Δεν ήθελαν μη Βρετανό Χάρι Πότερ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2017 10:47 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Ιαν 2017 10:51

Ο εκλιπών ηθοποιός Ρόμπιν Ουίλιαμς ήθελε να υποδυθεί τον Χάγκριντ στις ταινίες του Χάρι Πότερ, αλλά τελικά ο ρόλος ανατέθηκε στον Ρόμπιν Κόλτρεϊν.

 Ο Ουίλιαμς απορρίφθηκε από τους παραγωγούς λόγω της υπηκοότητάς του. Ο Ρούμπεους Χάγκριντ είναι φανταστικός χαρακτήρας της σειράς βιβλίων Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, στην οποία βασίστηκε η κινηματογραφική σειρά. Ο ημιγίγαντας Χάγκριντ είναι σχεδόν δυο φορές πιο ψηλός από έναν κανονικό άνθρωπο και πέντε φορές πιο φαρδύς. Είναι ο δασοφύλακας και κλειδοκράτορας στην σχολή Χόγκουαρτς. Από τον τρίτο χρόνο της φοίτησης τού Χάρι Πότερ στο Χόγκουαρτς είναι και καθηγητής της Φροντίδας Μαγικών Πλασμάτων.
Η υπεύθυνη διανομής ρόλων Τζάνετ Χάισερσον επιβεβαίωσε ότι ο Ουίλιαμς είχε πέσει θύμα του κανόνα «μόνον Βρετανοί» που επέβαλαν οι παραγωγοί στη σειρά ταινιών.
Ο Ρόμπιν είχε καλέσει επειδή πραγματικά ήθελε να είναι στην ταινία» ανέφερε η Χάισερσον στην «Huffington Post». Όμως υπήρχε το διάταγμα «μόνον Βρετανός» πρόσθεσε.
Τελικά τον ρόλο πήρε ο Ρόμπιν Κόλτρεϊν που φέρεται να ήταν και η πρώτη επιλογή της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για τον Χάγκριντ.
Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς είχε μιλήσει για τις φιλοδοξίες του να συμμετάσχει στην ταινία «Χάρι Πότερ» που όμως ματαιώθηκαν στη «New York Post» το 2001: «Υπήρξαν δύο ρόλοι που θα ήθελα να υποδυθώ, αλλά υπήρχε απαγορευτικό για Αμερικανούς ηθοποιούς».
Ένας από τους ρόλους που είχε διεκδικήσει ήταν εκείνος του καταθλιπτικού καθηγητή στην ταινία «Little Miss Sunshine» ο οποίος δόθηκε στον Στιβ Κάρελ.
Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς πέθανε τον Αύγουστο του 2014.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1