Συλλήψεις στο Παρίσι για τη ληστεία της Καρντάσιαν

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2017 11:39 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Ιαν 2017 15:44

Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν σήμερα στην περιοχή του Παρισιού και στην περιφέρεια στο πλαίσιο της έρευνας για τη ληστεία, θύμα της οποίας έπεσε η αμερικανίδα σταρ του τηλεριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν στο Παρίσι τον περασμένο Οκτώβριο, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα.

Τη νύχτα της 2ας προς 3η Οκτωβρίου, η 36χρονη βεντέτα έπεσε θύμα ληστείας μέσα σε κατοικία πολυτελούς ξενοδοχείου στο Παρίσι όπου διέμενε από ένοπλους οι οποίοι της έκλεψαν κοσμήματα αξίας εννέα εκατομμυρίων ευρώ αφού πρώτα την έδεσαν, τη φίμωσαν και την έκλεισαν μέσα στο λουτρό. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ληστεία κοσμημάτων σε ιδιώτη στη Γαλλία τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια.

Χρήματα και έγγραφα κυρίως βρέθηκαν κατά τη διάρκεια διαφόρων ερευνών που συνεχίζονται σήμερα, ανέφερε αστυνομική πηγή.
Η επιχείρηση που πραγματοποιείται υπό τη διεύθυνση της Ταξιαρχίας Δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος (BRB) του Παρισιού, ταυτόχρονα στην περιοχή του Παρισιού και στη νότια Γαλλία είναι το αποτέλεσμα ερευνών εβδομάδων κατά τη διάρκεια των οποίων αναλύθηκαν δείγματα DNA που βρέθηκαν στο σημείο. "Ένα από τα ίχνη ανήκει σε άτομο γνωστό στην αστυνομία για ληστείες και αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, το οποίο θεωρείται μέγας κακοποιός", σύμφωνα με αστυνομική πηγή.
Σύμφωνα με το Europe 1 και το RTL Radio, ορισμένες από τις συλλήψεις έγιναν μετά τα δείγματα DNA που βρέθηκαν στο σημείο της ληστείας. Το RTL μετέδωσε ότι οι δράστες ορισμένοι από τους οποίους είχαν μεταμφιεστεί σε αστυνομικούς και είχαν φθάσει και αναχωρήσει από το σημείο με μηχανές ή πεζοί, πήραν ένα δακτυλίδι αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ και μια μπιζουτιέρα με κοσμήματα 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Αστυνομική πηγή στο Παρίσι δήλωσε στο Reuters τον Οκτώβριο ότι πέντε δράστες που φορούσαν μάσκες και ρούχα με διακριτικά της αστυνομίας εισέβαλαν γύρω στις 03.00 στο συγκρότημα διαμερισμάτων όπου διέμενε η Καρντάσιαν τις ημέρες που είχε ταξιδέψει στην γαλλική πρωτεύουσα για να παραστεί στην Εβδομάδα Μόδας.
Κατά τη διαφυγή τους, οι κακοποιοί έχασαν ένα περιδέραιο με διαμάντια, αξίας περίπου 30.000 ευρώ, που ανήκε στην Καρντάσιαν. Το κόσμημα μάζεψε μια περαστική από δρόμο κοντά στην κατοικία που νοίκιαζε η σταρ, μερικές ώρες μετά τη ληστεία και το παρέδωσε στην αστυνομία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass