Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ

Ο πρίγκιπας Φίλιππος αποχώρησε από το δημόσιο βίο

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2017 19:16

ΛΟΝΔΙΝΟ

Βγάζοντας το καπέλο του, ο 96χρονος πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας, αποχαιρέτησε τον δημόσιο βίο, στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του.

Στα 96 του χρόνια δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Φίλιππος έριξε αυλαία στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Πριν από λίγο καιρό, το Παλάτι είχε ανακοινώσει ότι ο Φίλιππος αποσύρεται από τα καθήκοντά του. Όπερ και εγένετο και επίσημα πλέον με τον ίδιο να αποχαιρετά έπειτα από 65 χρόνια βασιλικής «καριέρας».

Η αυλαία έπεσε με τον πρίγκιπα να κάνει την τελευταία του σόλο εμφάνιση αποχαιρετώντας τους Πεζοναύτες του Βασιλικού Στόλου έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Στην ύστατη αυτή εμφάνιση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, που συγκεντρώθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής σε έναν Πρίγκιπα που μετά σχεδόν 7 δεκαετίες ενεργούς παρουσίας, στιγμάτισε τις πιο σημαντικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο κύκλος έκλεισε όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος, στα 96 του χρόνια πλέον, ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο ότι έπειτα από 65 χρόνια παρουσίας στο Παλάτι, 22.200 σόλο εμφανίσεις, 5496 δημόσιους λόγους και 637 ταξίδια εκτός Ηνωμένου Βασιλείου στο πλάι της Ελισάβετ, έφτασε η ώρα να αποχωρήσει.

Ντυμένος με ένα κλασικό βρετανικό αδιάβροχο και μαύρο καπέλο, όπως ορίζει η περίσταση, η κλασική φιγούρα του πάλαι ποτέ αγέρωχου πρίγκιπα αποχαιρέτισε τον κόσμο και μαζί τους τις βασιλικές του υποχρεώσεις.