλει να συμβεί αυτό.

Πηγή: perierga.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass