Μήπως ο νέος πλανητάρχης δεν ξέρει να διαβάζει;

Δημοσίευση: 09 Νοε 2016 22:13

Ένα παλιό αξίωμα της κωμωδίας λέει πως «αν θες να πεις κάτι πολύ σοβαρό, τότε παρουσίασε το με αστείο τρόπο».

Μεταξύ λοιπόν (πολύ) σοβαρού και (καθόλου) αστείου, η αμερικανίδα κωμικός Σαμάνθα Μπι υποστηρίζει πως ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου είναι… αναλφάβητος.

Ναι, καλά διαβάσατε: ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ξέρει να διαβάζει και φυσικά ούτε να γράφει. Και υπάρχουν (;) και αρκετά πειστήρια γι’ αυτό, σύμφωνα με την δημοφιλή κωμικό και παρουσιάστρια.

Σύμφωνα λοιπόν με ένα οκτάλεπτο σκετσάκι της Μπι που μεταδόθηκε πριν μερικές ημέρες κι έκτοτε έχει κάνει τον διαδικτυακό γύρο των ΗΠΑ, ο Τραμπ πολλάκις έχει βρεθεί στη δύσκολη θέση να πρέπει να διαβάσει κάτι που του έχουν φέρει μπροστά του και πάντα απαντάει με υπεκφυγές του τύπου «δεν έχω τα γυαλιά μου».

Όπως λόγου χάρη στην πρόσφατη κατάθεση του Τραμπ σε δικαστήριο της Ατλάντα, για μια από τις (πολλές) μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εναντίον του για διάφορες αιτίες.

Όπως βλέπουμε και στην αρχή του παρακάτω βίντεο, όταν ο Τραμπ βρέθηκε ενώπιον της δικαστού στις 16 Ιουνίου και του παρουσιάστηκε ο φάκελος με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων, του ζητήθηκε «να διαβάσει κάτι από την σελίδα 23D».

«Δεν έχω τα γυαλιά μου», είπε με το γνωστό του αλαζονικό, μπλαζέ υφακι ο Τραμπ, ενώ ο δικηγόρος του δίπλα έκανε ένσταση, βγάζοντας τον από τη δύσκολη θέση και λέγοντας στη δικαστή «δεν είναι δουλειά του [Τραμπ] να διαβάσει, είναι χρέος του συνηγόρου».

«Τα σημάδια πως ο Τραμπ δεν ξέρει να διαβάζει ήταν μπροστά μας όλον αυτόν τον καιρό», προσθέτει η Μπι, προσκομίζοντας ως πριστήριο [στο 3:52 του βίντεο] ακόμη και πλακάτ που έχουν αναρτηθεί σε συγκεντρώσεις του που αναγράφουν «ο Τραμπ δεν ξέρει να διαβάζει».

Και το ερώτημα είναι; Πως γράφει τις αναρτήσεις του στο Twitter και το Facebook; Εδώ η απάντηση είναι εύκολη: υπάρχει ένας στρατός από υπαλλήλους που αναρτούν «αυτά που τους φωνάζω από το γραφείο μου», όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο Τραμπ στο 4:03 του βίντεο.

Ακόμη και η ίδια του η υπογραφή, λέει η κωμικός, είναι ένα μπακαλίστικο ορνιθοσκάλισμα που θα έκανε κάποιος που δεν μπορεί να κρατήσει το στυλό του όρθιο.

Και φυσικά, το πιο τρανταχτό επιχείρημα όλων: το γεγονός πως επαίρεται επειδή «δεν χρησιμοποιεί ποτέ ότοκιου» [τηλεϋποβολέα δηλαδή, για να του υπενθυμίζει τι πρέπει να πει στις δημόσιες συγκεντρώσεις του], όπως κάνουν οι αντίπαλοι του.

«Δεν πιστεύω σε συσκευές όπως το ότοκιου», έχει δηλώσει επανειλημμένα, αποπροσανατολίζοντας το κοινό του που θεωρεί πως αυτό συμβαίνει επειδή «μιλάει από καρδιάς και ειλικρινά», ενώ στην πραγματικότητα είναι –ίσως- ένας αναλφάβητος που –πιθανώς- να μην έχει τελειώσει καν εξατάξιο δημοτικό…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1