Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η σημασία των ποιοτικών καρεκλών στο γραφείο.

Δημοσίευση: 03 Νοε 2020 15:25

Κάθε ένας από εμάς περνάει μεγάλο μέρος της ημέρας του στο γραφείο, ασχολούμενος με το επαγγελματικό του αντικείμενο και προσπαθώντας να βάλει σε τάξη εκκρεμότητες και να διεκπεραιώσει διάφορες εργασίες. Όλη μέρα λοιπόν είμαστε καθισμένοι σε μια καρέκλα γραφείου η οποία ίσως τις περισσότερες φορές να μην έχει επιλεγεί σωστά και να μην είναι η κατάλληλη.

Η καρέκλα γραφείου που θα χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι κυρίως αναπαυτική και εύκαμπτη έτσι ώστε να χαλαρώνει το σώμα μας όσες ώρες καθόμαστε σε αυτή. Επίσης η πλάτη της πρέπει να είναι καλοφτιαγμένη, κατασκευασμένη με ποιοτικά υλικά έτσι ώστε να κρατάει την πλάτη μας στη σωστή θέση, να μην σκύβουμε και το σώμα και κυρίως ο αυχένας και η σπονδυλική στήλη να μην καταπονούνται.

Στο εμπόριο θα βρείτε πολλά είδη καρεκλών γραφείου. Το σημαντικό είναι όμως να διαλέξετε εκείνες που θα σας εξασφαλίσουν τη σωστή στάση σώματος και θα είναι επιμελώς κατασκευασμένες από αξιόπιστες εταιρείες που σέβονται το καταναλωτικό κοινό και μεριμνούν για την υγεία σας.

Άλλωστε όπως προείπαμε στο γραφείο αφιερώνετε κατά μέσο όρο σχεδόν τα 2/3 της ημέρας σας οπότε πρέπει να φροντίσετε να  κάθεστε αναπαυτικά. Μια σωστή στάση σώματος που θα οφείλεται στην καλή κατασκευή της καρέκλας γραφείου θα σας εξασφαλίσει την ευχάριστη παραμονή στο γραφείο σας και θα έχει θετικές επιδράσεις και στην ψυχολογία σας. Δε θα κουράζεστε και αφόρητοι πόνοι στη μέση δε θα σας αποσπούν πλέον από το έργο σας.

Μπορείτε να επιλέξετε μια αναπαυτική, εργονομική καρέκλα γραφείου που θα περιστρέφετε και θα κινείται με ρόδες έτσι ώστε να μην κάνετε περιττές κινήσεις και να μην χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλο το σώμα σας για να στραφείτε προς το μέρος που επιθυμείτε. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε μια καρέκλα γραφείου με επένδυση από αφρό μνήμης. Είναι σίγουρο ότι θα σας λύσει τα χέρια. Η καρέκλες γραφείου με επένδυση από αφρό είναι εξαιρετικά βολικές καθώς ο αφρός προσαρμόζεται στο σχήμα του σώματος σας και αποτελεί μια ασφαλή επιλογή που θα σας κάνει να απαλλαγείτε από πόνους σε αυχένα και πλάτη. Πρόκειται για μια καρέκλα ‘’κομμένη και ραμμένη’’ στα μέτρα σας.

Επιπλέον σημαντικό είναι να επιλέξετε μια καρέκλα γραφείου της οποίας το ύψος, το κάθισμα, η πλάτη και το υποβραχιόνιο να ρυθμίζονται ανάλογα με τις ανάγκες σας έτσι ώστε να προσαρμόζονται στο δικό σας σωματότυπο ή μια καρέκλα η οποία θα είναι ενισχυμένη στα σημεία που ακουμπά το σώμα και υφίστανται μεγαλύτερη καταπόνηση όπως στους αγκώνες, στους ώμους και την σπονδυλική στήλη. Μια καρέκλα με ανάκλιση θα ήταν εξίσου ιδανική έτσι ώστε να χαλαρώνετε και έστω για λίγα λεπτά να ξεκουράζετε το σώμα σας και να αλλάζετε στάση. Να σημειωθεί ότι στις καρέκλες μπορείτε να τοποθετήσετε ειδικά μαξιλάρια για να στηρίζετε την πλάτη σας και να κάθεστε πιο αναπαυτικά.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε καρέκλες γραφείου με επένδυση από δερματίνη ή αφρούφασμα, με μεταλλικό περιστρεφόμενο σκελετό ή ανθεκτικό πλαστικό, με επένδυση ή χωρίς, με πλάτη από δίκτυ ή διάτριτη, με μπράτσα και πλάτη με ανατομική κλίση και με ορθοπεδικό κάθισμα.

Οι καρέκλες γραφείου που συνήθως επιλέγονται, είναι επενδυμένες με μαύρη δερματίνη, μεταλλικές, με μπράτσα και μεγάλη πλάτη έτσι ώστε να προσφέρουν την άνεση που χρειάζεται.

Μεγάλη σημασία φυσικά έχει και η καλαισθησία του χώρου στον οποίο τοποθετείται η καρέκλα γραφείου γι αυτό κι αυτή συνήθως σετάρεται στα χρώματα με τα υπόλοιπα έπιπλα του γραφείου και με τη γενικότερη ατμόσφαιρα. Μπορείτε να επιλέξετε καρέκλες γραφείου σε μαύρο χρώμα ή πιο ιδιαίτερες σε ροζ αποχρώσεις ή καφέ δερματίνη. Όπως και να έχει πάντως οφείλετε να κάνετε τη σωστή αγορά ώστε να σας εξασφαλίζει τη σωστή στάση σώματος και να μην επιβαρύνει την πλάτη σας.

Φυσικά και το design παίζει σπουδαίο ρόλο στο να δημιουργήσουμε ένα καλαίσθητο γραφείο που να κάνει την παραμονή μας σε αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο ευχάριστη. Όμως και η επιλογή καρέκλας γραφείου πρέπει να γίνει προσεχτικά, έτσι ώστε να σας προσφέρει άνεση, το σώμα σας να παίρνει τη σωστή στάση και παράλληλα ο χώρος σας να έχει το στυλ που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σας.