ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η ζωή και η δράση του Συλλόγου γυναικών Αγιάς

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2016 16:15
Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς στη διάρκεια περσινής εκδήλωσης-βράβευσης από τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρα Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς στη διάρκεια περσινής εκδήλωσης-βράβευσης από τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρα

Αγαπητή «Ελευθερία»

Στην καλλίμορφη νύφη του Κισσάβου, την πανέμορφη Αγιά οι γυναίκες το 1995 εξωθήθησαν από τον έντονο δυναμισμό, την πηγαία ενεργητικότητα, και την θαυμάσια ευαισθησία τους να πάρουν πρωτοβουλία και να αποφασίσουν την σύσταση ακραιφνούς γυναικείου συλλόγου με την επωνυμία «Σύλλογος Γυναικών Αγιάς». Ο Σύλλογος γυναικών έχει 220 ενεργά μέλη και Δ.Σ. επταμελές.

Μέχρι σήμερα υπηρέτησαν ως Πρόεδροι οι κυρίες Φανή Πολυμέρου, Γεωργία Ντελή, Φανή Τόλη - Ντακούλα, Μαίρη Κατσανίκου και Βαΐτσα Παπακώστα. Όλες οι επικεφαλής του Συλλόγου συνέβαλαν στο να επιζήσει ο Σύλλογος επί 21 χρόνια και να εμφανίσει πλούσια δράση και αξιόλογη κοινωνική προσφορά. Η τωρινή Πρόεδρος Βαΐτσα Παπακώστα με υπευθυνότητα, μαχητικότητα και ανιδιοτέλεια διοικεί το Σύλλογο καίτοι έχει οικογενειακές υποχρεώσεις, εργάζεται για να ενισχύσει το οικογενειακό εισόδημα, βοηθούμενη από τα δραστήρια και δυναμικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία είναι: Μπαρμπάτση Μάρω, Δανιήλ Αντωνία, Αρμέντχου Ευαγγελία, Κοκκάλα Πόπη, Λίγδα Ειρήνη και Γκαρανέ Αικατερίνη. Θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφερθώ στην ολοπρόθυμη και ενεργή συμπαράσταση των μελών του Συλλόγου και των γυναικών της Αγιάς.

Η ίδρυση του Συλλόγου των γυναικών δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή τους, την πλήρη απελευθέρωση τους, από κάθε έλεγχο και παρέμβαση των ανδρών.

Έχουν το δικό τους όραμα, τρέφουν φωτεινές ελπίδες και εκπέμπουν τα δικά τους μηνύματα αισιοδοξίας, καλύτερης ζωής και ευημερούσας κοινωνίας. Αφουγκράστηκαν τις απελπισμένες κραυγές των παιδιών, των ανέργων, των φτωχών και των ανθρώπων που υποφέρουν και πονούν.

Η Πρόεδρος, το Δ.Σ και τα μέλη του Συλλόγου για να βοηθήσουν το «Χαμόγελο του Παιδιού» που φροντίζει και προστατεύει τις τρυφερές και παιδικές ψυχές, κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 56 μεγάλα χαρτοκιβώτια με ρούχα και τρόφιμα. Οι Αγιώτισσες εκδήλωσαν τη μητρική τους στοργή και έδειξαν τη μητρική τους θαλπωρή στις πονεμένες παιδικές ψυχές. Ο μεγάλος συγγραφέας Μπαλζάκ έγραφε: «Η ζωή της γυναίκας είναι πόνος, αγάπη και αφοσίωση». Ο Σύλλογος προσέφερε στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αγιάς, τρόφιμα για να ανακουφισθούν οικονομικά ανήμποροι πολίτες των γυναικών του Συλλόγου.

Έγραφε ο μεγάλος και ευαίσθητος Βίκτωρ Ουγκώ: «Να τα τρία κοινωνικά προβλήματα, η εξαθλίωση των ανδρών από τη φτώχεια, η κατάπτωση των γυναικών από την πείνα και ο αφανισμός της νιότης από τη φυσική και πνευματική νύχτα».

Η διοίκηση του Συλλόγου επινόησε την έξυπνη, εντυπωσιακή και θαυμάσια ιδέα, η οποία συνίστατο στο εξής. Μια μεγάλη ομάδα γυναικών περίπου τις 100 - 150 να προσέρχονται κάθε μήνα σ’ ένα καφέ - σε μια καφετέρια δηλαδή 12 φορές το χρόνο επισκέπτονται οι γυναίκες τις υπάρχουσες καφετέριες για να τις ενισχύσουν οικονομικά και να τις βοηθήσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, δεδομένου ότι απασχολούν εργατικό προσωπικό και συμβάλουν στην οικονομική κίνηση της αγοράς. Η αξιέπαινη κίνηση των γυναικών να στηρίξουν τα δυσπραγούντα καφέ, τους εργαζόμενους και να κρατήσουν ζωντανή την αγορά, μας δημιουργεί ευχάριστη έκπληξη και θαυμασμό.

Αποτελεί ευαίσθητη και υπεύθυνη εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης σε καιρούς χαλεπούς και πέτρινους. Οι γυναίκες προστρέχουν σε βοήθεια και ηθική συμπαράσταση σε άτομα και συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε επιτακτικές ανάγκες και ανυπέρβλητες βιοτικές δυσχέρειες. Είναι η έσχατη φτώχεια, που αποκαλείται κοινωνική αθλιότητα, την αντιμετωπίζει η διοίκηση του Συλλόγου με διακριτικό τρόπο, προσφέρουσα την ευγενική κοινωνική αλληλεγγύη αφού η πολιτεία και η εκάστοτε Κυβέρνηση δεν συγκινείται από τη δυστυχία, τον πόνο και την απελπισία των συμπολιτών μας. Εκείνοι που ασκούν την εξουσία δεν έχουν ευαισθησία και ανθρωπιά, γιατί σύμφωνα με τον Αριστοτέλη είναι άγρια θηρία και κατασπαράζουν τους ανέργους, τους πτωχούς και τους μη έχοντες φροντίζουν όμως για τους ημετέρους και τα μικροκομματικά συμφέροντα τους.

Η όμορφη ανθρώπινη συμπεριφορά των γυναικών της Αγιάς αποτελεί την κοινωνική αλληλεγγύη που είναι ηθική, αγάπη, αδελφοσύνη, δικαιοσύνη σύμφωνα με τον ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝ. Οι Αγιώτισσες του Συλλόγου βοηθούν τον δήμο Αγιάς και τους αθλητικούς ομίλους, όταν οργανώνουν εκδηλώσεις. Η παρουσία και η προσφορά τους συμβάλλουν στην επιτυχία των εκδηλώσεων και συμμετέχουν στην παραγωγή κοινωνικού οφέλους, που αναδύεται από τις δημοτικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Η διοίκηση του Συλλόγου επέδειξε ενδιαφέρον για ζητήματα υγείας κάλεσε για ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού της Αγιάς γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, καρδιολόγο, ψυχολόγο, γυναικολόγο και γιατρό για να τις ενημερώσει για τις πρώτες βοήθειες. Έδειξαν θερμό ενδιαφέρον για το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία.

Η διοίκηση οργανώνει κάθε χρόνο οχτώ (8) εκδρομές και απογευματινά για την ψυχαγωγία και την ξεκούραση των γυναικών.

Ο Σύλλογος γυναικών έχει πλούσια δράση και αξιόλογη κοινωνική προσφορά, η παρουσία του είναι ενεργή, δραστήρια, μαχητική, αποτελεσματική και εντυπωσιακή. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και οι γυναίκες που με το έργο και την δράση τους καταξιώνονται ως άνθρωποι, είναι ικανές από μόνες τους εκ του μηδενός να επιτύχουν το παν, όπως γράφει ο διάσημος συγγραφέας Ντοστογιέφσκι.

Προσωπικά εκφράζω τη βαθειά μου εκτίμηση και το σεβασμό στην προσφερόμενη κοινωνική αλληλεγγύη από τον Σύλλογο Αγιάς που είναι αποτέλεσμα του εσωτερικού κάλλους, της ανθρωπιάς, της καλοσύνης και της αγάπης τους.

Γιάννης Θεούλης, επίτιμος δικηγόρος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass