Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΒΡΕΤΑΝΙΑ:

Επέστρεψε στα καθήκοντά της η Ελισσάβετ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2017 8:45

ΛΟΝΔΙΝΟ

Η βασίλισσα Ελισάβετ απένειμε τίτλο τιμής σε μέλος του προσωπικού της, στη διάρκεια ιδιωτικής τελετής, επιστρέφοντας έτσι στα επίσημα καθήκοντά της, καθώς εξακολουθεί να αναρρώνει από βαρύ κρυολόγημα, το οποίο την υποχρέωσε να μην παραστεί στην χριστουγεννιάτικη και την πρωτοχρονιάτικη λειτουργία στην εκκλησία.

Η 90χρονη βασίλισσα αρρώστησε πριν από τα Χριστούγεννα, καθυστέρησε κατά μία ημέρα το ταξίδι της από το Λονδίνο στην εξοχική της κατοικία στο Σάντριγχαμ της ανατολικής Αγγλίας και έπειτα αποφάσισε, όπως σπανίως συμβαίνει, να μην παραστεί στις λειτουργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Είχε να εμφανιστεί δημοσίως προτού αρρωστήσει και τα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ ανακοίνωσαν ότι αναρρώνει από βαρύ κρυολόγημα.

Προχθες Τρίτη, η βρετανή μονάρχης απένειμε στο μέλος του προσωπικού της Ρέιμοντ Γουίοτον τα διάσημα του Υπολοχαγού του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος, μία τιμή η οποία συνήθως απονέμεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει κάποιο μέλος του προσωπικού της στην ίδια ή στη μοναρχία.

Εκπρόσωπός της δήλωσε ότι η ιδιωτική τελετή πραγματοποιήθηκε στο Σάντριγχαμ και ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες φωτογραφίες.

Επίσης, η βασίλισσα απέστειλε προσωπικό συλλυπητήριο μήνυμα στον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για την επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης με 39 νεκρούς.