Οργή για «προφήτη» που ψεκάζει πιστούς με εντομοκτόνο

Δημοσίευση: 21 Νοε 2016 22:59

Νοτιοαφρικανός που αυτοχαρακτηρίζεται «προφήτης» λέει ότι ψεκάζει τους πιστούς με εντομοκτόνο στο πρόσωπο για να τους... θεραπεύσει, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και την οργή της εταιρείας που παράγει τα συγκεκριμένα εντομοκτόνα.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο Facebook, στη σελίδα της Εκκλησίας της Γενικής Συνέλευσης του Όρους Σιών (MZGA) ο Λεθέμπο Ραμπαλάγκο, ο επονομαζόμενος και «Ντετέκτιβ», ψεκάζει με εντομοκτόνο το πρόσωπο, τον λαιμό και τα πόδια νεαρών ανδρών και γυναικών.

Οι πιστοί έχουν κλειστά τα μάτια και αντιδρούν κάνοντας μορφασμούς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή εφημερίδα Times ο «προφήτης» ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε το εντομοκτόνο την Παρασκευή σε μια «λειτουργία» στο Μογκοπόνγκ, στην επαρχία του Λιμπόπο. «Ήρθαν άνθρωποι που έφεραν τραύματα. Τους ψεκάσαμε με το εντομοκτόνο και θεραπεύτηκαν» είπε.

«Λέμε ότι με τον Θεό όλα είναι πιθανά [...] Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οτιδήποτε, αρκεί να πιστεύουμε ότι θα θεραπεύσει τους ανθρώπους. Όλα στη Γη ανήκουν στον Θεό. Η βενζίνη ανήκει στον Θεό. Το Doom [το εντομοκτόνο] ανήκει στον Θεό» υποστήριξε.

Η εταιρεία Tiger Brands που παρασκευάζει το Doom εξέφρασε αμέσως την οργή της για αυτή τη χρήση του προϊόντος της. «Θεωρούμε αυτήν την πρακτική εξαιρετικά ανησυχητική» ανέφερε η εταιρεία, υπογραμμίζοντας ότι «είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιείται το Doom αλλά και οποιοδήποτε άλλο εντομοκτόνο στο πρόσωπο των ανθρώπων».

«Το Doom παρασκευάζεται για να σκοτώνει έντομα. Η χρήση του για άλλους σκοπούς είναι επικίνδυνη για την υγεία» προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι θα επικοινωνήσει με τον «προφήτη» για να του ζητήσει να σταματήσει αυτές τις... θεραπείες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1