3η γαστρονομική γιορτή «Good France»

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2017 17:04

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης και ο παγκόσμιος αναγνωρισμένος σεφ Alain Ducasse διοργανώνουν στις 21 Μαρτίου 2017 το γνωστό πλέον γαστρονομικό γεγονός « Goût de France - Good France ».

Την ίδια ημέρα σε όλον τον κόσμο, περισσότεροι από χίλιοι σεφ θα παρουσιάσουν, ο καθένας ξεχωριστά στο εστιατόριό του, ένα γαλλικό παραδοσιακό δείπνο στους πελάτες τους. Μια μοναδική ευκαιρία να γευτούμε και να μαγευτούμε με την Γαλλία!

Οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων για να συμμετάσχουν θα πρέπει να προτείνουν στις 21 Μαρτίου 2017 στους πελάτες τους ένα μενού εμπνευσμένο από την γαλλική κουζίνα.

Για να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία μπορούν να εγγραφούν δωρεάν στην ιστοσελίδα www.goodfrance.com συμπληρώνοντας πρώτα μια αίτηση εγγραφής (στα γαλλικά ή τα αγγλικά) και στη συνέχεια προτείνοντας στον ειδικό χώρο της αίτησης ένα μενού γαλλικού τύπου στην ελληνική γλώσσα και εάν είναι δυνατόν και στη γαλλική.

Οι εγγραφές θα γίνονται έως τις 25 Ιανουαρίου. Τα εστιατόρια που έχουν ήδη συμμετάσχει στις προηγούμενες διοργανώσεις έχουν τη δυνατότητα να ανακτήσουν τον προηγούμενο λογαριασμό τους και τις προσωπικές τους πληροφορίες μέσω του κωδικού που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της περσινής εγγραφής τους.

Μετά την ηλεκτρονική τους εγγραφή, θα πρέπει να αποστείλουν μήνυμα για τη συμμετοχή τους στη διεύθυνση: sissy.georgiadou@diplomatie.gouv.fr - presse.athenes-amba@diplomatie.gouv.fr

Το μενού

Χωρίς να θέτονται όρια στην δημιουργικότητα η πρόταση θα πρέπει να βασίζεται σε συνταγές εμπνευσμένες από τη γαλλική γευσιγνωσία και να ακολουθεί την παρακάτω αναφερόμενη σειρά :

• Ένα απεριτίφ και καναπεδάκια
• Ένα ορεκτικό
• Ένα ή δύο κυρίως πιάτα
• Επιλογή τυριών
• Ένα επιδόρπιο
• Γαλλικά κρασιά και γαλλική σαμπάνια

Φρέσκα προϊόντα, προϊόντα εποχής και τοπικά προϊόντα θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να παντρέψουν την εδεσματολογική παράδοση της Ελλάδας με τη γαλλική κουζίνα. Κάθε μενού θα πρέπει να σέβεται την υγιεινή διατροφή και το περιβάλλον: χωρίς πολλά λιπαρά, ζάχαρη ή αλάτι και με πολλά λαχανικά.

Ο καθορισμός της τιμής του μενού παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του εστιατορίου. Προτείνετε η καταβολή 5% επί των εσόδων σε ΜΚΟ της χώρας των συμμετεχόντων που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Επικοινωνία

Η πρωτοβουλία Goût de/ Good France συνοδεύεται από ένα σχέδιο επικοινωνίας διεθνούς εμβέλειας, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες σεφ να προβάλλουν την κουζίνα τους και την τεχνογνωσία τους παντού ανά τον κόσμο με την ενεργό υποστήριξη των πρεσβειών, τoυ Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας «Αtout France », των μιντιακών χορηγών επικοινωνίας France Media Monde, TV5 Monde και JC Decaux.

Πληροφορίες στο τηλ 2410287508 και στο larissa@ifa.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass