ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Το μικρό σπίτι στη θάλασσα

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2014 14:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:45

 

Σε βουνό ή θάλασσα, η εξοχική κατοικία αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο που απαιτεί και την ανάλογη διακόσμηση. Το εξοχικό σπίτι, ως κατοικία στην οποία απολαμβάνουμε συνήθως κάποιες ημέρες του χρόνου, στο πλαίσιο των διακοπών, οφείλει να είναι ανάλαφρο, να ξεκουράζει το μάτι με την αισθητική του, να μας προσφέρει άνεση και χαλάρωση και να μη απαιτεί πολλές και κοπιαστικές εργασίες. Για αυτό σε καμιά περίπτωση δεν "φορτώνουμε" την εξοχική κατοικία με βαριά έπιπλα και δεκάδες διακοσμητικά αλλά φροντίζουμε να τις δώσουμε το στυλ και το χαρακτήρα που επιθυμούμε, μέσα από minimal διακοσμητικές επιλογές.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ

  • Χρώματα όπως το λευκό, το γαλάζιο, το ανοιχτό πράσινο, το ανοιχτό γκρι, την ώχρα και γενικότερα ήπια, κατευναστικά χρώματα και παστέλ αποχρώσεις που αποπνέουν φρεσκάδα.
  • Τα υφάσματα τόσο στις κουρτίνες, όσο και στους καναπέδες μπορούν ιδανικά να είναι λινά, βαμβακερά και όσο το δυνατόν αδιάβροχα, ιδιαίτερα αν το σπίτι είναι στη θάλασσα. Σε ότι αφορά στα μοτίβα, το ριγέ και το καρό είναι πάντα στη μόδα.
  •  Τα εξοχικά σπίτια αγαπούν επίσης το ρατάν, το μπαμπού, την ψάθα και το λινό. Πρόκειται για φυσικά, απαλά υλικά που μπορούν να πάρουν το ρόλο τόσο των επίπλων όσο και των διακοσμητικών.
  • Για τη βεράντα ή τον κήπο, σίγουρα μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε υλικό προορίζεται για χρήση σε εξωτερικό χώρο ωστόσο τα σιδερένια έπιπλα είναι ιδιαίτερα στη μόδα, αντέχουν στο χρόνο και ανανεώνονται εύκολα αλλάζοντας τα μαξιλαράκια.
  • Φέρτε την αύρα της θάλασσας στο χώρο σας με φθαρμένα ξεβρασμένα ξύλα, με κοχύλια και άμμο σε όμορφες συνθέσεις διάσπαρτες παντού γύρω σας.
  • Χρησιμοποιείστε πολύ λευκό, τόσο στους τοίχους όσο και  στην επίπλωσή σας, και συνδυάστε το με γαλάζιες πινελιές και φυσικά υλικά, αν επιθυμείτε  να δημιουργήσετε μια πιο νησιώτικη εικόνα.
  • Φτιάξτε αυτοσχέδιους “ουρανούς”, πάνω από τα κρεβάτια ή τους καναπέδες σας, με λεπτά, διαφανή, αραχνοΰφαντα υφάσματα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass