ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΣ 7 ΚΑΙ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στη Λάρισα το 6ο Ιστορικό Ράλι Oλύμπου

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2017 16:23

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το αυθεντικό και εντυπωσιακό 6ο Ιστορικό Ράλι Όλυμπου 2017 (22η Μακεδονική Πλοήγηση), που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2017. Το ράλι διοργανώνεται από τον Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο «Περραιβία» (Ελασσόνα) και τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη), με την υποστήριξη της FIVA, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμων της Θεσσαλίας.


Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές «και φέτος οι εκκινήσεις της 1ης και της 2ης μέρας του περίφημου Ράλι θα γίνουν από τη Λάρισα, ενώ ο μεγάλος τερματισμός και η τελετή απονομών θα γίνει στην Αγιά. Φέτος το Ράλι επισκέπτεται, για μια ακόμα φορά, τα πανέμορφα χωριά του Ν.Δ. Ολύμπου, του Δήμου Ελασσόνας και Δήμου Τεμπών, ενώ στο πρόγραμμα εντάσσονται οι θερινοί μαγικοί προορισμοί των παραλίων του Ν. Λάρισας του Δήμου Αγιάς, με τα μοναδικά τοπία, τη μεγάλη ιστορία και τα πασίγνωστα ποιοτικά τοπικά προϊόντα που στηρίζουν την τοπική της οικονομία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγάλο αυτό γεγονός για τον χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης, που έχει ξεπεράσει από την πρώτη στιγμή τα σύνορα της Ελλάδας, ξεκίνησε το 2012 και διατηρείται ως μεγάλος αθλητικός, πολιτιστικός, αλλά και έντονης τουριστικής προβολής θεσμός για τη Θεσσαλία, συγκεντρώνοντας, κάθε χρόνο, το ενδιαφέρον εκατοντάδων ελληνικών και ξένων πληρωμάτων.
Xαρακτηρίζεται από την εξαιρετική και διεθνών προδιαγραφών διοργάνωση, σπάζοντας ρεκόρ συμμετοχών, την άριστη φιλοξενία από τους Φορείς της Θεσσαλίας και τις τοπικές κοινωνίες και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και πολλών Δήμων της Θεσσαλίας, που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο το σπουδαίο αυτό γεγονός, ενώ η βαθμολογία του μετρά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα «Πολυνίκης» που διοργανώνει η ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.
ΘΕΣΜΟΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα Ράλι Κλασσικών Αυτοκινήτων -αντίκα, έχουν εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ, όπου αυτά πραγματοποιούνται, αναδεικνύοντας τους προορισμούς.
Για τον λόγο αυτό το αυθεντικό Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, με σημείο εκκίνησης την Κεντρική πλατεία της Λάρισας, αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του, έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία, αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του, με αποτέλεσμα οι φανατικοί του, πλέον, φίλοι, να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, τον πολιτισμό τους, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της ελληνικής υπαίθρου, που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα το περίφημο και αυθεντικό Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που σχεδιάστηκε και θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ), τον ΣΚΑΛ και τη ΛΕΚΟΒ και έτσι συνεχίζει, έχει μόνιμη εκκίνηση την πόλη της Λάρισας .
Πρόκειται, όχι μόνο για ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός, αλλά, κυρίως, για ένα πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, που δύσκολα αντιγράφεται, αφού την ποιότητά του εγγυώνται το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και η ΛΕΚΑΜ».
ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους εξής: ΛΕΚΑΜ: Πρόεδρος Γεώργιος Τσάλιος 2310-816180 (Λέσχη) κιν.6975-909100, e-mail: kos112@pathfinder.gr Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»: πρόεδρος Κ. Σκριάπας 6974-881944, skriapask@gmail.com ΣΚΑΛ (Λάρισα): Πρόεδρος Νικ. Γκανάκης 6944-479588 ΛΕΚΟΒ (Βόλος): Πρόεδρος Τέλης Δουλόπουλος τηλέφ. 6972-922266 e-mail: lekov@lekov.gr Πληροφορίες: www.lekam.gr, www.lekov.gr, www.diktioelassonas.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1