Επιστημονικές συμβουλές για το τέλειο δώρο!

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2016 17:00

Αν αγχώνεστε τι δώρα θα αγοράσετε ενόψει των γιορτών, μπορείτε να λάβετε υπόψη σας μερικές επιστημονικές συμβουλές, που βασίζονται σε μελέτες κοινωνικών επιστημόνων και ψυχολόγων, οι οποίοι έχουν αναλύσει μέσα από παρατηρήσεις και πειράματα πώς οι άνθρωποι αντιδρούν στα δώρα που τους κάνουν και πώς διαμορφώνουν τις προτιμήσεις τους.

Ακολουθούν μερικές τέτοιες συμβουλές, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», που μπορείτε να βρείτε χρήσιμες:

- Δεν χρειάζεται να κουράζεστε υπερβολικά, ψάχνοντας για ώρες και αναζητώντας το κατάλληλο δώρο για τον κατάλληλο άνθρωπο. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ικανοποιηθούν και με ένα δώρο που αγοράσατε στα γρήγορα (αν είναι ακριβούτσικο, ακόμη καλύτερα).
- Μην ψάχνετε να βρείτε το «γουάου» δώρο που θα κάνει τη μεγάλη εντύπωση τη στιγμή που το δίνετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δίνουν τόση σημασία στη στιγμή που παίρνουν το δώρο, όσο στη χρησιμότητα ή στην αξία του σε βάθος χρόνου.
- Δεν είναι ανάγκη να αναζητάτε το ξεχωριστό και άκρως εξατομικευμένο δώρο. Το ίδιο ακριβώς καλό δώρο μπορεί να δοθεί εξίσου σε περισσότερους ανθρώπους (αρκεί να μη το μάθουν!)
- Όσα πιο πολλά δώρα διαλέγετε, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να κάνετε λάθη. Αν βρείτε ένα που φαίνεται εντάξει, μη διστάσετε να το χαρίσετε σε περισσότερους από έναν.
- Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προσβάλλονται, αν το δώρο που σας έκαναν, εσείς το δώσετε με τη σειρά σας σε κάποιον άλλο. Από τη στιγμή που χαρίζουν κάτι σε κάποιον, αντιλαμβάνονται πως είναι δικαίωμα του τελευταίου να το κάνει ό,τι θέλει και πιθανώς να το ξαναχαρίσει σε άλλον.
- Αντί να επιδιώκετε να κάνετε την έκπληξη σε κάποιον με το δώρο σας, καλύτερα να του χαρίσετε αυτό που σας έχει ήδη πει ή γνωρίζετε ότι θέλει και χρειάζεται. Οι άνθρωποι ευχαριστιούνται περισσότερο, όταν παίρνουν δώρα που είχαν ήδη στη λίστα των αναγκών τους, από ό,τι όταν παίρνουν δώρα που κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα ότι θα τους άρεσαν.
- Επιπλέον, οι άνθρωποι -ιδίως οι νέοι- συχνά χαίρονται να παίρνουν χρήματα αντί για δώρα, ακριβώς για να τα κάνουν ό,τι θέλουν. Προσοχή οι παντρεμένοι άνδρες: από τα δώρα σε χρήμα εξαιρούνται αυστηρά οι σύζυγοί τους...
- Αν το δώρο είναι δωροκάρτα, καλό είναι να είναι όσο το δυνατό λιγότερο περιοριστική και να δίνει μεγάλη γκάμα επιλογών.
- Δυστυχώς για τις ευαίσθητες ψυχές που αφιερώνουν πολλή σκέψη και χρόνο στα δώρα που θα κάνουν, συνήθως όλη αυτή η προσπάθεια δεν εκτιμάται ανάλογα από τους παραλήπτες των δώρων, ιδίως αν δεν είναι πολύ στενοί συγγενείς ή φίλοι. Από την άλλη όμως, ένα φθηνό και πρόχειρο δώρο σε ένα στενό συγγενή ή φίλο, το οποίο προδίδει παντελή έλλειψη σκέψης, δεν θα αφήσει καλές εντυπώσεις.
- Από την άλλη, όσο κανείς νοιάζεται και σκέφτεται τους άλλους για τους οποίους αγοράζει τα δώρα, τόσο αισθάνεται πιο κοντά τους και αυτό τον κάνει πιο ευτυχισμένο (ακόμη κι αν οι παραλήπτες αδιαφορήσουν για τα δώρα).
- Στην πραγματικότητα, τελικά, ο καλύτερος λόγος για να φάει κανείς άπειρο χρόνο, προκειμένου να αγοράσει τα δώρα, είναι για να το ευχαριστηθεί ο ίδιος. Και αυτό είναι ένα μυστικό που μάλλον όλοι ξέρουν!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass