Εφαρμογή στο κινητό βρίσκει παπά…για να εξομολογηθείτε

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2016 16:38

Νιώθετε μια ξαφνική ακατάσχετη ανάγκη να εξομολογηθείτε τις αμαρτίες σας, αλλά επειδή δεν είστε εξοικειωμένοι με τις μετάνοιες, δεν έχετε ιδέα που θα βρείτε παπά και μάλιστα κοντά. Μην ανησυχείτε: μια νέα εφαρμογή στο κινητό σας μπορεί να σας ανοίξει τον δρόμο προς τη σωτηρία της ψυχής σας.

Την πρωτοποριακή ιδέα είχε ένας καθολικός ιερωμένος, ο Ισπανός πατήρ Ρικάρδο Λατόρε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Μια δοκιμαστική έκδοση (beta) της εφαρμογής, που εμφανίσθηκε τον Σεπτέμβριο, έγινε ήδη πολύ δημοφιλής και την έχουν «κατεβάσει» στα κινητά τους πολλές χιλιάδες χρήστες.

Η εφαρμογή Confessor GO (Εξομολογητής) εντοπίζει τη θέση του χρήστη και του δείχνει τις τοποθεσίες των πλησιέστερων εξομολόγων ιερέων, καθώς και την καλύτερη διαδρομή προς αυτούς.

Επιπλέον, ενημερώνει τον χρήστη με ορισμένα πληροφοριακά στοιχεία για τον κάθε εξομολόγο, όπως το όνομα, την ηλικία του και την εμπειρία του (πότε χειροτονήθηκε). Με την ευκαιρία, θυμίζει στον υποψήφιο εξομολογούμενο μερικά βασικά πράγματα που μπορεί να έχει ξεχάσει, όπως τις Δέκα Εντολές (ώστε να θυμηθεί έγκαιρα κάποια αμαρτία που μπορεί να είχε φροντίσει να ξεχάσει...).

Όποιος ιερέας επιθυμεί, δηλώνει το όνομά του και μπαίνει στον κατάλογο των διαθέσιμων ιερέων της εφαρμογής, κάτι που έχουν κάνει περίπου 100 ιερείς μέχρι σήμερα.

Ο δημιουργός της εφαρμογής πατήρ Λατόρε αισιοδοξεί ότι η εφαρμογή θα έχει μεγάλη επιτυχία και στις πολλές ισπανόφωνες και καθολικές χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ήδη πολλοί ιερείς από αυτές τις χώρες, που έμαθαν για την εφαρμογή, ζητούν να ενταχθούν στον κατάλογό της.

Μένει να φανεί κατά πόσο η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει και στην αναζωπύρωση της πίστης, καθώς έξι στους δέκα Ισπανούς (59,3%) παραδέχθηκαν σε έρευνα προ ημερών ότι «σχεδόν ποτέ» δεν παρακολουθούν τη θεία λειτουργία, ενώ μόνο 15% πηγαίνουν στην εκκλησία καθημερινά. Αλλά ίσως ακριβώς γι αυτό, με τόσες ενοχές απιστίας, ουκ ολίγοι «πιστοί» μπορεί να νιώθουν την ανάγκη μιας εξομολόγησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass