Τιμή στις γυναίκες των μαχών του 1940

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2016 19:33

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με αφορμή την επέτειο τη; 28ης Οκτωβρίου, σε ανακοίνωσή της θυμίζει τις γυναίκες που ήταν μπροστάρισσες στις μάχες που έδωσε ο λαός μας στις πολεμικές αναμετρήσεις της δεκαετίας του 1940 και αναφέρει:

«Ήταν αυτές που μαζί με τους άντρες των λαϊκών οικογενειών στις 28 Οκτώβρη του 1940 είπαν το ΟΧΙ στους Ιταλούς εισβολείς. Δεν το είπε ο δικτάτορας Μεταξάς, όπως το παρουσιάζουν τα σχολικά βιβλία που διαβάζουν τα παιδιά μας. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να το κάνει αυτό ένα δικτατορικό καθεστώς που από τον Αύγουστο του 1936 έστελνε στα ξερονήσια και τις φυλακές τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες και τους δολοφονούσε; Που έφτιαξε τη φασιστική νεολαία της ΕΟΝ στην οποία υποχρέωνε με το ζόρι να ενταχτούν μαθητές και μαθήτριες; Που έκαιγε τα προοδευτικά βιβλία μπροστά στα μάτια των μικρών μαθητών, ακολουθώντας κατά γράμμα τις μεθόδους των Ναζί; 

Όμως αυτά φαίνεται ότι είναι περιττά ιστορικά στοιχεία για τα σχολικά βιβλία, όπως και το ότι ο λαός μας ήταν αυτός που έδωσε τη μάχη ενάντια στον ιταλικό αρχικά και στη συνέχεια στο γερμανικό φασισμό, με την εισβολή των Γερμανών κατακτητών στη χώρα μας. Ο λαός μας ήταν αυτός που μέσα από την ΕΑΜική Αντίσταση νίκησε στο τέλος, έστω και αν δεν τον άφησαν να χαρεί αυτή του τη νίκη για την οποία έδωσε 600.000 νεκρούς.
Όπως τότε λοιπόν, έτσι και σήμερα οι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να ορίσουν τη ζωή μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναμένει με ιδιαίτερη περηφάνια την επικείμενη επίσκεψη του Ομπάμα, του ηγέτη των αρχιμακελάρηδων των λαών. Όμως οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, όπως τότε, έτσι και τώρα, λένε το δικό τους αγωνιστικό ΟΧΙ στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεών τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1